Aprindem focul la cuptor,apoi tocam nuca cu un cutit.Curatam bananele de coaja si apoi le punem intr-un vas de yenna(la reteta se spune ca bananele trebuiesc taiate pe lungime in jumatate,dar eu le-am lasat intregi,oricum banana se inmoaie).Peste banane se distribuie nuca,apoi presaram cele 6 linguri de zahar brun(eu am pus mai mult zahar,deoarece se transforma intr-un zahar caramel,foarte bun),si cele 100 ml lichior de portocale si deasupra bucatelele de unt, le bagam la cuptor pentru 10-15 minute.Cand bananele s-au inmuiat,iar in tava s-a format un sos caramel,scoatem vasul din cuptor si lasam bananele sa se raceasca.Le putem servi suplimentar si cu un sos de caramel la sticluta cumparat din supermarket,iar pe deasupra sa adaugam si 2 sau 3 cupe de inghetata.Pofta buna !!!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii