Ingrediente
Avem nevoie ( pentru 2 cozonaci ) de : 2 oua intregi, 7 linguri de zahar,125 de grame de unt, 25 grame de drojdie, o jumatate de cana de lapte cald, putina sare, faina cat cuprinde ( in jur de 450 de grame) 2 albusuri batute spuma pentru amestecul facut cu nuca macinata, cat cuprinde albusul pana obtinem o crema groasa, 2-3 linguri de zahar, putina esenta de rom.
Dificultate: Medie | Timp: 45 min
23 voturi
Mod de preparare
Dupa ce am obtinut o bula mare de aluat o impartim in 2 si intindem 2 foi dreptunghiulare. Ca sa nu se crape la copt lasam latura de la marginea mesei cat de un lat de palma putin mai groasa, in rest intindem foaia cat se poate de subtire. Intindem un strat de nuca amestecata cu albus batut spuma cu zahar.
Rulam cu grija foaia de la centrul mesei spre margine, sa ramana deasupra latura cu foaia putin mai groasa. Evitam asa sa se crape la copt din cauza stratului de nuca. Dupa aceea punem rulourile obtinute intr-o tava cu hartie de copt si le ungem cu galbenus amestecat cu miere.
Il coacem in cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru primele 10 minute apoi scadem la 180 de grade si lasam inca 20 de minute, eu coc mereu la jumatatea cuptorului cu o tava de protectie sub tava cu cozonacii ca sa nu se arda.
Sunt foarte fragezi si se pastreaza bine intr-o cutie inchisa ermetic.
bucataria-sylviei (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010
Ma bucur ca va place este intr-adevar o reteta foarte buna si simplu de realizat.
mirey (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2010
Delicios!
Alice85 (Chef de cuisine) , 03 aprilie 2010
Foarte deliciosi cred ca ti- au iesit!!!!!
Larysa..... , 03 aprilie 2010
Yum Yum......foarthe bun...... j foarte aromat....:X:X:X:X:X...... deci s00per bunnn.... ...trebuie incercat:X
Mihaela11 (Chef de cuisine) , 19 martie 2010
Foarte aromat cozonacul tau.Felicitari pentru prezentare.
MARIA , 09 martie 2010
MUY BUEN TRABAJO. GRACIAS
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010
E foarte aspectuos, am salvat reteta.
bucataria-sylviei (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2010
Multumesc !
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2010
Cred ca e foarte gustos,caci arata minunat
flory avram (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2010
foarte bun,felicitari!