autor:

Delicioasa

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Banana bread cu Amaretto

Autor: Delicioasa (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Delicioasa (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 aprilie 2010

Ingrediente
70 g stafide, 100 ml lichior Disaronno Amaretto, 175 g faina, 2 lingurite praf de copt, 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu, 1/2 lingurita sare, 125 g unt, taiat cubulete, lasat cel putin 1 ora la temperatura camerei, 150 g zahar (alb sau Demerarra), 2 oua mari, 4 banane, foarte coapte, 100 g nuci sau alune de padure, taiate marunt (nu macinate)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

* Se pregatesc toate ingredientele. Se tapeteaza o tava de chec (fie cu unt si faina, fie cu hartie pentru cuptor).
* Se pune la incalzit, pe aragaz, Amaretto. Se ia de pe foc inainte de a fierbe. Se adauga stafidele, se acopera, se lasa cel putin 45 minute, pana absorb lichid.
* Se incinge cuptorul la 170 grade C. Se paseaza bananele (nu e nevoie sa fie un piure foarte fin). Se taie nucile marunt.
* Se amesteca untul moale si zaharul, cu mixerul, pana se obtine o pasta cremoasa. Se adauga ouale, pe rand, se amesteca.
* Se adauga piureul de banane, se amesteca. Se adauga nucile, stafidele (cu amareto cu tot) si se amesteca utilizand o paleta sau o lingura din lemn. Se amesteca faina cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Se adauga compozitiei, in 4 transe, amestecand cu o lingura din lemn.
* Se toarna compozitia in tava pregatita in prealabil si se pune la cuptor, aprox 1 ora. Se verifica daca este gata intepand banana bread cu un bat de frigaruie sau o scobitoare. Daca iese umed (cu aluat pe el), se mai poate tine in cuptor inca 10-15 minute. Atentie! Nu trebuie sa fie foarte uscat!
* Se lasa la racit in tava, se transfera pe un vas. Se serveste rece. Se poate pastra in cutii air tight (cu capac etans) si la frigider.
Sugestii
* delicios mic dejun pentru copii, langa un ceai cu lapte sau ciocolata calda
* desert, simplu sau alaturi de inghetata de vanilie sau crema mascarpone
Daca ti-a placut reteta noastra "Banana bread cu Amaretto" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

  • 12 comentarii

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 02 iulie 2011

    O voi incerca in curand. Cred ca este o bunatate !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 iulie 2011

    Un deliciu!

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

    Interesanta reteta,cred ca este tare gustoasa.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

      Foarte buna, am salvat-o si am s-o incerc. Felicitari ! ai votul meu.

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

      Interesanta reteta!

    • Delicioasa

      Delicioasa (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

      Dragi Delicioase, Ce fericita sunt!!! Ma bucur mult ca va place reteta. Sper sa o incercati, pentru ca e yummi. Eu o pregatesc cu micutii mei... E amuzant... Un secret: folositi stafide maro, cat mai uscate (se caramelizeaza mai bine la cuptor). Va pup, Delicioasa

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

      Arata bine.Cred ca este tare bun.

    • emadina

      emadina (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

      foarte buna reteta.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

      interesant!

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

      Felicitari! Este o prajitura foarte buna! Eram in cautare de checuri si am mai gasit ceva bun.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      Delicioasa!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      O bunatate...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • 70 g stafide
  • 100 ml lichior Disaronno Amaretto
  • 175 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita sare
  • 125 g unt
  • taiat cubulete
  • lasat cel putin 1 ora la temperatura camerei
  • 150 g zahar (alb sau Demerarra)
  • 2 oua mari
  • 4 banane
  • foarte coapte
  • 100 g nuci sau alune de padure
  • taiate marunt (nu macinate)

Raporteaza reteta

Retete
de Delicioasa
Brownies cu nuca

Brownies cu nuca

* Se incalzeste cuptorul la 180 grade C. Se tapeteaza tava cu unt si faina sau cu unt apoi hartie

14 voturi    13 comentarii
40 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

O voi incerca in curand. Cred ca este o bunatate !

Retete

din Prajituri

Biscuiti cofeinizati Biscuiti cofeinizati

Se amestecă untul cu zahărul, gălbenușul de ou până se omogenizează, apoi se adaugă amidonul, praful de copt și făină,

0 voturi    0 comentarii
1h 5 min
Dulciuri diverse
Prajitura Opera Prajitura Opera

Foi: ouăle se mixează întregi cu un praf de sare şi vanilia. Se adaugă ingredientele uscate ( migdalele măcinate foarte fin,

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Prajitura Lidia cu ciocolata