,,Baclavaua moderna''

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -300g miez de nuca pisata
  • -400g zahar tos
  • -2 pachete unt
  • -10 oua
  • -un pache foi de placinta ,,Linco\'\'
  • -2 fiole esenta rom

Mod de preparare

1.Se incinge bine cuptorul.

2.Se topeste un pachet de unt si se toarna in tava.

3.Se bat ouale separat albusurile si separat galbenusurile fiecare cu cite un virf de sare se adauca cite 3 linguri la albusuri si 3 linguri de zahar la galbenusuri ,se amesteca apoi impreuna se adauga miezul de nuca eseta o fiola .

4 Punem in tava unde am turnat untul jumatate din foile de placinta turnam compozitia de ou cu miez de nuca si asezam peste acestea si restul de foi de placinta deasupra turnam si al doilea pachet de unt topit peste foi se da la cuptor 20minute.

5.Pregatim siropul din 300g de zahar si 300g de apa cind acestea au inceput sa clocoteasca oprim si adaugam esenta de rom.Acest sirop il turnam peste placinta imediat ce a fost scoasa din cuptor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise