autor:

Adriana K.D.

» » Prajituri

Batoane cu nuca si ciocolata

Autor: Adriana K.D. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adriana K.D. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 octombrie 2010

Ingrediente
Pt. aluat:, 130 g unt/margarina, 130 g zahar, 3 galbenusuri, 130 g faina, 1 lingurita praf de copt, 130 g ciocolaata maruntita in mici cubulete, 80g alune sau nuca razuita, 3 albusuri, , Pt. pudrare:, 100 g alune sau nuci razuite mai grosier

Dificultate: Medie Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Untul/ margarina se freaca pana ce capata aspect spumos, apoi se adauga treptat zaharul si galbenusurile, apoi faina, praful de copt, ciocolata maruntita si alunile/nucile razuite.
Albusurile se bat spuma si se adauga la sfarsit.
Compozitia obtinuta se intinde pe o tava unsa si se preseaza alunele/nucile maruntite grosier.
Se coace la 175 grade Celsius timp de 20-25 minute.
Imediat dupa coacere se taie sub forma de batoane (5x1cm).
Pofta Buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane cu nuca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu caise

Prajitura cu caise

1.Mixati untul la temperatura camerei cu zaharul si zaharul vanilat pana capata consistenta unei

11 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri
Semiluna

Semiluna

Se bate oul cu zaharul pana se topeste. Se adauga faina, uleiul, nucile, praful de copt, zaharul

2 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • iuliana tarnoveanu

    iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 14 octombrie 2010

    Interesant,poate voi face si eu aceste batoane....

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2010

    Ce bune trebuie sa fie batoanele astea!

Dificultate

Medie

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • Pt. aluat:
  • 130 g unt/margarina
  • 130 g zahar
  • 3 galbenusuri
  • 130 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 130 g ciocolaata maruntita in mici cubulete
  • 80g alune sau nuca razuita
  • 3 albusuri
  • Pt. pudrare:
  • 100 g alune sau nuci razuite mai grosier

Raporteaza reteta

Retete
de Adriana K.D.
Prajitura cu cafea

Prajitura cu cafea

Pregatesti asa: Se freaca bine galbenusurile cu zahar pana se topeste; apoi se adauga 10 linguri

11 voturi    1 comentariu
40 min
Prajituri
Salata de peste

Salata de peste

Scurgi pestele de ulei si il maruntesti cu furculita. Tai rosiile cuburi mici, cartofii si ouale

2 voturi    2 comentarii
40 min
Salate cu peste
Paste la tava

Paste la tava

Pui la fiert pastele intr-o cratita cu putina sare; cand sunt fierte, le clatesti cu apa rece si

22 voturi    12 comentarii
45 min
Paste si pizza

iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine)

Interesant,poate voi face si eu aceste batoane....

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu nuca de cocos