autor:

Mada

» » Aperitive

balmos ca la Hida(jud.Salaj)

Autor: Mada (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mada (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 septembrie 2010

Ingrediente
Ingredientul secret care se foloseste este jintuiala. Jintuiala este zerul rezultat dupa separarea casului din laptele de oaie. Este deosebit de gras, gros, cu multe ramasite de cas prin el si foarte gustos., 2 l jintuiala, 2 linguri cu sare, 600 g faina de malai

Dificultate: Medie Timp: 45 min

6 voturi

Mod de preparare

Intr-o oala se pune jintuiala la fiert impreuna cu sarea. Cand incepe sa se ridice o spuma deasupra se pune faina de malai pe rand si se amesteca din cand in cand cu un tel,se lasa sa fiarba foarte incet.Dupa ce s-a ingrosat putin se lasa la fiert, amestecand aproape continu pentru a nu se lega de oala.Spre sfarsit mamaliguta va avea un aspect unsuros.Cand vedem ca se desprinde de oala si il putem turna pe o farfurie plata rotunda sau pe un fund din lemn rotund sau platou! Balmosul se serveste fierbinte gol sau cu ciulama de pui!Pofta Buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "balmos ca la Hida(jud.Salaj)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Castraveti cu crema de branza

Castraveti cu crema de branza

1. Pune branza din iaurt impreuna cu samntana intr-un bol si mixeaza-le cu ajutorul unui mixer vertical. 2.

9 voturi    6 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza
Tortii cu salata salsa si branza de capre

Tortii cu salata salsa si branza de capre

Pregatirea tortiilor Cernem faina in vasul mixerului adaugam sarea,uleiul, si apa si framantam

6 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

45 min

6 voturi

Ingrediente

  • Ingredientul secret care se foloseste este jintuiala. Jintuiala este zerul rezultat dupa separarea casului din laptele de oaie. Este deosebit de gras
  • gros
  • cu multe ramasite de cas prin el si foarte gustos.
  • 2 l jintuiala
  • 2 linguri cu sare
  • 600 g faina de malai

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Cordon bleu din castraveti murati Cordon bleu din castraveti murati

Se taie capetele la castraveti si se indeparteaza miezul cu ajutorul ustensilei de scos cotoarele la mere. Se spala castravetii si

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Tarta cu legume si branza de capra Tarta cu legume si branza de capra

Intai pregatim legumele. Taiem vanata felii rotunde, le ungem cu ulei de masline si le frigem in cuptor pana se rumenesc putin, 15-20

1 vot    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
MELCISORI PIZZA