BAME CU CIUPERCI , CURRY SI SALATA DE MANGO

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 catei de usturoi,taiati bucati,
  • 1 radacina de ghimbir de 2,5cm, proaspata, fara coaja si taiata bucati,
  • 3/4 cana de apa rece,
  • 1 lingura ulei de floarea soarelui,
  • 1 lingurita seminte de coriandru,
  • 1 lingurita seminte de chimen,
  • 1 lingurita seminte de chimen macinat,
  • 1 lingurita cardamon macinat,
  • 1/2 lingurita turmeric macinat,(curcuma sau sofran),
  • 420g. rosii din conserva,taiate,
  • 500g. ciuperci , taiate in sferturi,
  • 250g. bame, curatate si taiate in felii de 1,5cm.
  • 2 linguri cilantro , tocat(frunze de coriandru);
  • Pentru salata de mango:
  • 1 mango de 600g.,
  • 1 catel de usturoi, zdrobit,
  • 1 ceapa, tocata fin,
  • 2 lingurite de ghimbir ras,
  • 1 ardei iute, fara seminte si tocat marunt,
  • zahar ,
  • sare;

Mod de preparare

1.Se curata mango de coaja si se taie pulpa de pe sambure.

2.Intr-un vas, se zdrobeste pulpa de mango cu furculita,se pune in blender cu restul ingredientelor pentru salata, sare si piper si se mixeaza impreuna.Se pune intr-un vas si se lasa deoparte.

3.Se amesteca usturoiul, ghimbirul ,ardeiul iute si 3 linguri de apa in vasul de la blender si se mixeaza pana se obtine o pasta fina.

4.Se incinge uleiul de floarea soarelui intr-o cratita mare, se adauga semintele de coriandru si de chimen,se prajesc cateva secunde, se adauga chimenul macinat ,cardamonul si turmeric si se mai prajesc 1 minut.Se adauga usturoiul zdrobit, rosiile si restul de apa ,se amesteca bine, se adauga ciupercile si bamele.Se amesteca din nou, se lasa sa dea clocot si se fierbe la foc mic timp de 5 minute, sub capac.

5.Se scoate capacul,se mareste putin focul si se mai fierbe 5-10 minute pana ce bamele sunt fragede, nu prea moi.Se adauga cilantro tocat si se serveste cu salata de mango si orez basmati simplu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise