autor:

Anastasia

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Bastonase de ciocolata pentru Craciun :)

Autor: Anastasia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anastasia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 ianuarie 2011

Ingrediente
300 gr faina /, 200 gr unt /, 100 gr zahar pudra, 60 gr ciocolata /, 1 lingurita rasa de praf de copt, 1 galbenus /, 50 gr migdale/alune/nuci macinate, 1 lingura cacao /, 1 lingura rom (optional)/, vanilie, Decor:, 1 lingura cacao /, ~100 gr cicolata

Dificultate: Medie Timp: 1h

15 voturi

Mod de preparare

Untul moale se mixeaza cu zaharul pudra, se adauga ciocolata data prin razatoare cu gauri mici,romul, galbenusul,cacao si nuca macinata,se mixeaza putin cu faina amestecata cu praful de copt la viteza mica.
Se framanta pana devine o bila compacta, se infasureaza in folie de plastic si se tine la frigider 30 de minute.
Se formeaza bastonase cu lungimea de 6-7 cm cu grosimea degetului si se aseaza intr-o tava pe hartie de copt cu distanta intre ele de 2 cm, se coc 10 minute la 180 gr C.
Le scoateti din tava doar dupa ce se racesc complet, se pudreaza cu cacao si se glazureaza cu ciocolata.
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Bastonase de ciocolata pentru Craciun :)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Chec cu iaurt natural

Chec cu iaurt natural

Intr-un bol se pun toate ingredientele si se mixeaza pana se obtine o pasta omogena. Se incalzeste

54 voturi    5 comentarii
1h
Prajituri
Gogosi a la Sidy

Gogosi a la Sidy

Drojdia cu 50 ml lapte si putin zahar, se lasa la dospit, 10 minute. Faina o pui intr-un lighenas

127 voturi    51 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • KatrinC

    KatrinC (Chef de cuisine) , 17 aprilie 2011

    Arata superb si cred ca si sint incredibil de bune !!! :***** Salvata reteta !!!

  • Czompa

    Czompa (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2011

    Delicioase!

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2011

    Minunate*****

    • Catalina

      Catalina (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2011

      arata f bine...

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2011

      delicioase...Bravo!!!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 07 ianuarie 2011

      Foarte gustoase ! si aspectoase ! *****

    • anaandronel

      anaandronel (Chef de cuisine) , 07 ianuarie 2011

      O reteta nemaipomenita pentru acest anotimp,calorii si enrgie,dulce si gustos!***** de la mine:)

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2011

      Delicioase si apetisante!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

15 voturi

Ingrediente

  • 300 gr faina /
  • 200 gr unt /
  • 100 gr zahar pudra
  • 60 gr ciocolata /
  • 1 lingurita rasa de praf de copt
  • 1 galbenus /
  • 50 gr migdale/alune/nuci macinate
  • 1 lingura cacao /
  • 1 lingura rom (optional)/
  • vanilie
  • Decor:
  • 1 lingura cacao /
  • ~100 gr cicolata

Raporteaza reteta

Retete
de Anastasia
Tort   Lapte de pasare

Tort Lapte de pasare

Diametrul tortului de 22 cm. Blatul: mixam ouale cu zaharul, adaugam faina cu praful de copt

17 voturi    19 comentarii
12h
Torturi
Pilaf cu muschi de porc la cuptor

Pilaf cu muschi de porc la cuptor

Se taie marunt carnea de porc si se pune intr-un vas cu volum aproxemativ de 2 litri se toarna 4~5

8 voturi    1 comentariu
30h
Mancaruri cu carne
Lapte condensat

Lapte condensat

Pentru lapte condensat laptele trebuie sa fie neaparat proaspat, ca sa nu sa se brinzeasca in procesul

2 voturi    1 comentariu
3h
Dulciuri diverse

KatrinC (Chef de cuisine)

Arata superb si cred ca si sint incredibil de bune !!! :***** Salvata reteta !!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Prajitura Mira