Reteta de baclava. Baclava reteta simpla si usor de preparat. Reteta de baclava turceasca. Retete cu foi de placinta. Reteta de placinta cu nuci.
Recent intoarsa din Turcia, tara baclavalelor, m-am gandit sa prepar si sa va impartasesc reteta de baclava, simpla si delicioasa.
Foile congelate se scot cu 1-2 ore inainte de a incepe prepararea baclavalei.
Nucile se macina, dupa care se amesteca cu scotisoara si 2-3 linguri de zahar.
Se topeste untul sau margarina.
Se unge tava, se ia o foaie, se pune in tava, se unge din nou.
Se pun 3 foi suprapuse, apoi se presara nuca macinata.
Se pun urmatoarele 3 foi unse, apoi din nou nuca pana se termina foile si nuca.
Se portioneaza baclavaua si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 20-25 minute pana se rumeneste frumos.
Intre timp se prepara siropul. Apa si zaharul se amesteca intr-o craticioara la foc mic. Dupa ce au fiert, se adauga mierea. Se toarna siropul fierbinte peste baclavaua abia scoasa din cuptor.
Sper ca v-am facut si voua pofta si veti prepara si voi reteta de baclava. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii