autor:

Mada

» » Aperitive

balmos ca la Hida(jud.Salaj)

Autor: Mada (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mada (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 septembrie 2010

Ingrediente
Ingredientul secret care se foloseste este jintuiala. Jintuiala este zerul rezultat dupa separarea casului din laptele de oaie. Este deosebit de gras, gros, cu multe ramasite de cas prin el si foarte gustos., 2 l jintuiala, 2 linguri cu sare, 600 g faina de malai

Dificultate: Medie Timp: 45 min

6 voturi

Mod de preparare

Intr-o oala se pune jintuiala la fiert impreuna cu sarea. Cand incepe sa se ridice o spuma deasupra se pune faina de malai pe rand si se amesteca din cand in cand cu un tel,se lasa sa fiarba foarte incet.Dupa ce s-a ingrosat putin se lasa la fiert, amestecand aproape continu pentru a nu se lega de oala.Spre sfarsit mamaliguta va avea un aspect unsuros.Cand vedem ca se desprinde de oala si il putem turna pe o farfurie plata rotunda sau pe un fund din lemn rotund sau platou! Balmosul se serveste fierbinte gol sau cu ciulama de pui!Pofta Buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "balmos ca la Hida(jud.Salaj)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Saleuri cu chimen si cascaval

Saleuri cu chimen si cascaval

Intr-un bol se pune faina, iar in mijloc se dizolva drojdia in apa calduta si se lasa 15 minute. In

11 voturi    2 comentarii
2h
Aperitive cu brinza
Cartofi frantuzesti

Cartofi frantuzesti

Se curata cartofii de coaja fiind noi si se fierb nu prea tare, iar ouale se fierb 15 minute, dupa

3 voturi    2 comentarii
2h 15 min
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

45 min

6 voturi

Ingrediente

  • Ingredientul secret care se foloseste este jintuiala. Jintuiala este zerul rezultat dupa separarea casului din laptele de oaie. Este deosebit de gras
  • gros
  • cu multe ramasite de cas prin el si foarte gustos.
  • 2 l jintuiala
  • 2 linguri cu sare
  • 600 g faina de malai

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Aperitive reci Aperitive reci

Chiftelute: Se amesteca carnea tocata cu ouale, painea inmuiata si stoarsa bine, ceapa data pe razatoare, restul condimentelor si usturoiul

52 voturi    32 comentarii
1h
Aperitive
Langos Langos

Incalzim putin laptele si dizolvam drojdia. Adaugam sarea, oul batut putin cu furculita si faina. Framantam bine pana obtinem un

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Tort aperitiv