Intr-un castron se bate untul cu zaharul pana se obtine o crema usoara.Se adauga galbenusul,laptele si vanilia.Se combina faina cu pudra de cacao si sarea;se adauga treptat in mixtura si se amesteca bine.Se acopera si se da la frigider 1 ora sau pana cand devine usor de manuit.
Intr-un castronel se bate albusul spuma.Se formeaza bile de aluat de 2 cm;se inmoaie in albus de ou,apoi se tavalesc prin nuca maruntita.Se pun pe tavi de copt unse la distanta de 2 cm.Cu manerul unei linguri de lemn se face o adancitura in mijlocul fiecarei prajituri.Se coc timp de 10-12 minute,sau pana cand se intaresc la mijloc.
Pentru umplutura,se combina intr-un castronel zahar pudra,untul laptele si vanilia; se amesteca pana se omogenizeaza.Se pune 1/4 lingurita in fiecare prajitu-ra calda;se aranjeaza deasupra un mot de ciocolata.Se scot cu grija din tava si se lasa la racit pe gratar.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii