autor:

Delicioasa

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Banana bread cu Amaretto

Autor: Delicioasa (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Delicioasa (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 aprilie 2010

Ingrediente
70 g stafide, 100 ml lichior Disaronno Amaretto, 175 g faina, 2 lingurite praf de copt, 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu, 1/2 lingurita sare, 125 g unt, taiat cubulete, lasat cel putin 1 ora la temperatura camerei, 150 g zahar (alb sau Demerarra), 2 oua mari, 4 banane, foarte coapte, 100 g nuci sau alune de padure, taiate marunt (nu macinate)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

* Se pregatesc toate ingredientele. Se tapeteaza o tava de chec (fie cu unt si faina, fie cu hartie pentru cuptor).
* Se pune la incalzit, pe aragaz, Amaretto. Se ia de pe foc inainte de a fierbe. Se adauga stafidele, se acopera, se lasa cel putin 45 minute, pana absorb lichid.
* Se incinge cuptorul la 170 grade C. Se paseaza bananele (nu e nevoie sa fie un piure foarte fin). Se taie nucile marunt.
* Se amesteca untul moale si zaharul, cu mixerul, pana se obtine o pasta cremoasa. Se adauga ouale, pe rand, se amesteca.
* Se adauga piureul de banane, se amesteca. Se adauga nucile, stafidele (cu amareto cu tot) si se amesteca utilizand o paleta sau o lingura din lemn. Se amesteca faina cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Se adauga compozitiei, in 4 transe, amestecand cu o lingura din lemn.
* Se toarna compozitia in tava pregatita in prealabil si se pune la cuptor, aprox 1 ora. Se verifica daca este gata intepand banana bread cu un bat de frigaruie sau o scobitoare. Daca iese umed (cu aluat pe el), se mai poate tine in cuptor inca 10-15 minute. Atentie! Nu trebuie sa fie foarte uscat!
* Se lasa la racit in tava, se transfera pe un vas. Se serveste rece. Se poate pastra in cutii air tight (cu capac etans) si la frigider.
Sugestii
* delicios mic dejun pentru copii, langa un ceai cu lapte sau ciocolata calda
* desert, simplu sau alaturi de inghetata de vanilie sau crema mascarpone
Daca ti-a placut reteta noastra "Banana bread cu Amaretto" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura

Prajitura "Furnica"

Pentru blatul I se bat albusurile spuma,se adauga treptat zaharul,apoi macul macinat si la final

66 voturi    18 comentarii
1h 45 min
Prajituri
Prajitura marmorata cu caise

Prajitura marmorata cu caise

Ouale se mixeaza cu zaharul pana devin cremoase. Se adauga alternativ, uleiul si laptele, apoi coaja

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 02 iulie 2011

    O voi incerca in curand. Cred ca este o bunatate !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 iulie 2011

    Un deliciu!

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

    Interesanta reteta,cred ca este tare gustoasa.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

      Foarte buna, am salvat-o si am s-o incerc. Felicitari ! ai votul meu.

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

      Interesanta reteta!

    • Delicioasa

      Delicioasa (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

      Dragi Delicioase, Ce fericita sunt!!! Ma bucur mult ca va place reteta. Sper sa o incercati, pentru ca e yummi. Eu o pregatesc cu micutii mei... E amuzant... Un secret: folositi stafide maro, cat mai uscate (se caramelizeaza mai bine la cuptor). Va pup, Delicioasa

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

      Arata bine.Cred ca este tare bun.

    • emadina

      emadina (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

      foarte buna reteta.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

      interesant!

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

      Felicitari! Este o prajitura foarte buna! Eram in cautare de checuri si am mai gasit ceva bun.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      Delicioasa!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      O bunatate...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • 70 g stafide
  • 100 ml lichior Disaronno Amaretto
  • 175 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita sare
  • 125 g unt
  • taiat cubulete
  • lasat cel putin 1 ora la temperatura camerei
  • 150 g zahar (alb sau Demerarra)
  • 2 oua mari
  • 4 banane
  • foarte coapte
  • 100 g nuci sau alune de padure
  • taiate marunt (nu macinate)

Raporteaza reteta

Retete
de Delicioasa
Brownies cu nuca

Brownies cu nuca

* Se incalzeste cuptorul la 180 grade C. Se tapeteaza tava cu unt si faina sau cu unt apoi hartie

11 voturi    13 comentarii
40 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

O voi incerca in curand. Cred ca este o bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu gutui Prajitura cu gutui

Gutuile le spalam de puf, le curatam si le razuim sau le taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Fanta Prajitura Fanta

Mod de preparare pentru blat: Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa. Se amesteca faina

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Pandispan cu visine