autor:

Doina  Varga

» » Dulciuri diverse

Banane in aluat, cu ciocolata alba-neagra

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 decembrie 2009

Ingrediente
4-5 banane,, 2 oua,, 5 linguri faina,, 1 plic zahar vanilat,, zeama de la o jumatate de lamaie,, 100 g ciocolata alba,, 100 g ciocolata amaruie,, 100 ml ulei

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

10 voturi

Mod de preparare

Curatati de coaja bananele, taiati-le in doua pe lungime, apoi stropiti-le cu zeama de lamaie, ca sa nu oxideze.
Preparati un aluat ca de clatite din oua, faina, zahar vanilat si putina apa pana obtineti consistenta unei smantani mai grosute. Dati bucatile de banana prin aluat si puneti-le la prajit in uleiul incins (eu am folosit ulei de palmier) la foc mic, si prajiti-le cate 2-3 minute pe fiecare parte, pana devin aurii, apoi scoateti-le pe hartie absorbanta. Daca mai ramane aluat, prajiti-l in tigaie si veti obtine o clatita mai grosuta, pe care o vom folosi mai incolo.
Topiti separat cele doua feluri de ciocolata, pe bain marie si adaugati in fiecare cate 2 linguri de apa fierbinte, ca sa obtineti un sos consistent de ciocolata. Puneti pe farfurioare cate 2-3 banane si turnati peste ele sos de ciocolata de ambele culori.
Puteti umple clatita care a ramas cu sos de ciocolata, rulati-o si taiati-o apoi in felii de 5 mm grosime, ca niste melcisori, cu care sa decorati farfuriile sau o puneti desfacuta pe o farfurie, stropiti-o cu sos de ciocolata si puneti deasupra banane pe care turnati sos de ciocolata de ambele culori.
Daca doriti, le puteti decora cu cateva stafide, kiwi, felii de portocale sau mandarine, nuci, alune, arahide … Un deliciu!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Banane in aluat, cu ciocolata alba-neagra" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec cu vin rosu si ciocolata

Chec cu vin rosu si ciocolata

Pasul 1: Ungem o tava pentru chec cu cubul de unt. Punem o lingura cu faina, adica 25 gr. (la chec

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura inteligenta cu vanilie

Prajitura inteligenta cu vanilie

- se pun la incalzit laptele si untul pana acesta se topeste si apoi, se lasa la racit - se separa

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010

    interesanta reteta!

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

10 voturi

Ingrediente

  • 4-5 banane,
  • 2 oua,
  • 5 linguri faina,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • zeama de la o jumatate de lamaie,
  • 100 g ciocolata alba,
  • 100 g ciocolata amaruie,
  • 100 ml ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

127 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri
lumi

lumi (Chef de cuisine)

interesanta reteta!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Inel cu stafide si scortisoara