autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

,,Baclavaua moderna''

Autor: Marina Carpone (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 ianuarie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Marina Carpone (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 ianuarie 2006

Ingrediente
-300g miez de nuca pisata, -400g zahar tos, -2 pachete unt, -10 oua, -un pache foi de placinta ,,Linco'', -2 fiole esenta rom,

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

19 voturi

Mod de preparare

1.Se incinge bine cuptorul.
2.Se topeste un pachet de unt si se toarna in tava.
3.Se bat ouale separat albusurile si separat galbenusurile fiecare cu cite un virf de sare se adauca cite 3 linguri la albusuri si 3 linguri de zahar la galbenusuri ,se amesteca apoi impreuna se adauga miezul de nuca eseta o fiola .
4 Punem in tava unde am turnat untul jumatate din foile de placinta turnam compozitia de ou cu miez de nuca si asezam peste acestea si restul de foi de placinta deasupra turnam si al doilea pachet de unt topit peste foi se da la cuptor 20minute.
5.Pregatim siropul din 300g de zahar si 300g de apa cind acestea au inceput sa clocoteasca oprim si adaugam esenta de rom.Acest sirop il turnam peste placinta imediat ce a fost scoasa din cuptor.
Daca ti-a placut reteta noastra ",,Baclavaua moderna''" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Reţetă de preparare a papanaşilor moldoveneşti

Reţetă de preparare a papanaşilor moldoveneşti

Intr-un bol se amesteca faina cu gris,sare,zahar,coaja de lamaie,oul batut,branza si bicarbonatul

8 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Orange-muffins

Orange-muffins

1. Preparati jeleul de portocale astfel : puneti sucul de portocale pe foc . Amestecati budinca cu

11 voturi    16 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

19 voturi

Ingrediente

  • -300g miez de nuca pisata
  • -400g zahar tos
  • -2 pachete unt
  • -10 oua
  • -un pache foi de placinta ,,Linco''
  • -2 fiole esenta rom

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Parpale