autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Batoane de ciocolata

Autor: Mirela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mirela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 aprilie 2009

Ingrediente
4 oua, 550g zahar, 4 linguri ulei, 1 praf de coptesente, 250g faina, 1 1/2 pachet margarina, 4 linguri lapte, 3 linguri cacao, nuca macinata sau nuca de cocos.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Blat:
Se bat spuma albusurile cu 250g zahar treptat se adauga 4 linguri ulei, un praf de copt dizolvat, esente, 250g faina si se omogenizeaza bine, se obtine un aluat ca la chec. Se pune intr-o tava unsa si tapetata cu faina si se coace la foc potrivit. Dupa ce s-a copt se scoate si se lasa sa se raceasca pentru a putea fi taita sub forma de batoane.

Sirop:
1 1/2 pachet margarina se topeste pe foc la care se adauga 300g zahar. Dupa ce se topeste zaharul se pun 4 linguri lapte si 3 linguri de cacao, se obtine un sirop mai gros.
Batoanele taiate se trec intai prin sirop si apoi prin nuca macinata(nuca de cocos).
Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Batoane cu ciocolata si portocala

Batoane cu ciocolata si portocala

Sanatoase, delicioase si usor de facut! Punem curmale in bol. Stoarcem portocale si adaugam suc

1 vot    1 comentariu
2h 30 min
Retete vegetariene
Rulada bicolora fara coacere

Rulada bicolora fara coacere

Partea maro, din biscuti: Se pune pe aragaz laptele impreuna cu zaharul. Cand zaharul s-a topit

4 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 13 februarie 2013

    poate pui o poza !!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 4 oua
  • 550g zahar
  • 4 linguri ulei
  • 1 praf de coptesente
  • 250g faina
  • 1 1/2 pachet margarina
  • 4 linguri lapte
  • 3 linguri cacao
  • nuca macinata sau nuca de cocos.

Raporteaza reteta

Manolovici Eugen

Manolovici Eugen (Chef de cuisine)

poate pui o poza !!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu capsuni Prajitura cu capsuni

Aceasta este o prajitura de sezon, pe care o putem prepara fie cu capsuni, fie cu cirese. Eu am folosit capsunile care au dat prajiturii

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Clafoutis cu cirese Clafoutis cu cirese

Pastram ingredientele la temperatura camerei.   Se amesteca faina cu sare, praf de copt, zahar, peste faina se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu nuca si bezea