autor:

Mimo

» » , Dulciuri diverse, Retete vegetariene

Batoane dulci de ovăz

Autor: Mimo (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mimo (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 ianuarie 2011

Ingrediente
- 3 gălbenuşuri de ou, - 3 linguri miere, - 3 linguri gem caise, căpşuni, prune sau altfel de gem (am folosit de caise), - 150 grame fulgi de ovăz, - 50 grame seminţe de susan, - 50 grame nucă măcinată sau nucă de cocos (am folosit nucă de cocos), - 1 lingură ulei, - 1 lingură seminţe floarea soarelui, - 2 linguri apă

Dificultate: Medie Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Se bat gălbenuşurile spumă adăugând treptat mierea, gemul şi uleiul.
Se încorporează celelalte ingrediente. Aluatul obţinut se frământă şi se fac batoane sau turte. Apă se pune în funcţie de consistenţa dorită - dacă vrem ca batoanele să fie mai tari nu punem deloc sau punem foarte puţină, dacă le vrem mai moi/pufoase punem mai multă. Eu am pus 2 linguri.
Batoanele sau turtele se pun în tava unsă cu ulei în prealabil.
Se dau la cuptor până ce devin aurii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane dulci de ovăz" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Orez Basmati cu Morcovi

Orez Basmati cu Morcovi

Orezul este alimentul principal în Asia...le distingem în comert dupã tipurile de bob ( 9 tipuri). Orezul

6 voturi    3 comentarii
20 min
Retete vegetariene
Varza acra la cuptor

Varza acra la cuptor

Intr-o tava mai adanca (vas Jena sau tuci) asezati un pat de felii de rosii, bastonase de morcovi

25 voturi    13 comentarii
1h 40 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • - 3 gălbenuşuri de ou
  • - 3 linguri miere
  • - 3 linguri gem caise
  • căpşuni
  • prune sau altfel de gem (am folosit de caise)
  • - 150 grame fulgi de ovăz
  • - 50 grame seminţe de susan
  • - 50 grame nucă măcinată sau nucă de cocos (am folosit nucă de cocos)
  • - 1 lingură ulei
  • - 1 lingură seminţe floarea soarelui
  • - 2 linguri apă

Raporteaza reteta

Retete
de Mimo
Chiftele de năut

Chiftele de năut

Prepararea e foarte simplă. Se amestecă toate ingredientele - morcovii, dovlecelul şi ardeiul

15 voturi    2 comentarii
1h
Retete vegetariene
Dovlecei şi ardei umpluţi cu orez şi legume

Dovlecei şi ardei umpluţi cu orez şi legume

Pentru început se fierbe orezul, nu de tot, ci doar până ce se înmoaie puţin. Se curăţă

13 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Retete vegetariene
Rulouri pizza

Rulouri pizza

Drojdia se pregăteşte în 1/2 cană lapte puţin încălzit, apoi se adaugă într-un vas peste

2 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Kushari (reteta de post) Kushari (reteta de post)

Kushari este o reteta vegetariana egipteana, delicioasa, compusa din linte verde, paste si orez, care dupa ce au fost gatite toate,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mix de fasole batuta Mix de fasole batuta

Fasolea curatata, spalata, se pune la fiert in doua vase separat, iar cand incepe sa fiarba, se adauga in fiecare vas cate o lingurita

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Delicii de post de la bloggeri
Loboda cu lapte