autor:

Florenta Dinu

» » Dulciuri diverse

Bascute cu ciocolata

Autor: Florenta Dinu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Florenta Dinu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 ianuarie 2011

Ingrediente
o jumatate cana de unt, ou,separat,2 linguri de lapte,o lingura esenta de vanilie,o cana de faina alba,un sfert cana pudra de cacao(4 linguri),un virf de sare,o cana de nuca tocata marunt., Umplutura:, o jumattate cana de zahar pudra,o lingura de unt,moale,2 lingurite de lapte,1/4 lingurita esenta de vanilie,26 de moturi de ciocolata.

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

9 voturi

Mod de preparare

Intr-un castron se bate untul cu zaharul pana se obtine o crema usoara.Se adauga galbenusul,laptele si vanilia.Se combina faina cu pudra de cacao si sarea;se adauga treptat in mixtura si se amesteca bine.Se acopera si se da la frigider 1 ora sau pana cand devine usor de manuit.

Intr-un castronel se bate albusul spuma.Se formeaza bile de aluat de 2 cm;se inmoaie in albus de ou,apoi se tavalesc prin nuca maruntita.Se pun pe tavi de copt unse la distanta de 2 cm.Cu manerul unei linguri de lemn se face o adancitura in mijlocul fiecarei prajituri.Se coc timp de 10-12 minute,sau pana cand se intaresc la mijloc.

Pentru umplutura,se combina intr-un castronel zahar pudra,untul laptele si vanilia; se amesteca pana se omogenizeaza.Se pune 1/4 lingurita in fiecare prajitu-ra calda;se aranjeaza deasupra un mot de ciocolata.Se scot cu grija din tava si se lasa la racit pe gratar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bascute cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2011

    Tare frumusele motatele tale... hi,hi,hi si sigur si foarte bune ! *****

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

9 voturi

Ingrediente

  • o jumatate cana de unt, ou,separat,2 linguri de lapte,o lingura esenta de vanilie,o cana de faina alba,un sfert cana pudra de cacao(4 linguri),un virf de sare,o cana de nuca tocata marunt.
  • Umplutura:
  • o jumattate cana de zahar pudra,o lingura de unt,moale,2 lingurite de lapte,1/4 lingurita esenta de vanilie,26 de moturi de ciocolata.

Raporteaza reteta

Retete
de Florenta Dinu
Tort Mickey Mouse

Tort Mickey Mouse

Faci blaturile de aceeasi marime (foloseste aceeasi forma). Separi albusurile si le bati spuma tare,adaugi

16 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Torturi
Amandina

Amandina

Pt blat:freci galbenusurile cu uleiul pe care-l pui ca la maioneza.Albusurile le bati spuma cu zaharul

30 voturi    4 comentarii
1h 5 min
Prajituri
Tort cu foi coapte in tigaie

Tort cu foi coapte in tigaie

Pt foi:freci oul cu zaharul,apoi adaugi uleiul si laptele,1 lingurita bicarbonat stins cu otet si

30 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Torturi
Lia Maria

Lia Maria (Chef de cuisine)

Tare frumusele motatele tale... hi,hi,hi si sigur si foarte bune ! *****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Crema catalana cu lapte batut