autor:

Fara foto

» » Prajituri

banateana

Autor: gilda viginia (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gilda viginia (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 30 decembrie 2009

Ingrediente
7 galbenusuri se freaca cu 150 gr. zahar pudra, 170 gr margarina rama, 200 gr faina . se coc 2 foi pe dosul tavi la foc iute.

Dificultate: Medie Timp: 2h

51 voturi

Mod de preparare

blat:
se bat cele 7 galbenusuri spuma tare cu 200 gr. zahar , se adauga 150 gr. nuci taiate , 200gr. rahat taiat , 180 gr. ciocolata taiata bucati mici , 50 gr. stafide , 150 gr. faina . se coace in tava unsa cu margarina rama si tapetata cu hartie.

crema :

4 oua intregi , 8 linguri de zahar se bat pe abur pana se ingroasa , se adauga 3 linguri cacao cernuta .
dup ce sa racit se amesteca cu margarina rama 200 gr. frecat cu zaharul 150 gr. pudra .
se unge o foaie galbena se pune blatul de bezea , crema , foaie si se orneaza cu glazura de ciocolata
Daca ti-a placut reteta noastra "banateana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Crumpi in Pleu ( mancare banateana)

Crumpi in Pleu ( mancare banateana)

Se amesteca ceapa cu cartofii, sare, piper si ulei. Se unge tava se pune varza, costiţa, dovleacul

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Prajitura Ana

Prajitura Ana

Se bat albusurile bat apoi se adauga zaharul treptat dupa care pe rand cate un galbenus si se freaca

24 voturi    14 comentarii
40 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    mona (Chef de cuisine) , 06 octombrie 2011

    am incercat reteta este foarte gustoasa prajitura

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2010

    Cred ca este o bunatate !

  • vio

    vio (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2010

    este o gresala de doua ori ai scris galbenusuri dar este foarete gustoasa prajitura am mincat si eu da nu am reteta

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 03 ianuarie 2010

      ai scris ca se bat galbenusurile, nu albusurile!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

51 voturi

Ingrediente

  • 7 galbenusuri se freaca cu 150 gr. zahar pudra
  • 170 gr margarina rama
  • 200 gr faina . se coc 2 foi pe dosul tavi la foc iute.

Raporteaza reteta

Retete
de gilda viginia
tort fantezie cu ciocolata

tort fantezie cu ciocolata

blat : (cantitate pentru un blat , ses coc 2 blaturi identice) 1. 4 oua 2. 125 gr. zahar

15 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Torturi
cornulete din ardeal

cornulete din ardeal

se freaca faina cu 250 margarina rama , se adauga galbenusurile 3 buc . si smantana + praful de

20 voturi    5 comentarii
2h
Dulciuri diverse
paine de sarbatoare impletita

paine de sarbatoare impletita

se face un aluat , se se laas la dospit 1 ora . se imparte aluatul in 2 parti egale si apoi fiecarei

17 voturi    9 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje

mona (Chef de cuisine)

am incercat reteta este foarte gustoasa prajitura

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba

Se spala zmeura si se lasa intr-o strecuratoare, pentru a se scurge de apa. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se freaca

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Briose cu morcovi Briose cu morcovi

Pentru a ne fi mai usor, pregatim trei amestecuri in vase diferite. 1. Morcovii + alunele + stafidele hidratate 2. Faina + praful

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Turta dulce cu cacao