Barcute cu branza si mac

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa
Barcute cu branza si mac

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 350 gr faina
  • 1 ou
  • 1 lingura mac
  • 15 gr drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • 150-200 ml lapte caldut
  • 3 linguri ulei
  • Pentru umplutura:
  • 350 gr cas de vaca
  • 2 linguri smantana
  • 2 oua + 1 ou pentru uns
  • 3 crengute marar verde
  • 4-5 crengute patrunjel verde
  • 1 lingurita rasa busuioc uscat
  • sare

Mod de preparare

Aluatul:

Intr-un bol punem faina cernuta cu sarea si macul.

Drojdia o frecam cu zaharul pana se divolza si ii dam drumul peste faina.

Incepem sa framantam, adaugam oul si lapte, treptat, pana obtinem un aluat omogen si nelipicios.

Adaugam uleiul si mai framantam pana este bine incorporat.

Acoperim aluatul cu un prosop curat si il lasam la dospit cam 45 de minute.

Umplutura:

Intr-un bol punem branza sfaramata cu mana, smantana si ouale.

Verdeata o spalam, indepartam cozile, o tocam si o punem peste branza.

Amestecam cu mana bine, condimentam cu sare si busuiocul uscat.

Aluatul dospit il impartim in 7 bile.

Intindem prima bila, dandu-i o forma ovala.

Punem umplutura mai pe mijloc, venim cu lateralele putin peste branza, dar nu de tot, iar capetele le rasucim. La fel procedam cu toate.

Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, batem 1 ou spuma si cu un pensonas le ungem.

Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumenesc frumos.

Cand sunt gata, le scoatem, le acoperim cu un prosop curat pentru a se pastra moi.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra

Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra

Incearca reteta noastra delicioasa de mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra....

Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra
Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida
Friptura de porc cu legume la cuptor

Friptura de porc cu legume la cuptor

Reteta de friptura de porc cu legume la cuptor. Friptura de porc la cuptor reteta simpla si usor de facut. Reteta de pulpa de...

Friptura de porc cu legume la cuptor
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise