autor:

Delicioasa

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Banana bread cu Amaretto

Autor: Delicioasa (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Delicioasa (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 aprilie 2010

Ingrediente
70 g stafide, 100 ml lichior Disaronno Amaretto, 175 g faina, 2 lingurite praf de copt, 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu, 1/2 lingurita sare, 125 g unt, taiat cubulete, lasat cel putin 1 ora la temperatura camerei, 150 g zahar (alb sau Demerarra), 2 oua mari, 4 banane, foarte coapte, 100 g nuci sau alune de padure, taiate marunt (nu macinate)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

* Se pregatesc toate ingredientele. Se tapeteaza o tava de chec (fie cu unt si faina, fie cu hartie pentru cuptor).
* Se pune la incalzit, pe aragaz, Amaretto. Se ia de pe foc inainte de a fierbe. Se adauga stafidele, se acopera, se lasa cel putin 45 minute, pana absorb lichid.
* Se incinge cuptorul la 170 grade C. Se paseaza bananele (nu e nevoie sa fie un piure foarte fin). Se taie nucile marunt.
* Se amesteca untul moale si zaharul, cu mixerul, pana se obtine o pasta cremoasa. Se adauga ouale, pe rand, se amesteca.
* Se adauga piureul de banane, se amesteca. Se adauga nucile, stafidele (cu amareto cu tot) si se amesteca utilizand o paleta sau o lingura din lemn. Se amesteca faina cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Se adauga compozitiei, in 4 transe, amestecand cu o lingura din lemn.
* Se toarna compozitia in tava pregatita in prealabil si se pune la cuptor, aprox 1 ora. Se verifica daca este gata intepand banana bread cu un bat de frigaruie sau o scobitoare. Daca iese umed (cu aluat pe el), se mai poate tine in cuptor inca 10-15 minute. Atentie! Nu trebuie sa fie foarte uscat!
* Se lasa la racit in tava, se transfera pe un vas. Se serveste rece. Se poate pastra in cutii air tight (cu capac etans) si la frigider.
Sugestii
* delicios mic dejun pentru copii, langa un ceai cu lapte sau ciocolata calda
* desert, simplu sau alaturi de inghetata de vanilie sau crema mascarpone
Daca ti-a placut reteta noastra "Banana bread cu Amaretto" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Am batut bine albusul, cu un praf de sare, am adaugat galbenusul si apa, batand in continuare; mai

18 voturi    9 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura Sarah

Prajitura Sarah

Blatul alb: Se freaca galbenusurile cu zahar pana devin ca si o crfema. Faina se amesteca cu praful

0 voturi    2 comentarii
1h 40 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 02 iulie 2011

    O voi incerca in curand. Cred ca este o bunatate !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 iulie 2011

    Un deliciu!

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

    Interesanta reteta,cred ca este tare gustoasa.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

      Foarte buna, am salvat-o si am s-o incerc. Felicitari ! ai votul meu.

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

      Interesanta reteta!

    • Delicioasa

      Delicioasa (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

      Dragi Delicioase, Ce fericita sunt!!! Ma bucur mult ca va place reteta. Sper sa o incercati, pentru ca e yummi. Eu o pregatesc cu micutii mei... E amuzant... Un secret: folositi stafide maro, cat mai uscate (se caramelizeaza mai bine la cuptor). Va pup, Delicioasa

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

      Arata bine.Cred ca este tare bun.

    • emadina

      emadina (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

      foarte buna reteta.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

      interesant!

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

      Felicitari! Este o prajitura foarte buna! Eram in cautare de checuri si am mai gasit ceva bun.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      Delicioasa!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      O bunatate...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • 70 g stafide
  • 100 ml lichior Disaronno Amaretto
  • 175 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita sare
  • 125 g unt
  • taiat cubulete
  • lasat cel putin 1 ora la temperatura camerei
  • 150 g zahar (alb sau Demerarra)
  • 2 oua mari
  • 4 banane
  • foarte coapte
  • 100 g nuci sau alune de padure
  • taiate marunt (nu macinate)

Raporteaza reteta

Retete
de Delicioasa
Brownies cu nuca

Brownies cu nuca

* Se incalzeste cuptorul la 180 grade C. Se tapeteaza tava cu unt si faina sau cu unt apoi hartie

11 voturi    13 comentarii
40 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

O voi incerca in curand. Cred ca este o bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura desteapta cu dovleac Prajitura desteapta cu dovleac

Dovleacul a fost spalat, sters cu prosop de bucatarie, taiat in felii groase, scos miezul cu samburi si copt in tava tapetata cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Guguluf de toamna cu dovleac si pere Guguluf de toamna cu dovleac si pere

Se spala perele, se usuca cu prosop de bucatarie, se scot semintele si coditele si se taie in felii grose de aproximativ 0,5 cm. Adica

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
ECLERE CU CIOCOLATA