Banuti cu portocale si ghimbir

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Banuti cu portocale si ghimbir

Ingrediente

  • 350 gr faina
  • 75 gr nuci macinate
  • 150 gr zahar
  • coaja de la o porocala
  • 2 cm ghimbir
  • 2 oua
  • 150 gr unt rece
  • un praf de sare
  • 100 gr jeleu de rodii (sau alt jeleu usor acrisor)
  • 1 plic glazura de ciocolata Dr.Oetker
  • alune caramelizate pentru decor

Mod de preparare

Amestecam faina cu nucile, zaharul, sarea si coaja de portocala. Adaugam untul si ouale.

Framantam bine si adaugam si ghimbirul ras.

Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la frigider 1 ora.Pe masa bine infainata intindem o foaie de aluat groasa de aproximativ 5 mm. Decupam cercuri cu diametru de 3 cm pe care le coacem la 180 grade Celsius timp de 10 minute.

Ungem jumate din biscuiti cu jeleu de rodii si acoperim cu banutii ramasi.

Decoram cu ciocolata si bucatele de alune caramelizate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare
Musaca de toamna

Musaca de toamna

Se indeparteaza cotorul la vinete, se spala, se sterg si se taie pe lung, in feliii groase de 1 cm.

Musaca de toamna
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor