autor:

Mimo

» » , Dulciuri diverse, Retete vegetariene

Batoane dulci de ovăz

Autor: Mimo (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mimo (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 ianuarie 2011

Ingrediente
- 3 gălbenuşuri de ou, - 3 linguri miere, - 3 linguri gem caise, căpşuni, prune sau altfel de gem (am folosit de caise), - 150 grame fulgi de ovăz, - 50 grame seminţe de susan, - 50 grame nucă măcinată sau nucă de cocos (am folosit nucă de cocos), - 1 lingură ulei, - 1 lingură seminţe floarea soarelui, - 2 linguri apă

Dificultate: Medie Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Se bat gălbenuşurile spumă adăugând treptat mierea, gemul şi uleiul.
Se încorporează celelalte ingrediente. Aluatul obţinut se frământă şi se fac batoane sau turte. Apă se pune în funcţie de consistenţa dorită - dacă vrem ca batoanele să fie mai tari nu punem deloc sau punem foarte puţină, dacă le vrem mai moi/pufoase punem mai multă. Eu am pus 2 linguri.
Batoanele sau turtele se pun în tava unsă cu ulei în prealabil.
Se dau la cuptor până ce devin aurii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane dulci de ovăz" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Budinca de orez cu legume

Budinca de orez cu legume

Ceapa se caleste in ulei,se adauga radacinile de morcov, patrunjel si pastarnac date pe razatoarea

7 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Retete vegetariene
Ardei umpluti cu ciuperci

Ardei umpluti cu ciuperci

Ardeii se curata de cotoare si se scutura semintele. Se spala bine ciupercile, se scurg si se toaca

27 voturi    13 comentarii
1h 40 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • - 3 gălbenuşuri de ou
  • - 3 linguri miere
  • - 3 linguri gem caise
  • căpşuni
  • prune sau altfel de gem (am folosit de caise)
  • - 150 grame fulgi de ovăz
  • - 50 grame seminţe de susan
  • - 50 grame nucă măcinată sau nucă de cocos (am folosit nucă de cocos)
  • - 1 lingură ulei
  • - 1 lingură seminţe floarea soarelui
  • - 2 linguri apă

Raporteaza reteta

Retete
de Mimo
Chiftele de năut

Chiftele de năut

Prepararea e foarte simplă. Se amestecă toate ingredientele - morcovii, dovlecelul şi ardeiul

15 voturi    2 comentarii
1h
Retete vegetariene
Dovlecei şi ardei umpluţi cu orez şi legume

Dovlecei şi ardei umpluţi cu orez şi legume

Pentru început se fierbe orezul, nu de tot, ci doar până ce se înmoaie puţin. Se curăţă

13 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Retete vegetariene
Rulouri pizza

Rulouri pizza

Drojdia se pregăteşte în 1/2 cană lapte puţin încălzit, apoi se adaugă într-un vas peste

2 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Curry de naut cu conopida Curry de naut cu conopida

Rupem in buchetele conopida si o punem la fiert, in apa cu sare. Intr-o cratita non-aderenta, punem ceapa la "calit" in doua

0 voturi    0 comentarii
50 min
Delicii de post de la bloggeri
Vegeta de casa Vegeta de casa

Amestec de legume uscate la cuptor, la foc mic, in mai multe etape, astfel incat legumele sa nu se arda, ci doar sa se deshidrateze

2 voturi    1 comentariu
48h 20 min
Conserve si muraturi
Tocăniţă de legume cu linte