Baigli

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Baigli

Ingrediente

  • -500 gr faina
  • -100 gr unt
  • -100 gr untura
  • -2 galbenusuri
  • -100 ml lapte
  • -70 gr Green Sugar sau 100 gr zahar (pudra de preferinta)
  • -1 lingura smantana
  • -20 grame drojdie
  • -coaja de la o lamaie
  • -esenta rom
  • Umplutura:
  • - 200 gr mac macinat
  • -200 gr nuca macinata
  • -100 ml lapte
  • -2 albusuri
  • -100 gr Green Sugar sau 200 gr zahar
  • Extra : 1 ou + 1 lingurita scortisoara

Mod de preparare

Laptele il incalzim putin si dizolvam in el drojdia , adaugam o lingura de indulcitor sau zahar si una de faina si amestecam bine . Lasam acoperit pana pregatim restul ingredientelor.

Faina cernuta o punem intr-un castron si adaugam untura la temperature camerei , untul ,smantana si indulcitorul sau zaharul batut usor cu furculita impreuna cu galbenusurile, esentele si coaja rasa de lamaie.

Framantam pana cand obtinem un aluat care se desprinde de pe maini .In functie de umiditatea din bucatarie , de calitatea smantanii si de marimea galbenusului poate va trebui sa mai adaugati putina faina sau lapte .

Punem aluatul in frigider pentru 30 minute acoperit .

Pana cand se odihneste aluatul facem umpluturile :

Vom bate 1 albus+ 50 gr indulcitor sau 100 gr zahar pe care le adaugam peste mac,adaugam si 100 ml lapte si omogenizam .

Peste nuca vom adauga restul de ingrediente ramase : 1 albus +50 gr indulcitor sau 100 gr zahar si 100 ml lapte .

Aluatul il impartim in patru parti si il intindem pe rand cate o foaie.

Restul bucatilor le punem la frigider acoperite pana cand terminam cu prima. Aluatul trebuie pastrat in frigider pentru a nu dospi .

Punem jumate din umplutura (mac sau nuca) si rulam , dar sa nu uitam sa stangem capetele pentru a nu curge umplutura . Asezam primul cozonac in tava si dam tava la frigider.

Procedam la fel cu toate celelalte bucati , iar dupa fiecare cozonac sa nu uitati sa puneti tava inapoi in frigider.

Porniti cuptorul si bateti oul cu care vom unge cozonacul.

Ungem bine cozonacii , presaram deasupra scortisoara macinata si dam la cuptorul incins pana este copt . Se poate face testul cu scobitoarea pentru a vedea daca este facut .

Baigli se taie intotdeauna bine racit si se pastreaza infoliat pentru a nu se intari.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde
Jeleu de zmeura

Jeleu de zmeura

Reteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.

Jeleu de zmeura