Banana invelita

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Banana invelita

Ingrediente

  • foaie: 3 oua, 3 linguri zahar, 3 linguri faina, 1 esenta vanilie.
  • crema: 1 plic crema cicolata Dr.Oetker, 1 esenta rom, 2 banane.

Mod de preparare

Foaie: se separa ouale si se bat albusurile spuma tare cu 3 linguri de zahar, se adauga treptat galbenusurile si esenta de vanilie si apoi faina amestecand de jos in sus cu o ligura de lemn pentru a nu se lasa compozitia. Tava se tapeteaza cu hartie de copt si se toarna compozitia in tava, dupa care se introduce la cuptor la foc foarte mic si se lasa 10-15 minute.

Crema: se amesteca laptele cu esenta de rom, se toarna intr-un vas inalt (laptele trebuei fiert si racit ianinte)si se adauga 3 linguri de zahar si se mixeaza totul bine pana obtinem o crema potrivit de tare.

Se scoate foaia din tava peste care se intinde crema si se pun bananele de-a lungul foii( nu se taie nananele se pun intregi)si se ruleaza. Se orneaza cu crema ramasa (eu a presarat si nuca macinata pe deasupra)si se baga 2 ore la frigider.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Compot de visine pentru iarna

Compot de visine pentru iarna

Reteta de compot de visine pentru iarna. Cum se face compot de visine pentru iarna fara conservanti.

Compot de visine pentru iarna
Dulceata de visine

Dulceata de visine

Dulceata de visine
Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou

Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou

Se curata ceapa si se pune la calit in uleiul de masline alaturi de baconul taiat marunt.

Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise