Se topeste untul si se imparte in 2 cani. Se bate albusul separat cu 10 linguri de zahar si un praf de sare. Galbenusul, de asemenea, cu 10 linguri de zahar.
Se amesteca apoi albusul cu galbenusul, esenta de rom, jumatate de sticluta, iar cealalta jumatate o folositi la sirop.
Se pune in tava de copt jumatate din untul topit, 7 foi peste unt, apoi se toarna compozitia de ou, se presara nuca pe toata foaia.
Deasupra se pune restul de foi, se toarna untul ramas si se presara nuca se da la cuptor 20 minute.
Separat, pregatiti siropul din o cana de zahar si 2 cani de apa, odata zaharul topit se pune esenta si se topeste siropul. Siropul se pune peste placinta imediat ce aceasta a fost scoasa din cuptor.
E o prajitura simpla.
Va doresc pofta buna!
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii