Batoane cu fulgi de orez

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Batoane cu fulgi de orez

Ingrediente

  • - 125g de fulgi de orez
  • - un pachet de unt
  • - 4 linguri de miere
  • - 3 linguri de cacao
  • - 50g miez de nuca sau alune
  • - o cana de zahar tos
  • - coaja de lamaie confiata

Mod de preparare

Intr-o cratita se pune untul,mierea si zaharul.Se pune pe foc mic si se amesteca continuu,pana cand se topeste zaharul.Cand zaharul s-a topit,se adauga cacaoa si se amesteca bine,pana cand,amestecul arata ca o crema ce curge.Apoi adaugam fulgii de orez si miezul de nuca sau alunele,taiate mai grosolan si coaja de lamaie.Amestecam usor si tot amestecul se pune intr-o tava,neunsa si se niveleaza cat mai uniform.Dam la rece pentru cel putin 2h dupa care portionam cu un cutit pe care,avem grija sa il trecem prin apa,altfel se lipeste.Batoanele obtinute le putem lasa asa cum sunt sau le putem trage prin ciocolata,asa cum am facut eu.

Am pus batoanele pe un gratar si apoi le-am imbracat in ciocolata.Sunt usor de facut si taaaaare bune!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor