autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Baigli-cozonac cu nuca

Autor: bucataria-sylviei (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Ungaria


    Reteta postata pe: 20 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: bucataria-sylviei (Chef de cuisine)   
Specific:  

Ungaria


Reteta postata pe: 20 ianuarie 2010

Ingrediente
Avem nevoie ( pentru 2 cozonaci ) de : 2 oua intregi, 7 linguri de zahar,125 de grame de unt, 25 grame de drojdie, o jumatate de cana de lapte cald, putina sare, faina cat cuprinde ( in jur de 450 de grame) 2 albusuri batute spuma pentru amestecul facut cu nuca macinata, cat cuprinde albusul pana obtinem o crema groasa, 2-3 linguri de zahar, putina esenta de rom.

Dificultate: Medie Timp: 45 min

20 voturi

Mod de preparare

Intr-un vas punem faina, mai putina la inceput si adaugam drojdia amestecata cu laptele si cu o lingura de zahar. Lasam 10 minute si apoi amestecam compozitia cu zaharul, ouale, untul, sarea. Framantam un aluat fraged completand cu cantitatea de faina neceara pana se lucreaza usor aluatul.
Dupa ce am obtinut o bula mare de aluat o impartim in 2 si intindem 2 foi dreptunghiulare. Ca sa nu se crape la copt lasam latura de la marginea mesei cat de un lat de palma putin mai groasa, in rest intindem foaia cat se poate de subtire. Intindem un strat de nuca amestecata cu albus batut spuma cu zahar.
Rulam cu grija foaia de la centrul mesei spre margine, sa ramana deasupra latura cu foaia putin mai groasa. Evitam asa sa se crape la copt din cauza stratului de nuca. Dupa aceea punem rulourile obtinute intr-o tava cu hartie de copt si le ungem cu galbenus amestecat cu miere.
Il coacem in cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru primele 10 minute apoi scadem la 180 de grade si lasam inca 20 de minute, eu coc mereu la jumatatea cuptorului cu o tava de protectie sub tava cu cozonacii ca sa nu se arda.
Sunt foarte fragezi si se pastreaza bine intr-o cutie inchisa ermetic.
Daca ti-a placut reteta noastra "Baigli-cozonac cu nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Crema de zahar ars

Crema de zahar ars

Acest desert rafinat pe cat este de simplu pe atat este de gustos si indragit de toata lumea. Imi

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Gogosi pufoase

Gogosi pufoase

Jumatate din cantitatea de lapte se amesteca cu drojdia iar jumatate cu zaharul,zaharul vanilat,ouale,,uleiul

151 voturi    26 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013

    Foarte buna ideea de a lasa foaia mai groasa deasupra. Voi incerca.

  • Adelina Damian-Fekete

    Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2011

    Bune, crocante la coajă, nucă multă!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 iunie 2010

    Cred ca sunt o bunatate !

    • Fara foto

      bucataria-sylviei (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

      Ma bucur ca va place este intr-adevar o reteta foarte buna si simplu de realizat.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2010

      Delicios!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 03 aprilie 2010

      Foarte deliciosi cred ca ti- au iesit!!!!!

    • Fara foto

      Larysa..... , 03 aprilie 2010

      Yum Yum......foarthe bun...... j foarte aromat....:X:X:X:X:X...... deci s00per bunnn.... ...trebuie incercat:X

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 19 martie 2010

      Foarte aromat cozonacul tau.Felicitari pentru prezentare.

    • Fara foto

      MARIA , 09 martie 2010

      MUY BUEN TRABAJO. GRACIAS

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

      E foarte aspectuos, am salvat reteta.

    • Fara foto

      bucataria-sylviei (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2010

      Multumesc !

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2010

      Cred ca e foarte gustos,caci arata minunat

    • flory avram

      flory avram (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2010

      foarte bun,felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

45 min

20 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie ( pentru 2 cozonaci ) de : 2 oua intregi
  • 7 linguri de zahar,125 de grame de unt
  • 25 grame de drojdie
  • o jumatate de cana de lapte cald
  • putina sare
  • faina cat cuprinde ( in jur de 450 de grame) 2 albusuri batute spuma pentru amestecul facut cu nuca macinata
  • cat cuprinde albusul pana obtinem o crema groasa
  • 2-3 linguri de zahar
  • putina esenta de rom.

Raporteaza reteta

Retete
de bucataria-sylviei
Ciulama/papricas de pui

Ciulama/papricas de pui

Intr-un vas punem la incins uleiul si adaugam zarzavaturile taiate cubulete mici cu putina sare

12 voturi    6 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Pizza cu tzuchinni si jamon crud afumat

Pizza cu tzuchinni si jamon crud afumat

Se framanta un aluat clasic, lasand sa stea in cuib prima data drojdia cu apa si zaharul timp de

1 vot    1 comentariu
1h 45 min
Paste si pizza
Pizza trois fromages cu ruccola

Pizza trois fromages cu ruccola

Aluatul il lasam la dospit 30-60 de minute si apoi il punem la frigider pentru inca 30 minute minim. Preparare

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Paste si pizza

mira (Chef de cuisine)

Foarte buna ideea de a lasa foaia mai groasa deasupra. Voi incerca.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu mere si aluat foietaj Tarta cu mere si aluat foietaj

Placintele cu mere nu se numara printre deserturile mele preferate si mi se par adesea banale, dar poate ca frumusetea sta tocmai in

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta de smochine cu iaurt si portocale