autor:

Anca Rm

» » , Dulciuri diverse, Retete vegetariene

Batoane de cocos

Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 februarie 2016

Ingrediente
-300 g fulgi de cocos, -200 ml unt de cocos, -200 ml unt de cacao, -2-3 linguri zahar pudra, indulcitor (optional), Pentru glazurat :, -200 g ciocolata neagra, -50 g unt /lapte

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

Untul de cocos si cel de cacao se intareste in borcanelul in care se pastreaza , asa ca pentru a le putea folosi trebuie sa le incalzim . Punem borcanele intr-un vas cu apa calda le putem pune chiar intr-un vas cu apa pe foc mic ca sa devide lichide mai repede.

Intr-un castron punem fulgi de cocos (eu am folosit fulgi uscati dar se poate folosi nuca de cocos proaspat razuita, cred ca ar avea o aroma mult mai puternica). Turnam untul de cocos si cel de cacao peste si omogenizam. Adaugati si indulcitorul sau zaharul daca vreti un desert mai dulce.

Puneti compozitia intr-un vas pe care l-ati acoperit cu folie alimentara in prealabil .

Compozitia trebuie pusa cam de 2-3 cm grosime . O apasam cu spatele unei linguri bine si nivelam.

Dam la rece si asteptam sa se intareasca.

Cand este rece facem glazura de ciocolata: incalzim ciocolata impreuna cu untul sau laptele pe foc mic, la cuptorul cu microunde sau la bain marine si turnam peste nuca de cocos .

Racim, scoatem din tava, taiem si servim rece.

Se pastreaza in frigider acoeprit cu folie alimentara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane de cocos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Paste cu ciuperci (de post)

Paste cu ciuperci (de post)

Pune pastele la fiert în apă cu nişte sare himalayană. Între timp toacă mărunt

5 voturi    0 comentarii
30 min
Retete vegetariene
Mancarica la cuptor

Mancarica la cuptor

Legumele se curata,se spala si se taie felii. Intr-o forma unsa cu ulei se pun feliile de cartofi

46 voturi    20 comentarii
1h
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • -300 g fulgi de cocos
  • -200 ml unt de cocos
  • -200 ml unt de cacao
  • -2-3 linguri zahar pudra
  • indulcitor (optional)
  • Pentru glazurat :
  • -200 g ciocolata neagra
  • -50 g unt /lapte

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Rm
Flan de portocale

Flan de portocale

Se spala foarte bine portocalele cu o perie si apa calduta, una dintre ele se curata de coaja, iar

45 voturi    15 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Chocolate cake by Julia Child

Chocolate cake by Julia Child

Tapetam cu unt si faina o forma de tort cu diametrul de 20 de centimetri. Ciocolata o topim

2 voturi    2 comentarii
40 min
Torturi
Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Blat: Pregatim o tava mica (25x20 cm), o tapetam cu faina sau punem hartie de copt si pornim cuptorul

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Mix de fasole batuta Mix de fasole batuta

Fasolea curatata, spalata, se pune la fiert in doua vase separat, iar cand incepe sa fiarba, se adauga in fiecare vas cate o lingurita

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Delicii de post de la bloggeri
Pere posate in visinata Pere posate in visinata

Intr-o tigaie se pune la caramelizat zaharul, dupa ce s-a topit, se pune untul si imediat marul taiat cubulete mici. Se lasa 5 minute

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Bomboane gen "Raffaello"