autor:

Mimo

» » , Dulciuri diverse, Retete vegetariene

Batoane dulci de ovăz

Autor: Mimo (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mimo (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 ianuarie 2011

Ingrediente
- 3 gălbenuşuri de ou, - 3 linguri miere, - 3 linguri gem caise, căpşuni, prune sau altfel de gem (am folosit de caise), - 150 grame fulgi de ovăz, - 50 grame seminţe de susan, - 50 grame nucă măcinată sau nucă de cocos (am folosit nucă de cocos), - 1 lingură ulei, - 1 lingură seminţe floarea soarelui, - 2 linguri apă

Dificultate: Medie Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Se bat gălbenuşurile spumă adăugând treptat mierea, gemul şi uleiul.
Se încorporează celelalte ingrediente. Aluatul obţinut se frământă şi se fac batoane sau turte. Apă se pune în funcţie de consistenţa dorită - dacă vrem ca batoanele să fie mai tari nu punem deloc sau punem foarte puţină, dacă le vrem mai moi/pufoase punem mai multă. Eu am pus 2 linguri.
Batoanele sau turtele se pun în tava unsă cu ulei în prealabil.
Se dau la cuptor până ce devin aurii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane dulci de ovăz" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Mere caramel

Mere caramel

Pune apa , zaharul si mierea intr-o cratita pe foc mediu si lasa-le sa fiarba 25-30 minute, pana

28 voturi    17 comentarii
40 min
Retete vegetariene
Soté de spanac cu usturoi

Soté de spanac cu usturoi

Spanacul se alege, se spala bine in cateva ape,dupa care se pune la fiert in apa cu sare si se lasa

5 voturi    1 comentariu
30 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • - 3 gălbenuşuri de ou
  • - 3 linguri miere
  • - 3 linguri gem caise
  • căpşuni
  • prune sau altfel de gem (am folosit de caise)
  • - 150 grame fulgi de ovăz
  • - 50 grame seminţe de susan
  • - 50 grame nucă măcinată sau nucă de cocos (am folosit nucă de cocos)
  • - 1 lingură ulei
  • - 1 lingură seminţe floarea soarelui
  • - 2 linguri apă

Raporteaza reteta

Retete
de Mimo
Chiftele de năut

Chiftele de năut

Prepararea e foarte simplă. Se amestecă toate ingredientele - morcovii, dovlecelul şi ardeiul

15 voturi    2 comentarii
1h
Retete vegetariene
Dovlecei şi ardei umpluţi cu orez şi legume

Dovlecei şi ardei umpluţi cu orez şi legume

Pentru început se fierbe orezul, nu de tot, ci doar până ce se înmoaie puţin. Se curăţă

13 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Retete vegetariene
Rulouri pizza

Rulouri pizza

Drojdia se pregăteşte în 1/2 cană lapte puţin încălzit, apoi se adaugă într-un vas peste

2 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Retete

din Retete vegetariene

Fasole galbena cu legume Fasole galbena cu legume

In vasul cu ulei si 2 cesti cu apa se pun ceapa taiata marunt, morcovul rondele si dovlecelul cubulete; dupa ce s-au inmuiat putin,

0 voturi    0 comentarii
1h
Delicii de post de la bloggeri
Ciorba de vara cu dovlecel Ciorba de vara cu dovlecel

Se curata morcovul si se da pe razatoarea cu gauri mari. Ceapa se curata si se cresteaza in doua. Telina se curata si se spala. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Turte cu varza la tigaie