autor:

Mada

» » Aperitive

balmos ca la Hida(jud.Salaj)

Autor: Mada (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mada (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 septembrie 2010

Ingrediente
Ingredientul secret care se foloseste este jintuiala. Jintuiala este zerul rezultat dupa separarea casului din laptele de oaie. Este deosebit de gras, gros, cu multe ramasite de cas prin el si foarte gustos., 2 l jintuiala, 2 linguri cu sare, 600 g faina de malai

Dificultate: Medie Timp: 45 min

6 voturi

Mod de preparare

Intr-o oala se pune jintuiala la fiert impreuna cu sarea. Cand incepe sa se ridice o spuma deasupra se pune faina de malai pe rand si se amesteca din cand in cand cu un tel,se lasa sa fiarba foarte incet.Dupa ce s-a ingrosat putin se lasa la fiert, amestecand aproape continu pentru a nu se lega de oala.Spre sfarsit mamaliguta va avea un aspect unsuros.Cand vedem ca se desprinde de oala si il putem turna pe o farfurie plata rotunda sau pe un fund din lemn rotund sau platou! Balmosul se serveste fierbinte gol sau cu ciulama de pui!Pofta Buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "balmos ca la Hida(jud.Salaj)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Dovleac copt pentru aperitiv sau garnitura

Dovleac copt pentru aperitiv sau garnitura

Feliile sau rondelele de dovleac se aseaza in tava ,se condimenteaza dupa gust.Se introduce tava

7 voturi    3 comentarii
25 min
Aperitive cu brinza
Platou cu branzeturi

Platou cu branzeturi

Crema de branza se bate si se imparte in 2 boluri. Intr-unul din boluri se adauga pasta de rosii,

32 voturi    10 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

45 min

6 voturi

Ingrediente

  • Ingredientul secret care se foloseste este jintuiala. Jintuiala este zerul rezultat dupa separarea casului din laptele de oaie. Este deosebit de gras
  • gros
  • cu multe ramasite de cas prin el si foarte gustos.
  • 2 l jintuiala
  • 2 linguri cu sare
  • 600 g faina de malai

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Pateuri cu branza sarata si vanata Pateuri cu branza sarata si vanata

Aluatul il scoatem de cu seara in frigider sa se dezghete. Umplutura- intr-un bol amestecam bine branzeturile, adaugam vanata si usturoiul

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Pateuri cu branza vegana si masline verzi Pateuri cu branza vegana si masline verzi

Intai pregatim umplutura- dam pe razatoare branza si amestecam cu maslinele taiate si cu zaatar si amestecam bine. Intindem o foaie

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Mafinim cu branza si masline
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide