autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

,,Baclavaua moderna''

Autor: Marina Carpone (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 ianuarie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Marina Carpone (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 ianuarie 2006

Ingrediente
-300g miez de nuca pisata, -400g zahar tos, -2 pachete unt, -10 oua, -un pache foi de placinta ,,Linco'', -2 fiole esenta rom,

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

19 voturi

Mod de preparare

1.Se incinge bine cuptorul.
2.Se topeste un pachet de unt si se toarna in tava.
3.Se bat ouale separat albusurile si separat galbenusurile fiecare cu cite un virf de sare se adauca cite 3 linguri la albusuri si 3 linguri de zahar la galbenusuri ,se amesteca apoi impreuna se adauga miezul de nuca eseta o fiola .
4 Punem in tava unde am turnat untul jumatate din foile de placinta turnam compozitia de ou cu miez de nuca si asezam peste acestea si restul de foi de placinta deasupra turnam si al doilea pachet de unt topit peste foi se da la cuptor 20minute.
5.Pregatim siropul din 300g de zahar si 300g de apa cind acestea au inceput sa clocoteasca oprim si adaugam esenta de rom.Acest sirop il turnam peste placinta imediat ce a fost scoasa din cuptor.
Daca ti-a placut reteta noastra ",,Baclavaua moderna''" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Fagure

Fagure

Se bat ouale,se adauga zaharul,laptele,uleiul.Se amesteca,pana se topeste zaharul,se adauga amoniacul

12 voturi    8 comentarii
1h 5 min
Dulciuri diverse
Prajitura-pudding cu sos de cafea

Prajitura-pudding cu sos de cafea

Cu aceasta reteta, am placerea de a da curs invitatiei Mihaelei de a lua parte la provocarea Furnicutilor,

5 voturi    4 comentarii
55 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

19 voturi

Ingrediente

  • -300g miez de nuca pisata
  • -400g zahar tos
  • -2 pachete unt
  • -10 oua
  • -un pache foi de placinta ,,Linco''
  • -2 fiole esenta rom

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fondante de curmale cu cocos Fondante de curmale cu cocos

Curmalele le curatam de samburi si le punem intr-un bol cu apa fierbinte, le lasam 1 ora pana se inmoaie-le strecuram bine si le punem

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Ciocolata de casa cu nuca Ciocolata de casa cu nuca

Ciocolata de casa a fost si va ramane unul dintre deserturile noastre preferate, care nu lipsea niciodata de la mesele de sarbatoare.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Cornuri bicolore