balmos ca la Hida(jud.Salaj)

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingredientul secret care se foloseste este jintuiala. Jintuiala este zerul rezultat dupa separarea casului din laptele de oaie. Este deosebit de gras, gros, cu multe ramasite de cas prin el si foarte gustos.
  • 2 l jintuiala
  • 2 linguri cu sare
  • 600 g faina de malai

Mod de preparare

Intr-o oala se pune jintuiala la fiert impreuna cu sarea. Cand incepe sa se ridice o spuma deasupra se pune faina de malai pe rand si se amesteca din cand in cand cu un tel,se lasa sa fiarba foarte incet.Dupa ce s-a ingrosat putin se lasa la fiert, amestecand aproape continu pentru a nu se lega de oala.Spre sfarsit mamaliguta va avea un aspect unsuros.Cand vedem ca se desprinde de oala si il putem turna pe o farfurie plata rotunda sau pe un fund din lemn rotund sau platou! Balmosul se serveste fierbinte gol sau cu ciulama de pui!Pofta Buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Budinca de paste cu pui si legume

Budinca de paste cu pui si legume

Budinca de paste cu pui si legume
Cartofi wedges

Cartofi wedges

Reteta de cartofi wedges. Cartofi wedges la cuptor cu boia, usuroi, piper, sare si ulei de masline. Retete de cartofi wedges...

Cartofi wedges
Papricas de pui cu galuste de faina

Papricas de pui cu galuste de faina

Papricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...

Papricas de pui cu galuste de faina
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise