autor:

autor

» » Aperitive

Bastonase din cascaval pentru ceai

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
220 g faina, 140 g faina de cartofi, 110 g unt sau margarina, ½ lingurita bicarbonat, 1 lingurita zeama de lamiie sau otet, 110 g cascaval ras, 85 g lapte amestecat cu smintina, 1 ou, putina sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Se freaca bine untul cu oul, apoi se adauga laptele cu smintina, bicarbonatul dizolvat in zeama de lamiie sau otet, sarea, cascavalul ras si se amesteca adaugind si faina de cartofi. Se framinta cu faina de griu un aluat, se aduna in forma de minge si se lasa sa se odihneasca 30 minute. Din acest aluat se ia cite putin si se formeaza bastonase lungi de 1-5 cm, de grosimea unui creion. Se asaza in tava lasind intre ele un spatiu liber de 1 cm. Se coc la foc potrivit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bastonase din cascaval pentru ceai" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Mamaliga cu branza (Paturi)

Mamaliga cu branza (Paturi)

Se pune apa la fiert cu sare. Intre timp se taie feliute slanina si se prajeste. Apoi salamul se

6 voturi    6 comentarii
40 min
Aperitive cu brinza
Cornuri cu telemea

Cornuri cu telemea

Se pune intr-un vas cca 150 ml lapte caldut in care adaugam 1 lg faina, zaharul si drojdia. Lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

0 voturi

Ingrediente

  • 220 g faina
  • 140 g faina de cartofi
  • 110 g unt sau margarina
  • ½ lingurita bicarbonat
  • 1 lingurita zeama de lamiie sau otet
  • 110 g cascaval ras
  • 85 g lapte amestecat cu smintina
  • 1 ou
  • putina sare

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

104 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Pateuri cu branza vegana si masline verzi Pateuri cu branza vegana si masline verzi

Intai pregatim umplutura- dam pe razatoare branza si amestecam cu maslinele taiate si cu zaatar si amestecam bine. Intindem o foaie

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Batoane de porumb cu branza Batoane de porumb cu branza

Se strecoara porumbul si se amesteca cu ouale, uleiul, branza si restul ingredientelor in afara de pesmet. Se amesteca bine pana se

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive cu brinza
Foietaj cu sunca si cascaval