autor:

My Fancy Cake

» » Dulciuri diverse

Banuti cu portocale si ghimbir

Autor: My Fancy Cake (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 decembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: My Fancy Cake (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 decembrie 2011

Ingrediente
350 gr faina, 75 gr nuci macinate, 150 gr zahar, coaja de la o porocala, 2 cm ghimbir, 2 oua, 150 gr unt rece, un praf de sare, 100 gr jeleu de rodii (sau alt jeleu usor acrisor), 1 plic glazura de ciocolata Dr.Oetker, alune caramelizate pentru decor

Dificultate: Medie Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

Amestecam faina cu nucile, zaharul, sarea si coaja de portocala. Adaugam untul si ouale.
Framantam bine si adaugam si ghimbirul ras.
Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la frigider 1 ora.Pe masa bine infainata intindem o foaie de aluat groasa de aproximativ 5 mm. Decupam cercuri cu diametru de 3 cm pe care le coacem la 180 grade Celsius timp de 10 minute.
Ungem jumate din biscuiti cu jeleu de rodii si acoperim cu banutii ramasi.
Decoram cu ciocolata si bucatele de alune caramelizate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Banuti cu portocale si ghimbir" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu dovleac

Tarta cu dovleac

Intr-un bol am pus margarina si am amestecat-o bine cu 100 g zahar. Am pus apoi ouale, esenta de

2 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
prajitura cu visine

prajitura cu visine

Se bat ouale cu zaharul + uleiul + faina amestecata cu praful de copt. Se pun visinele curatate

3 voturi    12 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Medie

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • 350 gr faina
  • 75 gr nuci macinate
  • 150 gr zahar
  • coaja de la o porocala
  • 2 cm ghimbir
  • 2 oua
  • 150 gr unt rece
  • un praf de sare
  • 100 gr jeleu de rodii (sau alt jeleu usor acrisor)
  • 1 plic glazura de ciocolata Dr.Oetker
  • alune caramelizate pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de My Fancy Cake
Salata Couscous

Salata Couscous

Punem la fiert apa amestecata cu vegeta si cu 1 lingura ulei de masline. In momentul in care fierbe

13 voturi    6 comentarii
15 min
Salate reci
Platou vegetarian pane

Platou vegetarian pane

Pentru pane batem ouale cu sarea si cu 1 lingura de ulei. Adaugam laptele si faina. Amestecam bine

8 voturi    2 comentarii
1h
Aperitive
Somon la gratar

Somon la gratar

Pisam usturoiul cu sare si il amestecam cu condimentele si cu sucul de lamaie. In aceasta marinata

6 voturi    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
www.divainbucatarie.ro

www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine)

Buni, as vrea si eu unul!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Fursecuri Tablă de Șah