autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Baclava de casa

Autor: MARINA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: MARINA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 iunie 2010

Ingrediente
- 10 oua, - nuci pisate 350 g, - un pachet cu foi de placinta de la Linco (in cazul in care nu va pricepeti sa faceti foi de placinta), - un pachet de unt, - 1 sticluta de esenta de rom, - zahar 500 g, - o lingura cacao

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

18 voturi

Mod de preparare

Se topeste untul si se imparte in 2 cani. Se bate albusul separat cu 10 linguri de zahar si un praf de sare. Galbenusul, de asemenea, cu 10 linguri de zahar.

Se amesteca apoi albusul cu galbenusul, esenta de rom, jumatate de sticluta, iar cealalta jumatate o folositi la sirop.

Se pune in tava de copt jumatate din untul topit, 7 foi peste unt, apoi se toarna compozitia de ou, se presara nuca pe toata foaia.

Deasupra se pune restul de foi, se toarna untul ramas si se presara nuca se da la cuptor 20 minute.

Separat, pregatiti siropul din o cana de zahar si 2 cani de apa, odata zaharul topit se pune esenta si se topeste siropul. Siropul se pune peste placinta imediat ce aceasta a fost scoasa din cuptor.

E o prajitura simpla.



Va doresc pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tiramisu Rapido

Tiramisu Rapido

Oualele, mascarpone si frisca lichida se pun in robotul de bucatarie si se amesteca bine pana cand

20 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Palmieri cu zahar

Palmieri cu zahar

Daca foietajul este congelat,il scoate din timp ca sa se decongeleze.Se intinde cu grija ca sa nu

26 voturi    13 comentarii
25 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Nicu , 31 martie 2014

    Gustos

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 08 iulie 2011

    Nu am facut niciodata baclava cu ou dar merita incercata .

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 08 iulie 2011

    Reteta interesanta, cred ca e un deliciu.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 23 august 2010

      Este o reteta deosebita. Nici eu nu stiam de oua la baclava.Dar ce poate sa fe rau?

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 22 august 2010

      Cred ca este o bunatate !

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 27 iunie 2010

      N-am mai mancat baclava cu oua. E interesanta reteta.

    • Fara foto

      mira , 26 iunie 2010

      Eu stiam baclavaua doar cu nuci si miere. Pentru R A: da, este un foietaj.

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 26 iunie 2010

      Trebuie salvata !

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 26 iunie 2010

      Trebuie sã fie tare bunã!sincer nu am avut ocazia sã mãnânc niciodatã dar,am sã incerc. Merçi pt. retetã:)o intrebare:foile Linco,sunt de aluat tip foietaj sau......?

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 25 iunie 2010

      Trebue sa fie buna la cum arata!!!!!!!!!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 25 iunie 2010

      Intersanta si aceasta varianta, trebue sa incerc. Felicitari !*****

    • Fara foto

      Marina , 25 iunie 2010

      Multumesc de comentari tuturor gospodinelor

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 25 iunie 2010

      O prajitura foarte buna!

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 25 iunie 2010

      n-am mai mancat de foarte mult timp baclava,..

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 25 iunie 2010

      E prima data cand vad ca cineva foloseste oua la aceasta prajitura.Se obtine ceva ca o crema nu?apoi vi cu nuca.Interesat,cred ca ii schimba gustul.Nu am mancat asa niciodata.Oricum arata tare bine.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

25 min

18 voturi

Ingrediente

  • - 10 oua
  • - nuci pisate 350 g
  • - un pachet cu foi de placinta de la Linco (in cazul in care nu va pricepeti sa faceti foi de placinta)
  • - un pachet de unt
  • - 1 sticluta de esenta de rom
  • - zahar 500 g
  • - o lingura cacao

Raporteaza reteta

Retete
de MARINA
Medalion de pui

Medalion de pui

Se transeaza pieptul de puila portie -se condimenteza -se face pe gratar pieptul impreuna cu baconul

8 voturi    5 comentarii
15 min
Aperitive cu carne
Sarmalute coapte la cuptor in Dovleac

Sarmalute coapte la cuptor in Dovleac

Se aseaza pe fundul dovleacului o mina de varza tocata marunt 2 crengute de cimbru 3 feli de costita

5 voturi    5 comentarii
2h 10 min
Mancaruri cu carne
Pui la rotisor servit cu legume

Pui la rotisor servit cu legume

Se incinge cuptorul, se pregateste puiul, se unge cu ulei de masline si se condimenteaza Se pune

6 voturi    4 comentarii
1h 40 min
Fripturi

Nicu

Gustos

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Crema de Vanilie cu Frisca Crema de Vanilie cu Frisca

Se freaca galbenusurile cu 100 g zahar, se dilueaza cu lapte, apoi se pune pe bain-marie si se bate continuu pana se ingroasa. Se ia

12 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Cornuri bicolore Cornuri bicolore

Preparare: Din lapte, drojdie, 50 gr zahar si 4 lg de faina, am facut o maia pe care am lasat-o sa creasca, apoi am adaugat ouale batute

22 voturi    6 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Inimioara cu coaja de portocala