autor:

Daniela

» » Aperitive

Balmos

Autor: Daniela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daniela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 mai 2011

Ingrediente
2 litri de jintuiala, , 1 pachet de unt de Napolact, , 2 linguri de smintina virtoasa ,, sare, 200 g de brinza de oaie

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

7 voturi

Mod de preparare

Se pune la fiert jintuiala, se adauga sarea, untul , smintina si brinza de oaie. Cind clocoteste, se adauga in ploaie (slobozit) malaiul (circa 550-600 g), se amesteca bine si se fierba cam 30 de minute.

Se desarta intr-un vas si se lasa la racit, ca sa se inchege. Fiind foarte gras, produsul se va desprinde de marginile vasului.

Este bun si delicios acest balmos, cam gras intr-adevar dar daca nu il fac asa mai bine nu il fac deloc, uit de dieta si de toate celelalte.

Alaturi, obligatoriu supa de salata verde!

Poftiti la masa!
Daca ti-a placut reteta noastra "Balmos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Balmos din porumb alb sau galben, cu oua si carnati de casa

Balmos din porumb alb sau galben, cu oua si carnati de casa

Se pune laptele acru cu smantana la fiert cu ouale, carnatii taiati bucatele, untura si se amesteca

9 voturi    7 comentarii
30 min
Aperitive cu oua
Balmos ca in Maramures

Balmos ca in Maramures

Balmosul traditional din Maramures se face la ceaun, afara, in curtea casei, dar se poate realiza

5 voturi    1 comentariu
50 min
Aperitive cu brinza
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Lucasciuc Mircea , 29 noiembrie 2014

    E grozav balmosul.Azi am degand sa fac,dar in loc de sare pun telemea de oaie,cas proaspat de vaca,acum numai este de oaie. O singura observatie:se mananca fierbinte cu o ciorba de salata verde.

  • Fara foto

    Valerian Pop , 25 aprilie 2014

    Daniela Mocean O să caut o oiță sau o turmă-ntreagă... de cele mai multe ori, cele necuvântătoare sunt mai de treabă și mai ”cuvântătoare” decât suratele lor bipede!

  • Fara foto

    Daniela Mocean , 25 aprilie 2014

    Sa ai pofta ! Daca te imprietenesti cu un cioban la oi necuvantatoare, la vremea asta este deja jintuiala si poate capeti de un balmos !

    • Fara foto

      Valerian Pop , 24 aprilie 2014

      Unde-i jintuiala (?); că celelalte ingrediente, le am! Inclusiv pofta...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 septembrie 2012

      O minunatie...

    • Daniela

      Daniela (Chef de cuisine) , 18 iunie 2011

      Danutza, jintuiala = jintita si mi-o aduce direct de la stina dar se poate si cumpara de la piata, la sectorul de lactate. Toti care vind telemea si cas de oaie ar trebui sa aiba si jintuiala la vinzare. Multumesc de felicitari si la fel, iti doresc sanatate !

    • danutza

      danutza (Chef de cuisine) , 15 iunie 2011

      Vai de mine! N-am mâncat balmoş de vreo...40 de ani când ne făcea bunica care era de la Abrud. Deci,eşti ardeleancă! Chestia aia cu jintuiala nu ştiu ce e,de unde fac rost. Jintiţă? de la ciobani? atunci e un caz pierdut că n-am de unde.Dar,te felicit! Foarte bun! Cine n-a mâncat n-are de unde ştii! Zi-mi de unde faci rost de jintuială. Şi ciorba de salată verde...o minunăţie! Eu nu mai fac că la mine nu mananca..banateanul.Dar acasă,la Petroşani,toată copilăria am mancat şi mi se pare ...minuntă. Mi-ai adus aminte de vremurile demult apuse. Să fii sănătoasă!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 21 mai 2011

      Delicios si apetisant;cum spune Sidy, numai cine a mancat stie ce bun este!*****

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 13 mai 2011

      O reteta interesanta...dar jintuiala...numai la stana o gasim cred...

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 10 mai 2011

      Waw soro ce ai facut acolooooooooooooooooooooo..... Mor incet !!! Numai cine nu a mancat niciodata nu stie ce pierde !!! O data in an....nu ne uitam la grasimi..... Mie imi place si cu salata de toate verzaciunile, linga....

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

7 voturi

Ingrediente

  • 2 litri de jintuiala
  • 1 pachet de unt de Napolact
  • 2 linguri de smintina virtoasa ,
  • sare
  • 200 g de brinza de oaie

Raporteaza reteta

Retete
de Daniela
Mucenici (sfintisori) moldovenesti

Mucenici (sfintisori) moldovenesti

Se oparesc 100 g de faina cu 200 ml. lapte fierbinte iar dupa ce se raceste se adauga drojdia

23 voturi    18 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fasole frecata, cu pirgalas si  slanina  prajita

Fasole frecata, cu pirgalas si slanina prajita

Fasolea se spala si se pune la inmuiat in apa calduta pentru 24 de ore (trebuie sa fie bine infoiata). Se

11 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Papricas din carne de gaina si ciuperci

Papricas din carne de gaina si ciuperci

Se caleste ceapa pina staluceste putin, se adauga carnea si se caleste si ea pina se coaguleaza

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

valentina ionita (Chef de cuisine)

O minunatie...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Tarta cu legume si branza de capra Tarta cu legume si branza de capra

Intai pregatim legumele. Taiem vanata felii rotunde, le ungem cu ulei de masline si le frigem in cuptor pana se rumenesc putin, 15-20

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Mamaliga cu branza (in straturi) Mamaliga cu branza (in straturi)

Acest preparat se serveste foarte des in zona Ardealului, mai ales la tara. In timpul vacantelor petrecute la tara, nu exista saptamana

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Chec aperitiv cu branza, sunca si masline