autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

,,Baclavaua moderna''

Autor: Marina Carpone (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 ianuarie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Marina Carpone (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 ianuarie 2006

Ingrediente
-300g miez de nuca pisata, -400g zahar tos, -2 pachete unt, -10 oua, -un pache foi de placinta ,,Linco'', -2 fiole esenta rom,

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

19 voturi

Mod de preparare

1.Se incinge bine cuptorul.
2.Se topeste un pachet de unt si se toarna in tava.
3.Se bat ouale separat albusurile si separat galbenusurile fiecare cu cite un virf de sare se adauca cite 3 linguri la albusuri si 3 linguri de zahar la galbenusuri ,se amesteca apoi impreuna se adauga miezul de nuca eseta o fiola .
4 Punem in tava unde am turnat untul jumatate din foile de placinta turnam compozitia de ou cu miez de nuca si asezam peste acestea si restul de foi de placinta deasupra turnam si al doilea pachet de unt topit peste foi se da la cuptor 20minute.
5.Pregatim siropul din 300g de zahar si 300g de apa cind acestea au inceput sa clocoteasca oprim si adaugam esenta de rom.Acest sirop il turnam peste placinta imediat ce a fost scoasa din cuptor.
Daca ti-a placut reteta noastra ",,Baclavaua moderna''" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec

Chec

1.Se separa ouale (albusul de galbenus), la albus se adauga sarea, se bat bine cu mixerul sau telul

5 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Papanasi cu branza de vaci si smantana

Papanasi cu branza de vaci si smantana

Se amesteca branza de vaci cu ouale,bicarbonatul stins cu zeama de lamaie,zahar si sare,se adauga

44 voturi    16 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

19 voturi

Ingrediente

  • -300g miez de nuca pisata
  • -400g zahar tos
  • -2 pachete unt
  • -10 oua
  • -un pache foi de placinta ,,Linco''
  • -2 fiole esenta rom

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Biscuiti cu praf de copt