Foaie: se separa ouale si se bat albusurile spuma tare cu 3 linguri de zahar, se adauga treptat galbenusurile si esenta de vanilie si apoi faina amestecand de jos in sus cu o ligura de lemn pentru a nu se lasa compozitia. Tava se tapeteaza cu hartie de copt si se toarna compozitia in tava, dupa care se introduce la cuptor la foc foarte mic si se lasa 10-15 minute.
Crema: se amesteca laptele cu esenta de rom, se toarna intr-un vas inalt (laptele trebuei fiert si racit ianinte)si se adauga 3 linguri de zahar si se mixeaza totul bine pana obtinem o crema potrivit de tare.
Se scoate foaia din tava peste care se intinde crema si se pun bananele de-a lungul foii( nu se taie nananele se pun intregi)si se ruleaza. Se orneaza cu crema ramasa (eu a presarat si nuca macinata pe deasupra)si se baga 2 ore la frigider.
Chiftele in aluat de bere. Pregatim chiftelutele amestecand carnea cu oul, ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, painea...
Chiftele in aluat de bereDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii