Batoane dulci de ovăz

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Batoane dulci de ovăz

Ingrediente

  • - 3 gălbenuşuri de ou
  • - 3 linguri miere
  • - 3 linguri gem caise, căpşuni, prune sau altfel de gem (am folosit de caise)
  • - 150 grame fulgi de ovăz
  • - 50 grame seminţe de susan
  • - 50 grame nucă măcinată sau nucă de cocos (am folosit nucă de cocos)
  • - 1 lingură ulei
  • - 1 lingură seminţe floarea soarelui
  • - 2 linguri apă

Mod de preparare

Se bat gălbenuşurile spumă adăugând treptat mierea, gemul şi uleiul.

Se încorporează celelalte ingrediente. Aluatul obţinut se frământă şi se fac batoane sau turte. Apă se pune în funcţie de consistenţa dorită - dacă vrem ca batoanele să fie mai tari nu punem deloc sau punem foarte puţină, dacă le vrem mai moi/pufoase punem mai multă. Eu am pus 2 linguri.

Batoanele sau turtele se pun în tava unsă cu ulei în prealabil.

Se dau la cuptor până ce devin aurii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise