autor:

Mada

» » Aperitive

balmos ca la Hida(jud.Salaj)

Autor: Mada (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mada (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 septembrie 2010

Ingrediente
Ingredientul secret care se foloseste este jintuiala. Jintuiala este zerul rezultat dupa separarea casului din laptele de oaie. Este deosebit de gras, gros, cu multe ramasite de cas prin el si foarte gustos., 2 l jintuiala, 2 linguri cu sare, 600 g faina de malai

Dificultate: Medie Timp: 45 min

6 voturi

Mod de preparare

Intr-o oala se pune jintuiala la fiert impreuna cu sarea. Cand incepe sa se ridice o spuma deasupra se pune faina de malai pe rand si se amesteca din cand in cand cu un tel,se lasa sa fiarba foarte incet.Dupa ce s-a ingrosat putin se lasa la fiert, amestecand aproape continu pentru a nu se lega de oala.Spre sfarsit mamaliguta va avea un aspect unsuros.Cand vedem ca se desprinde de oala si il putem turna pe o farfurie plata rotunda sau pe un fund din lemn rotund sau platou! Balmosul se serveste fierbinte gol sau cu ciulama de pui!Pofta Buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "balmos ca la Hida(jud.Salaj)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Tarta cu spanac,branza feta si bilute de mozzarella

Tarta cu spanac,branza feta si bilute de mozzarella

Spalam spanacul.si apoi il oparim in apa fiarta cu sare.Scurgem de apa , lasam sa se raceasca apoi

5 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Bulete de cascaval la cuptor,aperitiv adaptat

Bulete de cascaval la cuptor,aperitiv adaptat

Buletele de cascaval la cuptor se fac conform retetei clasice,doar un pic mai mari ca dimensiune.Dupa

4 voturi    3 comentarii
2h
Aperitive cu brinza

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

45 min

6 voturi

Ingrediente

  • Ingredientul secret care se foloseste este jintuiala. Jintuiala este zerul rezultat dupa separarea casului din laptele de oaie. Este deosebit de gras
  • gros
  • cu multe ramasite de cas prin el si foarte gustos.
  • 2 l jintuiala
  • 2 linguri cu sare
  • 600 g faina de malai

Raporteaza reteta

Retete

din Aperitive cu brinza

Porumb crocant cu topping de telemea Porumb crocant cu topping de telemea

Am uscat cu un prosop porumbul fiert și l-am așezat pe grill cca 3 minute, cât să devină puțin crocant. Am adăugat untul

1 vot    0 comentarii
10 min
Aperitive
Biscuiti cu parmezan Biscuiti cu parmezan

Framant untul cu faina, amestec cu mana, apoi adaug parmezanul, oregano, sarea, la final adaug si smantana. Amestec bine, invelesc apoi

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tort aperitiv