autor:

strumfii bucatari

» » , Dulciuri diverse, Retete vegetariene

Batoane cu ciocolata si portocala

Autor: strumfii bucatari (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 21 mai 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: strumfii bucatari (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 21 mai 2016

Ingrediente
300 g curmale fara samburi, 260 ml suc de portocala, 100 g ciocolata cu bitter, 300 g cereale fulgi Quaquer( nifades), 250 g nuca, 1/2 lingurita scortisoara, Coaja de la o portocala

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Sanatoase, delicioase si usor de facut!

Punem curmale in bol. Stoarcem portocale si adaugam suc peste curmale si le lasam la marinat 30 de minute. Topim ciocolata la bain mari, luam de pe foc si lasam sa ajunga la temperatura camerei. Punem cereale in blender si le facem faina. Punem in bol. Punem nuca in bol si le macinam putin. Le adaugam peste cereale. Punem curmale cu sucul care a ramas in bol si le facem crema. Aceasta crema o adaugam in bol peste cereale si nuca. Adaugam scortisoara si coaja de portocala si amestcam bine. Punem hartie de copt in tava si punem compozitia pe care o intindem bine. Adaugam deasupra ciocolata topita si intindem cu grija. Acoperim cu folie alimentara si punem la frigider pentru 2 ore. Dupa 50 de minute de stat in frigider scoatem si taiem batoane, acoperim din nou cu folie si bagam la frigider pana se ntaresc. Le scoatem si le invelim in folie, se pastreaza in frigider o saptamana. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane cu ciocolata si portocala" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Urzici cu hrean si mamaliga

Urzici cu hrean si mamaliga

Urzicile se pun la fiert in doua randuri de apa. Intr-o cratita, se pune la calit o ceapa. Apoi

9 voturi    10 comentarii
1h
Retete vegetariene
Pasta picanta din dovleac si avocado (raw vegana)

Pasta picanta din dovleac si avocado (raw vegana)

Cu exceptia cepei si a germenilor, care se adauga la sfarsit, amestecam restul ingredinetelor cu

4 voturi    2 comentarii
15 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T830E

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    kok miori , 05 iunie 2016

    de ce trebuie marinate curmalele sant proaspete? nu sant uscate?

Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 300 g curmale fara samburi
  • 260 ml suc de portocala
  • 100 g ciocolata cu bitter
  • 300 g cereale fulgi Quaquer( nifades)
  • 250 g nuca
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • Coaja de la o portocala

Raporteaza reteta

Retete
de strumfii bucatari
capsuni cu crema de branza

capsuni cu crema de branza

Spalam capsunii si cu un aparat special facem capacele. Amestecam capacelede la capsuni cu vanilie.

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
gogosele

gogosele

Punem in bolul de la mixer oul cu zahar si amestecam 4-5 minute. Adaugam laptele, cacao ( daca folositi)

1 vot    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu migdale si portocale

Cornulete cu migdale si portocale

Se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat tare care nu se lipeste de mana, apoi se

3 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Fara foto

kok miori

de ce trebuie marinate curmalele sant proaspete? nu sant uscate?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Cum se face coliva Cum se face coliva

Cum se face coliva Arpacasul se spala in 9 ape, apoi se da la fiert cu cele 3 cani de apa si cu sarea. Se fierbe amestecand foarte

25 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor Se pun doua oale cu apa la fiert. Intre timp, intr-un vas se amesteca branza de vaci cu grisul,

11 voturi    7 comentarii
45 min
Aluaturi si Foietaje
Chiftelute din piure de cartofi