autor:

frunza janet

» » Dulciuri diverse

Batoane cu fulgi de orez

Autor: frunza janet (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 decembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: frunza janet (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 decembrie 2011

Ingrediente
- 125g de fulgi de orez, - un pachet de unt, - 4 linguri de miere, - 3 linguri de cacao, - 50g miez de nuca sau alune, - o cana de zahar tos, - coaja de lamaie confiata

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Intr-o cratita se pune untul,mierea si zaharul.Se pune pe foc mic si se amesteca continuu,pana cand se topeste zaharul.Cand zaharul s-a topit,se adauga cacaoa si se amesteca bine,pana cand,amestecul arata ca o crema ce curge.Apoi adaugam fulgii de orez si miezul de nuca sau alunele,taiate mai grosolan si coaja de lamaie.Amestecam usor si tot amestecul se pune intr-o tava,neunsa si se niveleaza cat mai uniform.Dam la rece pentru cel putin 2h dupa care portionam cu un cutit pe care,avem grija sa il trecem prin apa,altfel se lipeste.Batoanele obtinute le putem lasa asa cum sunt sau le putem trage prin ciocolata,asa cum am facut eu.
Am pus batoanele pe un gratar si apoi le-am imbracat in ciocolata.Sunt usor de facut si taaaaare bune!
Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane cu fulgi de orez" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Kataif

Kataif

Se aseaza fideaua in tava,dupa ce in prealabil s-a uns cu untul topit sau se pune uleiul deasupra

16 voturi    10 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tarta cu fructe rapida

Tarta cu fructe rapida

Se inmoaie piscoturile rand pe rand in compot si se aseaza in tava. Se toarna praful de crema si

53 voturi    15 comentarii
5 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 decembrie 2011

    O bunatate ! Atentie insa la cantar...

Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • - 125g de fulgi de orez
  • - un pachet de unt
  • - 4 linguri de miere
  • - 3 linguri de cacao
  • - 50g miez de nuca sau alune
  • - o cana de zahar tos
  • - coaja de lamaie confiata

Raporteaza reteta

Retete
de frunza janet
Inghetata coapta

Inghetata coapta

Se face un pandispan (sau folositi biscuiti rotunzi), apoi il decupam cercuri. Pe acest biscuite

11 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Inghetate
Prajitura cu mac, nuci caramelizate si portocale

Prajitura cu mac, nuci caramelizate si portocale

Intr-un bol punem faina, macul, praful de copt si un praf de sare. In alt vas punem la topit margarina,

10 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pulpe false de pui

Pulpe false de pui

Mai intai am facut aluatul: am pus apa,uleiul si praful de sare si apoi faina,l-am framantat bine

14 voturi    5 comentarii
45 min
Aperitive
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate ! Atentie insa la cantar...

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Tarta de...