autor:

burdulea maria elena

» » Dulciuri diverse

Banane in foitaj

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 ianuarie 2010

Ingrediente
350 g aluat foitaj, 4 banane, 2 linguri zeama de lamaie, 2 lingurite zahar tos, 1 lingurita scortisoara macinata, 4 linguri nuca macinata(eu am mai folosit uneori si nuca de cocos), 1 ou., Pt sosul de ciocolata: 200 g ciocolata de menaj, 250 g zahar, 4 linguri apa sau lapte.

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

Lasam aluatul la decongelat, apoi il taiem in fasii de 3 cm. Amestecam pe o farfurioara zaharul cu scortisoara. Bananele curatate, taiate in jumatati se stropesc cu zeama de lamaie, se tavalesc prin nuca pisata. Infasuram bananele in aluat, se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt, ungem bananele cu ou, presaram zaharul cu scortisoara si coacem in cuptorul incins dinainte. Timp de coacere cam 20-25 minute la foc potrivit. Se servesc cu sos de ciocolata astfel preparat: ciocolata rupta in cuburi se amesteca cu 2 linguri de lapte sau de apa si se pune la topit pana devine ca o crema.
Zaharul se dizolva in 2 linguri de apa fierbinte pana devine un sirop gros dupa care se toarna peste ciocolata luata de pe foc si se amesteca bine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Banane in foitaj" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Rotunjoare cu dulceata de zmeura si visine

Rotunjoare cu dulceata de zmeura si visine

Acest tip de fursecuri sunt pufoase, usoare si potrivite pentru pauza de la serviciu sau de la scoala. Se

1 vot    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Briose (muffins) cu ciocolata cu forme homemade

Briose (muffins) cu ciocolata cu forme homemade

Una din diferentele intre cupcakes si muffins consta indeosebi in faptul ca la muffins se foloseste,

3 voturi    1 comentariu
15 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • 350 g aluat foitaj
  • 4 banane
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 2 lingurite zahar tos
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 4 linguri nuca macinata(eu am mai folosit uneori si nuca de cocos)
  • 1 ou.
  • Pt sosul de ciocolata: 200 g ciocolata de menaj
  • 250 g zahar
  • 4 linguri apa sau lapte.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    11 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

12 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Prajitura Adu