autor:

burdulea maria elena

» » Dulciuri diverse

Banane in foitaj

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 ianuarie 2010

Ingrediente
350 g aluat foitaj, 4 banane, 2 linguri zeama de lamaie, 2 lingurite zahar tos, 1 lingurita scortisoara macinata, 4 linguri nuca macinata(eu am mai folosit uneori si nuca de cocos), 1 ou., Pt sosul de ciocolata: 200 g ciocolata de menaj, 250 g zahar, 4 linguri apa sau lapte.

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

Lasam aluatul la decongelat, apoi il taiem in fasii de 3 cm. Amestecam pe o farfurioara zaharul cu scortisoara. Bananele curatate, taiate in jumatati se stropesc cu zeama de lamaie, se tavalesc prin nuca pisata. Infasuram bananele in aluat, se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt, ungem bananele cu ou, presaram zaharul cu scortisoara si coacem in cuptorul incins dinainte. Timp de coacere cam 20-25 minute la foc potrivit. Se servesc cu sos de ciocolata astfel preparat: ciocolata rupta in cuburi se amesteca cu 2 linguri de lapte sau de apa si se pune la topit pana devine ca o crema.
Zaharul se dizolva in 2 linguri de apa fierbinte pana devine un sirop gros dupa care se toarna peste ciocolata luata de pe foc si se amesteca bine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Banane in foitaj" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Pancakes cu afine

Pancakes cu afine

Batem usor ouale cu zaharul apoi adugam laptele si omogenizam. Adaugam faina, bicarbonatul si praful

2 voturi    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Clatite cu bere

Clatite cu bere

Se bat cu telul cele 5 oua apoi se adauga laptele treptat, berea, faina amestecata cu praful de copt

20 voturi    2 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • 350 g aluat foitaj
  • 4 banane
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 2 lingurite zahar tos
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 4 linguri nuca macinata(eu am mai folosit uneori si nuca de cocos)
  • 1 ou.
  • Pt sosul de ciocolata: 200 g ciocolata de menaj
  • 250 g zahar
  • 4 linguri apa sau lapte.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    10 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

11 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Fursecuri cu nuci