autor:

Doina  Varga

» » Dulciuri diverse

Banane in aluat, cu ciocolata alba-neagra

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 decembrie 2009

Ingrediente
4-5 banane,, 2 oua,, 5 linguri faina,, 1 plic zahar vanilat,, zeama de la o jumatate de lamaie,, 100 g ciocolata alba,, 100 g ciocolata amaruie,, 100 ml ulei

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

10 voturi

Mod de preparare

Curatati de coaja bananele, taiati-le in doua pe lungime, apoi stropiti-le cu zeama de lamaie, ca sa nu oxideze.
Preparati un aluat ca de clatite din oua, faina, zahar vanilat si putina apa pana obtineti consistenta unei smantani mai grosute. Dati bucatile de banana prin aluat si puneti-le la prajit in uleiul incins (eu am folosit ulei de palmier) la foc mic, si prajiti-le cate 2-3 minute pe fiecare parte, pana devin aurii, apoi scoateti-le pe hartie absorbanta. Daca mai ramane aluat, prajiti-l in tigaie si veti obtine o clatita mai grosuta, pe care o vom folosi mai incolo.
Topiti separat cele doua feluri de ciocolata, pe bain marie si adaugati in fiecare cate 2 linguri de apa fierbinte, ca sa obtineti un sos consistent de ciocolata. Puneti pe farfurioare cate 2-3 banane si turnati peste ele sos de ciocolata de ambele culori.
Puteti umple clatita care a ramas cu sos de ciocolata, rulati-o si taiati-o apoi in felii de 5 mm grosime, ca niste melcisori, cu care sa decorati farfuriile sau o puneti desfacuta pe o farfurie, stropiti-o cu sos de ciocolata si puneti deasupra banane pe care turnati sos de ciocolata de ambele culori.
Daca doriti, le puteti decora cu cateva stafide, kiwi, felii de portocale sau mandarine, nuci, alune, arahide … Un deliciu!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Banane in aluat, cu ciocolata alba-neagra" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Savarine

Savarine

Intr-o cana vom amesteca laptele cald cu drojdia si zaharul,iar apoi le vom turna peste faina ce

4 voturi    0 comentarii
59 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu branza by Monica Anghel

Prajitura cu branza by Monica Anghel

Se pun toate ingredientele intr-un vas si se amesteca cu mixerul . Se unge o forma si se tapeteaza

12 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010

    interesanta reteta!

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

10 voturi

Ingrediente

  • 4-5 banane,
  • 2 oua,
  • 5 linguri faina,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • zeama de la o jumatate de lamaie,
  • 100 g ciocolata alba,
  • 100 g ciocolata amaruie,
  • 100 ml ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

126 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri
lumi

lumi (Chef de cuisine)

interesanta reteta!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu mere si aluat foietaj Tarta cu mere si aluat foietaj

Placintele cu mere nu se numara printre deserturile mele preferate si mi se par adesea banale, dar poate ca frumusetea sta tocmai in

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Rulouri de post cu nuca