autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Batoane de ciocolata

Autor: Mirela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mirela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 aprilie 2009

Ingrediente
4 oua, 550g zahar, 4 linguri ulei, 1 praf de coptesente, 250g faina, 1 1/2 pachet margarina, 4 linguri lapte, 3 linguri cacao, nuca macinata sau nuca de cocos.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Blat:
Se bat spuma albusurile cu 250g zahar treptat se adauga 4 linguri ulei, un praf de copt dizolvat, esente, 250g faina si se omogenizeaza bine, se obtine un aluat ca la chec. Se pune intr-o tava unsa si tapetata cu faina si se coace la foc potrivit. Dupa ce s-a copt se scoate si se lasa sa se raceasca pentru a putea fi taita sub forma de batoane.

Sirop:
1 1/2 pachet margarina se topeste pe foc la care se adauga 300g zahar. Dupa ce se topeste zaharul se pun 4 linguri lapte si 3 linguri de cacao, se obtine un sirop mai gros.
Batoanele taiate se trec intai prin sirop si apoi prin nuca macinata(nuca de cocos).
Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Batoane cu ciocolata si portocala

Batoane cu ciocolata si portocala

Sanatoase, delicioase si usor de facut! Punem curmale in bol. Stoarcem portocale si adaugam suc

1 vot    1 comentariu
2h 30 min
Retete vegetariene
Gauffre cu caramel

Gauffre cu caramel

Zaharul il caramelizam si il stingem cu 100 ml apa. Lasam la racit. Ouale le mixam cu un praf

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 13 februarie 2013

    poate pui o poza !!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 4 oua
  • 550g zahar
  • 4 linguri ulei
  • 1 praf de coptesente
  • 250g faina
  • 1 1/2 pachet margarina
  • 4 linguri lapte
  • 3 linguri cacao
  • nuca macinata sau nuca de cocos.

Raporteaza reteta

Manolovici Eugen

Manolovici Eugen (Chef de cuisine)

poate pui o poza !!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Choux à la Crème