Curatati de coaja bananele, taiati-le in doua pe lungime, apoi stropiti-le cu zeama de lamaie, ca sa nu oxideze.
Preparati un aluat ca de clatite din oua, faina, zahar vanilat si putina apa pana obtineti consistenta unei smantani mai grosute. Dati bucatile de banana prin aluat si puneti-le la prajit in uleiul incins (eu am folosit ulei de palmier) la foc mic, si prajiti-le cate 2-3 minute pe fiecare parte, pana devin aurii, apoi scoateti-le pe hartie absorbanta. Daca mai ramane aluat, prajiti-l in tigaie si veti obtine o clatita mai grosuta, pe care o vom folosi mai incolo.
Topiti separat cele doua feluri de ciocolata, pe bain marie si adaugati in fiecare cate 2 linguri de apa fierbinte, ca sa obtineti un sos consistent de ciocolata. Puneti pe farfurioare cate 2-3 banane si turnati peste ele sos de ciocolata de ambele culori.
Puteti umple clatita care a ramas cu sos de ciocolata, rulati-o si taiati-o apoi in felii de 5 mm grosime, ca niste melcisori, cu care sa decorati farfuriile sau o puneti desfacuta pe o farfurie, stropiti-o cu sos de ciocolata si puneti deasupra banane pe care turnati sos de ciocolata de ambele culori.
Daca doriti, le puteti decora cu cateva stafide, kiwi, felii de portocale sau mandarine, nuci, alune, arahide … Un deliciu!!!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii