autor:

Doina  Varga

» » Dulciuri diverse

Banane in aluat, cu ciocolata alba-neagra

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 decembrie 2009

Ingrediente
4-5 banane,, 2 oua,, 5 linguri faina,, 1 plic zahar vanilat,, zeama de la o jumatate de lamaie,, 100 g ciocolata alba,, 100 g ciocolata amaruie,, 100 ml ulei

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

10 voturi

Mod de preparare

Curatati de coaja bananele, taiati-le in doua pe lungime, apoi stropiti-le cu zeama de lamaie, ca sa nu oxideze.
Preparati un aluat ca de clatite din oua, faina, zahar vanilat si putina apa pana obtineti consistenta unei smantani mai grosute. Dati bucatile de banana prin aluat si puneti-le la prajit in uleiul incins (eu am folosit ulei de palmier) la foc mic, si prajiti-le cate 2-3 minute pe fiecare parte, pana devin aurii, apoi scoateti-le pe hartie absorbanta. Daca mai ramane aluat, prajiti-l in tigaie si veti obtine o clatita mai grosuta, pe care o vom folosi mai incolo.
Topiti separat cele doua feluri de ciocolata, pe bain marie si adaugati in fiecare cate 2 linguri de apa fierbinte, ca sa obtineti un sos consistent de ciocolata. Puneti pe farfurioare cate 2-3 banane si turnati peste ele sos de ciocolata de ambele culori.
Puteti umple clatita care a ramas cu sos de ciocolata, rulati-o si taiati-o apoi in felii de 5 mm grosime, ca niste melcisori, cu care sa decorati farfuriile sau o puneti desfacuta pe o farfurie, stropiti-o cu sos de ciocolata si puneti deasupra banane pe care turnati sos de ciocolata de ambele culori.
Daca doriti, le puteti decora cu cateva stafide, kiwi, felii de portocale sau mandarine, nuci, alune, arahide … Un deliciu!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Banane in aluat, cu ciocolata alba-neagra" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Crema pasticcera

Crema pasticcera

Laptele cu vanilie si coaja de lamaie se pun pe foc pana la punctul de fierbere. Se bat galbenusurile

2 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Pasca cu samntana

Pasca cu samntana

Aluat Se face maia din 2 cubulete drojdie proaspata, ce de dizolva in apa calda, se adauga si un

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010

    interesanta reteta!

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

10 voturi

Ingrediente

  • 4-5 banane,
  • 2 oua,
  • 5 linguri faina,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • zeama de la o jumatate de lamaie,
  • 100 g ciocolata alba,
  • 100 g ciocolata amaruie,
  • 100 ml ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

125 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri
lumi

lumi (Chef de cuisine)

interesanta reteta!

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Crema de vanilie