autor:

Anca Rm

» » , Dulciuri diverse, Retete vegetariene

Batoane de cocos

Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 februarie 2016

Ingrediente
-300 g fulgi de cocos, -200 ml unt de cocos, -200 ml unt de cacao, -2-3 linguri zahar pudra, indulcitor (optional), Pentru glazurat :, -200 g ciocolata neagra, -50 g unt /lapte

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

Untul de cocos si cel de cacao se intareste in borcanelul in care se pastreaza , asa ca pentru a le putea folosi trebuie sa le incalzim . Punem borcanele intr-un vas cu apa calda le putem pune chiar intr-un vas cu apa pe foc mic ca sa devide lichide mai repede.

Intr-un castron punem fulgi de cocos (eu am folosit fulgi uscati dar se poate folosi nuca de cocos proaspat razuita, cred ca ar avea o aroma mult mai puternica). Turnam untul de cocos si cel de cacao peste si omogenizam. Adaugati si indulcitorul sau zaharul daca vreti un desert mai dulce.

Puneti compozitia intr-un vas pe care l-ati acoperit cu folie alimentara in prealabil .

Compozitia trebuie pusa cam de 2-3 cm grosime . O apasam cu spatele unei linguri bine si nivelam.

Dam la rece si asteptam sa se intareasca.

Cand este rece facem glazura de ciocolata: incalzim ciocolata impreuna cu untul sau laptele pe foc mic, la cuptorul cu microunde sau la bain marine si turnam peste nuca de cocos .

Racim, scoatem din tava, taiem si servim rece.

Se pastreaza in frigider acoeprit cu folie alimentara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane de cocos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Coliva

Coliva

Arpacasul se spala in 9 ape, apoi se da la fiert cu cele 3 cani de apa si cu sarea. Se fierbe amestecand

17 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Retete vegetariene
Praz gratinat (Gratin de poireau)

Praz gratinat (Gratin de poireau)

de la firele de praz se ia doar partea alba care se taie in rondele, apoi se fierbe in apa cu sare

3 voturi    1 comentariu
50 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • -300 g fulgi de cocos
  • -200 ml unt de cocos
  • -200 ml unt de cacao
  • -2-3 linguri zahar pudra
  • indulcitor (optional)
  • Pentru glazurat :
  • -200 g ciocolata neagra
  • -50 g unt /lapte

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Rm
Flan de portocale

Flan de portocale

Se spala foarte bine portocalele cu o perie si apa calduta, una dintre ele se curata de coaja, iar

45 voturi    15 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Chocolate cake by Julia Child

Chocolate cake by Julia Child

Tapetam cu unt si faina o forma de tort cu diametrul de 20 de centimetri. Ciocolata o topim

2 voturi    2 comentarii
40 min
Torturi
Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Blat: Pregatim o tava mica (25x20 cm), o tapetam cu faina sau punem hartie de copt si pornim cuptorul

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Saratele usoare vegane Saratele usoare vegane

Intr-un bol, se amesteca toate ingredientele treptat, intai cele uscate, dupa care se adauga uleiul si apa. Devine o compozitie destul

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Dulce cu susan Dulce cu susan

Susanul il prajesc10 minute in cuptor. Mierea, zaharul si margarina le topesc la foc mic, pana zaharul se dizolva complet, se adauga

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Salata de vinete cu ceapa si maioneza de usturoi