autor:

Fara foto

» » Aperitive

Barcute cu branza si mac

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 29 septembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 29 septembrie 2014

Ingrediente
Pentru aluat:, , 350 gr faina, 1 ou, 1 lingura mac, 15 gr drojdie, 1 lingurita zahar, sare, 150-200 ml lapte caldut, 3 linguri ulei, , Pentru umplutura:, , 350 gr cas de vaca, 2 linguri smantana, 2 oua + 1 ou pentru uns, 3 crengute marar verde, 4-5 crengute patrunjel verde, 1 lingurita rasa busuioc uscat, sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 40 min

6 voturi

Mod de preparare

Aluatul:
Intr-un bol punem faina cernuta cu sarea si macul.
Drojdia o frecam cu zaharul pana se divolza si ii dam drumul peste faina.
Incepem sa framantam, adaugam oul si lapte, treptat, pana obtinem un aluat omogen si nelipicios.
Adaugam uleiul si mai framantam pana este bine incorporat.
Acoperim aluatul cu un prosop curat si il lasam la dospit cam 45 de minute.
Umplutura:
Intr-un bol punem branza sfaramata cu mana, smantana si ouale.
Verdeata o spalam, indepartam cozile, o tocam si o punem peste branza.
Amestecam cu mana bine, condimentam cu sare si busuiocul uscat.
Aluatul dospit il impartim in 7 bile.
Intindem prima bila, dandu-i o forma ovala.
Punem umplutura mai pe mijloc, venim cu lateralele putin peste branza, dar nu de tot, iar capetele le rasucim. La fel procedam cu toate.
Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, batem 1 ou spuma si cu un pensonas le ungem.
Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumenesc frumos.
Cand sunt gata, le scoatem, le acoperim cu un prosop curat pentru a se pastra moi.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Barcute cu branza si mac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Saratele fragede

Saratele fragede

Incalzim putin laptele, cat sa fie usor caldut, adaugam o lingurita rasa de zahar si drojdia sfaramata.

12 voturi    8 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Placinte cu branza

Placinte cu branza

Foile de placinta dezghetate se acopera cu un prosop si se lasa sa se odihneasca aproximativ 10 minute

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Stanescu Cosmin Gabriel , 10 noiembrie 2014

    pare foarte gustos, o sa incerc si eu cat de curand

  • Fara foto

    Gustos.ro , 10 noiembrie 2014

    testam

  • Fara foto

    Rocsy Ciobanu , 26 octombrie 2014

    Multumesc pentru apreciere!

    • Fara foto

      Gabriel Voicu , 26 octombrie 2014

      Am sa fac si eu aceasta reteta, luna viitoare. Le ,, simt,, deja gustul. Langa un ceai sau laptic cu cacao, deja ma ia valul! multumim ptr retete

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 40 min

6 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 350 gr faina
  • 1 ou
  • 1 lingura mac
  • 15 gr drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • 150-200 ml lapte caldut
  • 3 linguri ulei
  • Pentru umplutura:
  • 350 gr cas de vaca
  • 2 linguri smantana
  • 2 oua + 1 ou pentru uns
  • 3 crengute marar verde
  • 4-5 crengute patrunjel verde
  • 1 lingurita rasa busuioc uscat
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza

Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cornuri din aluat de cartofi Cornuri din aluat de cartofi

Se fierb cartofii pana cand sunt moi, se scurg de apa, apoi se pun in bol si se paseaza. Lasa-i sa se raceasca. Se adauga parmezanul

0 voturi    0 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Scufite cu branza si verdeata