* Se pregatesc toate ingredientele. Se tapeteaza o tava de chec (fie cu unt si faina, fie cu hartie pentru cuptor).
* Se pune la incalzit, pe aragaz, Amaretto. Se ia de pe foc inainte de a fierbe. Se adauga stafidele, se acopera, se lasa cel putin 45 minute, pana absorb lichid.
* Se incinge cuptorul la 170 grade C. Se paseaza bananele (nu e nevoie sa fie un piure foarte fin). Se taie nucile marunt.
* Se amesteca untul moale si zaharul, cu mixerul, pana se obtine o pasta cremoasa. Se adauga ouale, pe rand, se amesteca.
* Se adauga piureul de banane, se amesteca. Se adauga nucile, stafidele (cu amareto cu tot) si se amesteca utilizand o paleta sau o lingura din lemn. Se amesteca faina cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Se adauga compozitiei, in 4 transe, amestecand cu o lingura din lemn.
* Se toarna compozitia in tava pregatita in prealabil si se pune la cuptor, aprox 1 ora. Se verifica daca este gata intepand banana bread cu un bat de frigaruie sau o scobitoare. Daca iese umed (cu aluat pe el), se mai poate tine in cuptor inca 10-15 minute. Atentie! Nu trebuie sa fie foarte uscat!
* Se lasa la racit in tava, se transfera pe un vas. Se serveste rece. Se poate pastra in cutii air tight (cu capac etans) si la frigider.
Sugestii
* delicios mic dejun pentru copii, langa un ceai cu lapte sau ciocolata calda
* desert, simplu sau alaturi de inghetata de vanilie sau crema mascarpone
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii