autor:

Dachman Laura

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Baklava cu nuci cajou

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 martie 2009

Ingrediente
Ingrediente, Siropul, •2 cesti zahar, •1 ceasca apa, •1 ceasca miere, •3 cuisoare intregi, •½ lamaie, •½ lingurita cardamom, Baklava, •1 ½ ceasca nuci cajou, •1 ½ ceasca nuci, •½ ceasca zahar, •1 lingurita cardamom, •½ lingurita scortisoara, •16 foi de placinta, •10 linguri unt sau margarina Rama, topit(a) (= ½ ceasca + 2 linguri)

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

1. Pentru sirop pune toate ingredientele intr-o cratita si lasa-le sa fiarba (infinge cuisoarele in lamaie).Fierbe-le timp de 10 minute, amestecand din cand in cand. Ia cratita de pe foc si inlatura lamaia si cuisoarele.Lasa siropul sa se raceasca la temperatura camerei.
2. Pentru baklava, incalzeste cuptorul la 180°.Macina fin nucile, zaharul si condimentele.Periaza 4 foi de placinta cu unt/margarina, punandu-le una peste alta (pastreaza foile de placinta ce nu le folosesti acoperite cu un prosop umed).Taie foile in jumatate si pune o jumatate peste cealalta.Pune foile de placinta intr-o tava unsa cu unt/margarina, de 23 pe 33 cm, taind marginile foilor daca este nevoie.Presara deasupra 1/3 din amestecul cu nuci.Repeta procedura de inca 2 ori cu cate 4 foi de placinta si cate 1/3 din amestecul cu nuci. Termina baklava-ua punand ultimele 4 foi de placinta deasupra.Marcheaza suprafata cu patratele.Coace-o timp de 35-40 minute, pana ce devine puternic auriu-maronie.
3. Cat timp baklava-ua inca este fierbinte, toarna sirpoul deasupra.Pune-o la frigider pentru 4-6 ore (sau peste noapte) inainte de a o taia.

:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Baklava cu nuci cajou" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tarta cu nuci

Tarta cu nuci

Blatul se face ca unul clasic de tarta: unul rece se incorporeaza in faina formandu-se frimituri.

11 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri
Chec cu visine

Chec cu visine

Se bat ouale cu zaharul pana se topeste apoi se incorporeaza faina incetul cu incetul,uleiul,zaharul

9 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Maria Lupean

    Maria Lupean (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2009

    Super Laura! Am votat si salvat reteta, thanks!

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 31 mai 2009

    Vreau si eu baclava!

  • tradaro

    tradaro (Chef de cuisine) , 27 mai 2009

    Arata super, cred ca este si foarte gustoasa.

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente
  • Siropul
  • •2 cesti zahar
  • •1 ceasca apa
  • •1 ceasca miere
  • •3 cuisoare intregi
  • •½ lamaie
  • •½ lingurita cardamom
  • Baklava
  • •1 ½ ceasca nuci cajou
  • •1 ½ ceasca nuci
  • •½ ceasca zahar
  • •1 lingurita cardamom
  • •½ lingurita scortisoara
  • •16 foi de placinta
  • •10 linguri unt sau margarina Rama
  • topit(a) (= ½ ceasca + 2 linguri)

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

Maria Lupean (Chef de cuisine)

Super Laura! Am votat si salvat reteta, thanks!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Briose cu inima calda