Baklava cu nuci cajou

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Baklava cu nuci cajou

Ingrediente

  • Ingrediente
  • Siropul
  • • 2 cesti zahar
  • • 1 ceasca apa
  • • 1 ceasca miere
  • • 3 cuisoare intregi
  • • ½ lamaie
  • • ½ lingurita cardamom
  • Baklava
  • • 1 ½ ceasca nuci cajou
  • • 1 ½ ceasca nuci
  • • ½ ceasca zahar
  • • 1 lingurita cardamom
  • • ½ lingurita scortisoara
  • • 16 foi de placinta
  • • 10 linguri unt sau margarina Rama, topit(a) (= ½ ceasca + 2 linguri)

Mod de preparare

1. Pentru sirop pune toate ingredientele intr-o cratita si lasa-le sa fiarba (infinge cuisoarele in lamaie).Fierbe-le timp de 10 minute, amestecand din cand in cand. Ia cratita de pe foc si inlatura lamaia si cuisoarele.Lasa siropul sa se raceasca la temperatura camerei.

2. Pentru baklava, incalzeste cuptorul la 180°.Macina fin nucile, zaharul si condimentele.Periaza 4 foi de placinta cu unt/margarina, punandu-le una peste alta (pastreaza foile de placinta ce nu le folosesti acoperite cu un prosop umed).Taie foile in jumatate si pune o jumatate peste cealalta.Pune foile de placinta intr-o tava unsa cu unt/margarina, de 23 pe 33 cm, taind marginile foilor daca este nevoie.Presara deasupra 1/3 din amestecul cu nuci.Repeta procedura de inca 2 ori cu cate 4 foi de placinta si cate 1/3 din amestecul cu nuci. Termina baklava-ua punand ultimele 4 foi de placinta deasupra.Marcheaza suprafata cu patratele.Coace-o timp de 35-40 minute, pana ce devine puternic auriu-maronie.

3. Cat timp baklava-ua inca este fierbinte, toarna sirpoul deasupra.Pune-o la frigider pentru 4-6 ore (sau peste noapte) inainte de a o taia.

:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise