Ingrediente
-300 g fulgi de cocos, -200 ml unt de cocos, -200 ml unt de cacao, -2-3 linguri zahar pudra, indulcitor (optional), Pentru glazurat :, -200 g ciocolata neagra, -50 g unt /lapte
Dificultate: Redusa | Timp: 20 min
2 voturi
Mod de preparare
Intr-un castron punem fulgi de cocos (eu am folosit fulgi uscati dar se poate folosi nuca de cocos proaspat razuita, cred ca ar avea o aroma mult mai puternica). Turnam untul de cocos si cel de cacao peste si omogenizam. Adaugati si indulcitorul sau zaharul daca vreti un desert mai dulce.
Puneti compozitia intr-un vas pe care l-ati acoperit cu folie alimentara in prealabil .
Compozitia trebuie pusa cam de 2-3 cm grosime . O apasam cu spatele unei linguri bine si nivelam.
Dam la rece si asteptam sa se intareasca.
Cand este rece facem glazura de ciocolata: incalzim ciocolata impreuna cu untul sau laptele pe foc mic, la cuptorul cu microunde sau la bain marine si turnam peste nuca de cocos .
Racim, scoatem din tava, taiem si servim rece.
Se pastreaza in frigider acoeprit cu folie alimentara.