autor:

autor

» » Prajituri

Baclava cu sirop de rom

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
1/2 kg. foi proaspete pentru placinta, 1/4 kg. nuci macinate, 30 gr. pesmet. Pentru sirop: 300 gr. zahar, 100 ml rom, 1 pachetel de zahar vanilat, o lamiie, 250 ml de apa

Dificultate: Medie Timp: 1h 55 min

1 vot

Mod de preparare

Intr-o tava mijlocie (23/33 cm), emailata, unsa cu unt sau ulei, se asaza foaie de placinta, se stropesc bine cu ulei sau unt, se astern alte doua foi, care se stropesc la fel, sa nu se lipeasca. Peste cea de-a treia foaie se pune a patra parte din cantitatea de nuci, se combina cu pesmet si fara nici un strop de zahar. Se astern apoi alte 6 foi, se stropesc cu grasime si se presara dupa fiecare cu nuci si cu pesmet. Se adauga alte 2-3 foi, se stropeste cu grasime, inclusiv cea de deasupra. Se lasa tava la rece 30 de minute, se taie baclavaua in patrate de 5-6 cm pe latura. Se da apoi tava la cuptorul incalzit in prealabil, la foc mijlociu, pentru 50-60 de minute. Nu se deschide cuptorul timp de 30 de minute. Se pregateste siropul dizolvind zaharul in apa, se fierbe in clocote 2-3 minute. Cind se ia vasul de pe foc, se adauga zeama de lamiie si se stropeste baclavaua.
Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava cu sirop de rom" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Cookies crocanti

Cookies crocanti

Se incinge cuptorul la 200⁰. Intr-un vas, se bate untul cu zaharul.Se adauga ouale, laptele si

4 voturi    4 comentarii
30 min
Prajituri
Cuburi ciocolatoase

Cuburi ciocolatoase

Blat: Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu zaharul,ca la bezea. Galbenusurile

2 voturi    3 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 55 min

1 vot

Ingrediente

  • 1/2 kg. foi proaspete pentru placinta
  • 1/4 kg. nuci macinate
  • 30 gr. pesmet. Pentru sirop: 300 gr. zahar
  • 100 ml rom
  • 1 pachetel de zahar vanilat
  • o lamiie
  • 250 ml de apa

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

101 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Gogosi Strasgourg