autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

batoane de caramel.

Autor: neacsu laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: neacsu laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2008

Ingrediente
200 g unt, , - 2 oua,, - 400 g zahar tos,, - 400 g zahar brun, , - 1 varf cutit de sare, , - 1 lingurita bicarbonat de sodiu, , - 1 fiola esenta de vanilie, , - 1 cana de lapte, , - 150 g nuca de cocos rasa, , - nuci tocate, - 250 g faina

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Aluatul: se amesteca intr-un castron 250 g faina, 2 oua, 200 g zahar tos si 200 g zahar brun, 1 varf cutit de sare, 1 lingurita bicarbonat de sodiu si 100 g unt topit. Compozitia aceasta se toarna intr-o tava unsa si acoperita cu hartie de copt. Aluatul acesta e foarte lipicios din cauza zaharului si nu se aseaza foarte usor in tava dar se va intinde singur in cuptor si va fi uniform.
Se lasa cam 40 minute la foc mediu. Intre timp se prepara crema.

Crema: se pun la topit intr-o cratita 200 g zahar tos si 200 g zahar brun amestecand continuu, apoi se adauga 100 g unt, nuci tocate bucati mai mari si nuca de cocos rasa. La sfarsit se adauga laptele amestecat cu esenta de vanilie ca sa nu se piarda aroma. Se amesteca mereu si se tine pe foc mediu spre mare 7 minute. Se torna peste blatul racit si se mai da la cuptor inca 15 minute. Se taie batoane sau cuburi si se poate presara si ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "batoane de caramel." nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Panna Cotta Traditionala

Panna Cotta Traditionala

Gelatina se pune la inmuiat in lapte rece taranesc pentru 5 minute. Tot acum se aseaza smantana

7 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tarta cu crema de iaurt si caise

Tarta cu crema de iaurt si caise

Blat: Intr-un bol punem ouale si le mixam spuma impreuna cu zaharul pana se albesc. Incorporam

2 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 200 g unt
  • - 2 oua,
  • - 400 g zahar tos,
  • - 400 g zahar brun
  • - 1 varf cutit de sare
  • - 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • - 1 fiola esenta de vanilie
  • - 1 cana de lapte
  • - 150 g nuca de cocos rasa
  • - nuci tocate
  • - 250 g faina

Raporteaza reteta

Retete
de neacsu laura
prajitura cu visine

prajitura cu visine

se amesteca galbenusurile cu uleiul ca o maioneza si se baga la frigider pina batem albusurile.albusurile

1 vot    1 comentariu
40 min
Dulciuri diverse
tort cu fructe.

tort cu fructe.

Blatul se realizeaza dupa metoda generala. Se imparte in trei foi, se insiropeaza si se umplu cu

5 voturi    6 comentarii
1h
Torturi
Oua vopsite

Oua vopsite

Iei ouale le speli foarte bine cu apa calda si detergent si le clatesti la fel de bine. Le pui la

4 voturi    5 comentarii
15 min
Aperitive cu oua
Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Prajiturica cu albus si nuci