autor:

Fara foto

» » Prajituri

banateana

Autor: gilda viginia (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gilda viginia (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 30 decembrie 2009

Ingrediente
7 galbenusuri se freaca cu 150 gr. zahar pudra, 170 gr margarina rama, 200 gr faina . se coc 2 foi pe dosul tavi la foc iute.

Dificultate: Medie Timp: 2h

51 voturi

Mod de preparare

blat:
se bat cele 7 galbenusuri spuma tare cu 200 gr. zahar , se adauga 150 gr. nuci taiate , 200gr. rahat taiat , 180 gr. ciocolata taiata bucati mici , 50 gr. stafide , 150 gr. faina . se coace in tava unsa cu margarina rama si tapetata cu hartie.

crema :

4 oua intregi , 8 linguri de zahar se bat pe abur pana se ingroasa , se adauga 3 linguri cacao cernuta .
dup ce sa racit se amesteca cu margarina rama 200 gr. frecat cu zaharul 150 gr. pudra .
se unge o foaie galbena se pune blatul de bezea , crema , foaie si se orneaza cu glazura de ciocolata
Daca ti-a placut reteta noastra "banateana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Crumpi in Pleu ( mancare banateana)

Crumpi in Pleu ( mancare banateana)

Se amesteca ceapa cu cartofii, sare, piper si ulei. Se unge tava se pune varza, costiţa, dovleacul

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Prajiturica Sweety

Prajiturica Sweety

Blatul: este un blat facut dintr-o combinatie de pandispan cu nuca si cacao, respectic, batem bine

4 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    mona (Chef de cuisine) , 06 octombrie 2011

    am incercat reteta este foarte gustoasa prajitura

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2010

    Cred ca este o bunatate !

  • vio

    vio (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2010

    este o gresala de doua ori ai scris galbenusuri dar este foarete gustoasa prajitura am mincat si eu da nu am reteta

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 03 ianuarie 2010

      ai scris ca se bat galbenusurile, nu albusurile!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

51 voturi

Ingrediente

  • 7 galbenusuri se freaca cu 150 gr. zahar pudra
  • 170 gr margarina rama
  • 200 gr faina . se coc 2 foi pe dosul tavi la foc iute.

Raporteaza reteta

Retete
de gilda viginia
tort fantezie cu ciocolata

tort fantezie cu ciocolata

blat : (cantitate pentru un blat , ses coc 2 blaturi identice) 1. 4 oua 2. 125 gr. zahar

15 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Torturi
cornulete din ardeal

cornulete din ardeal

se freaca faina cu 250 margarina rama , se adauga galbenusurile 3 buc . si smantana + praful de

20 voturi    6 comentarii
2h
Dulciuri diverse
paine de sarbatoare impletita

paine de sarbatoare impletita

se face un aluat , se se laas la dospit 1 ora . se imparte aluatul in 2 parti egale si apoi fiecarei

17 voturi    9 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje

mona (Chef de cuisine)

am incercat reteta este foarte gustoasa prajitura

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Salam de biscuiti