autor:

Dachman Laura

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Baklava cu nuci cajou

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 martie 2009

Ingrediente
Ingrediente, Siropul, •2 cesti zahar, •1 ceasca apa, •1 ceasca miere, •3 cuisoare intregi, •½ lamaie, •½ lingurita cardamom, Baklava, •1 ½ ceasca nuci cajou, •1 ½ ceasca nuci, •½ ceasca zahar, •1 lingurita cardamom, •½ lingurita scortisoara, •16 foi de placinta, •10 linguri unt sau margarina Rama, topit(a) (= ½ ceasca + 2 linguri)

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

1. Pentru sirop pune toate ingredientele intr-o cratita si lasa-le sa fiarba (infinge cuisoarele in lamaie).Fierbe-le timp de 10 minute, amestecand din cand in cand. Ia cratita de pe foc si inlatura lamaia si cuisoarele.Lasa siropul sa se raceasca la temperatura camerei.
2. Pentru baklava, incalzeste cuptorul la 180°.Macina fin nucile, zaharul si condimentele.Periaza 4 foi de placinta cu unt/margarina, punandu-le una peste alta (pastreaza foile de placinta ce nu le folosesti acoperite cu un prosop umed).Taie foile in jumatate si pune o jumatate peste cealalta.Pune foile de placinta intr-o tava unsa cu unt/margarina, de 23 pe 33 cm, taind marginile foilor daca este nevoie.Presara deasupra 1/3 din amestecul cu nuci.Repeta procedura de inca 2 ori cu cate 4 foi de placinta si cate 1/3 din amestecul cu nuci. Termina baklava-ua punand ultimele 4 foi de placinta deasupra.Marcheaza suprafata cu patratele.Coace-o timp de 35-40 minute, pana ce devine puternic auriu-maronie.
3. Cat timp baklava-ua inca este fierbinte, toarna sirpoul deasupra.Pune-o la frigider pentru 4-6 ore (sau peste noapte) inainte de a o taia.

:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Baklava cu nuci cajou" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Bile cu ciocolata

Bile cu ciocolata

1. Se bate untul/margarina cu zaharul pana acesta se inmoaie. Se adauga grisul si branza si se framanta

17 voturi    9 comentarii
30 min
Prajituri
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Se tine la decongelat foietajul. Cureti merele si le razuiesti. Le prajesti pe foc cu putin ulei..adaugi

0 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Maria Lupean

    Maria Lupean (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2009

    Super Laura! Am votat si salvat reteta, thanks!

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 31 mai 2009

    Vreau si eu baclava!

  • tradaro

    tradaro (Chef de cuisine) , 27 mai 2009

    Arata super, cred ca este si foarte gustoasa.

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente
  • Siropul
  • •2 cesti zahar
  • •1 ceasca apa
  • •1 ceasca miere
  • •3 cuisoare intregi
  • •½ lamaie
  • •½ lingurita cardamom
  • Baklava
  • •1 ½ ceasca nuci cajou
  • •1 ½ ceasca nuci
  • •½ ceasca zahar
  • •1 lingurita cardamom
  • •½ lingurita scortisoara
  • •16 foi de placinta
  • •10 linguri unt sau margarina Rama
  • topit(a) (= ½ ceasca + 2 linguri)

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

Maria Lupean (Chef de cuisine)

Super Laura! Am votat si salvat reteta, thanks!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec rapid de ciocolata si orez expandat Chec rapid de ciocolata si orez expandat

Intr-un bol punem ciocolatile taiate bucati, adaugam margarina taiata bucati-si punem bolul pe o cratita cu apa fierbinte, amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cremsnit cu foi de pandispan Cremsnit cu foi de pandispan

Intr-un bol batem bine 3 oua cu 3 linguri de zahar si 1 lingurita de zahar vanilat pana compozitia devine spumoasa si mai deschisa

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Semiluna