autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

,,Baclavaua moderna''

Autor: Marina Carpone (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 ianuarie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Marina Carpone (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 ianuarie 2006

Ingrediente
-300g miez de nuca pisata, -400g zahar tos, -2 pachete unt, -10 oua, -un pache foi de placinta ,,Linco'', -2 fiole esenta rom,

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

19 voturi

Mod de preparare

1.Se incinge bine cuptorul.
2.Se topeste un pachet de unt si se toarna in tava.
3.Se bat ouale separat albusurile si separat galbenusurile fiecare cu cite un virf de sare se adauca cite 3 linguri la albusuri si 3 linguri de zahar la galbenusuri ,se amesteca apoi impreuna se adauga miezul de nuca eseta o fiola .
4 Punem in tava unde am turnat untul jumatate din foile de placinta turnam compozitia de ou cu miez de nuca si asezam peste acestea si restul de foi de placinta deasupra turnam si al doilea pachet de unt topit peste foi se da la cuptor 20minute.
5.Pregatim siropul din 300g de zahar si 300g de apa cind acestea au inceput sa clocoteasca oprim si adaugam esenta de rom.Acest sirop il turnam peste placinta imediat ce a fost scoasa din cuptor.
Daca ti-a placut reteta noastra ",,Baclavaua moderna''" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Masa de fructe pt copii mofturosi

Masa de fructe pt copii mofturosi

Intrun bol razuim merele spalate, curatate, banana decojita, apoi biscuitii. Le amestecam toate bine

6 voturi    10 comentarii
10 min
Dulciuri diverse
Fondant

Fondant

1.se dizolva zaharul in apa 2. se fierbe avand grija sa spalam marginile vasului cu o pensula inmuiata

10 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 30 %
299.99 lei
209.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

19 voturi

Ingrediente

  • -300g miez de nuca pisata
  • -400g zahar tos
  • -2 pachete unt
  • -10 oua
  • -un pache foi de placinta ,,Linco''
  • -2 fiole esenta rom

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Ecler Sidy