autor:

Mihaela_Motroceanu

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Baigli cu nuca

Autor: Mihaela_Motroceanu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela_Motroceanu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 februarie 2015

Ingrediente
1 kg faina alba, 4 linguri untura porc, 1 cub de drojdie 35 gr. proaspata, 2 galbenusuri, 1 ou intreg, 3 plicuri zahar vanilat, 100 gr zahar tos, lapte caldut cat cuprinde, 65 gr. smantana sau iaurt gras, , 1-2 oua intregi pt uns deasupra, , Umplutura:, 350 gr nuca macinata, 100 gr zahar pudra pt.nuca, 2 albusuri pentru nuca

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

12 voturi

Mod de preparare

Ingredientele se lasa la temperatura camerei. Intr-un bol se adauga faina, iar in mijlocul fainii se adauga drojdia sfarmata si amestecata cu zaharul macinat si cel vanilat. Se amesteca bine si se adauga putin lapte caldut, amestecand drojdia cu zaharul si se lasa 10 minute sa se odihneasca, dupa care se adauga restul ingredientelor: 2 galbenusuri, smantana,untura, oul intreg si se amesteca bine, adaugand treptat lapte caldut cat cuprinde si faina.







Se framanta bine pana devine un aluat compact, pufos, elastic si usor de manevrat. Dupa framantare, aluatului i se da o forma rotunda, se presara faina si se acopera bolul cu un prosop si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul (eu l-am lasat o ora la cald).



Dupa ce a dospit aluatul, presaram faina pe masa de lucru si luam aproximativ 60 gr din aluat si intindem o foaie subtirica, de marimea unei tavi normale. Pe foaia de aluat se presara nuca macinata (nuca macinata 350 gr. se amesteca cu 2 albusuri batute putin cu furculita si 100gr zahar pudra,si zaharul vanilat macinat), apoi se ruleaza usor baigli si se pune in tava. Se unge pe deasupra cu un ou intreg, la fel se proceadeza si cu restul de aluat. Se pun in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina sau cu hartie de copt, la foc mic pana se rumenesc frumos, eu le-am lasat aproximativ 25 min.,daca vreti in nuca macinata cu zaharul pudra si albusurile se poate adauga bucati mici de rahat dupa preferinta sau stafide(inainte hidratate in apa calduta pana se inmoaie putin) apoi se scot si se adauga in compozitia de nuca macinata zahar



La 1 kg de faina ies 6-7 bucati baigli. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Baigli cu nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Baigli-cozonac cu nuca

Baigli-cozonac cu nuca

Intr-un vas punem faina, mai putina la inceput si adaugam drojdia amestecata cu laptele si cu o lingura

20 voturi    13 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
baigli cu nuca

baigli cu nuca

Prepararea aluatului : La faina adaugam 1 praf de copt,400 gr untura , cele 3 oua, 20 gr drojdie,200

8 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Ramona

    Ramona (Chef de cuisine) , 29 decembrie 2015

    Arata foarte bine - exact ca si cel al bunicii mele - si banuiesc ca si cozonacul tau este foarte gustos! Este cozonacul traditional de sarbatori al familiei mele!

  • Fara foto

    Mihaela Ella Motroceanu , 08 decembrie 2015

    cu unt mai gras sau 5-6linguri ulei

  • Fara foto

    Liliana Schwartzberg , 30 noiembrie 2015

    cu ce se poate schimba untura de porc?

    • Fara foto

      Ella Ella , 06 martie 2015

      se poate face si cu branza dulce de vaci,urda la acest aluat branza dulce se face pasta cu blenderul sau se piseaza f bine si se amesteca cu un ou si zahar pudra si stafide,stafidele se hidrateaza in lapte cladut sau apa apoi adaugate in branza facuta pasta si apoi umpleti baigli si rulati,cu mere la fel se razalesc se storc putin de zeama apoi adaugi zahar pudra amesteci bine si poti adauga scortisoara dupa gust si coaja rasa de lamaie si portocala si amesteci bine si umpli baigli si rulezi,cu ciuperci daca faceti nu adaugati zahar in aluat ,doar restul de ingrediente,ciupercile sa fie fierte scurse ,si stoarse apoi tocata marunt sau macinate la masina de tocat si se inabuse 5 min cu putin ulei,sare,piper,patrunjel tocat marunt usturoi pisat sau cu ceapa rosie tocata f marunt,umplutura sa nu fie f unsa ,puneti doar putin ulei si doar atunci sa umpleti baigli cand ciupercile is reci

    • Fara foto

      Ella Ella , 06 martie 2015

      cu mac se poate face ,se macina macul apoi se opareste cu lapte cladut si se lasa la racit si scurs apoi se adauga zahar pudra si un albus batut si se amesteca bine

    • Mihaela_Motroceanu

      Mihaela_Motroceanu (Chef de cuisine) , 06 martie 2015

      da se poate cu mac macinat si oparit si scurs si racit,cu rahat stafide hidratate in apa calduta sau lapte

    • Fara foto

      Marginean Iulia , 04 martie 2015

      Da, se pot face cu ce vrei.....eu am facut cu mac, cu rahat.....etc...Doar ca trebuie sa fie legata crema cu ceva..de ex albus batut.

    • Fara foto

      Helenn Pahonn , 04 martie 2015

      Se pot face si cu alta umplutura? (branza, mere, ciuperci, etc.)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

12 voturi

Ingrediente

  • 1 kg faina alba
  • 4 linguri untura porc
  • 1 cub de drojdie 35 gr. proaspata
  • 2 galbenusuri
  • 1 ou intreg
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 100 gr zahar tos
  • lapte caldut cat cuprinde
  • 65 gr. smantana sau iaurt gras
  • 1-2 oua intregi pt uns deasupra
  • Umplutura:
  • 350 gr nuca macinata
  • 100 gr zahar pudra pt.nuca
  • 2 albusuri pentru nuca

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela_Motroceanu
Cornulete fragede

Cornulete fragede

Se pune intr-un bol mare faina, iar in mijloc se pune cubul de drojdie cu zaharul si se adauga putin

3 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Dulciuri diverse
Salam de biscuiti

Salam de biscuiti

Intr-un bol se rup biscuitii in bucati mai mici,intr-o cratita se pune la incalzit laptele, se adauga

2 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura malai

Prajitura malai

Se pregatesc ingredientele, ouale sa fie la temperatura camerei. Intr-un bol adaugam faina de malai

1 vot    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse

Ramona (Chef de cuisine)

Arata foarte bine - exact ca si cel al bunicii mele - si banuiesc ca si cozonacul tau este foarte gustos! Este cozonacul traditional de sarbatori al familiei mele!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu crema delicioasa