autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Batoane

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Ingrediente
1/2 cana migdale naturale (cu pielita), 1 lingura seminte de susan, 1 cana faina, 1/3 cana zahar pudra, 1/2 lingurita sare, 1/3 cana ulei de susan, Închis, 1 1/2 lingurita coaja rasa de portocala, 1 cana smochine uscate, taiate bucati, mari, 2 morcovi, taiati felii foarte subtiri, 3/4 cana suc de portocale, 2 linguri suc proaspat de lamâie, 3/4 lingurita cardamom macinat, 1 lingurita esenta de vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

0 voturi

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul in prealabil la 180°C. Se
coc migdalele si semintele de susan 5-7 minute sau
pâna când migdalele sunt aromate si susanul este
aunu.
Se pun migdalele si semlntele de susan intr-un
robot de bucatarie. Se adauga faina, zaharul pudra si
sarea; se macina pâna devin pudra. Se adauga uleiul
de susan si coaja de portocala si se amesteca pâna
se uniformizeaza.
Se preseaza amestecul pentru crusta intr-o tava
de copt patrata cu latura de 23 cm. Se inteapa
aluatul peste tot cu dintii de la furculita si se coace
20 de minute. Se raceste pe un gratar.
Cât se coace crusta, intr-un castron se amesteca
smochinele, morcovii, sucul de portocale, sucul de
lamâie si cardamomul; se pun la fiert la foc potrivit.
Când dau in clocot, se face focul mic, se acopera si
se fierb 20 de minute sau pana când smochinele si
morcovil sunt moi si lichidul a fost absorbit aproape
tOl. Se racesc la temperatura camerei.
Se pune amestecul de smochine si morcovi
Într-un robot de bucatarie. Se adauga vanilia si se
amesteca pâna se obtine un piure nu foarte fin.
Amestecul obtinut se Întinde peste crusta si se
coace 20 de minute. Se raceste in tava pe un gratar
Înainte de a fi taiat În 32 de bucati.
Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Batoane de cereale cu fructe deshidratate

Batoane de cereale cu fructe deshidratate

Incepem si maruntim fructele, le indepartam samburii, daca este cazul, apoi intr-un bol incapator

22 voturi    28 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Batoane cu cereale, finetti si goji

Batoane cu cereale, finetti si goji

1. Se cantaresc cerealele, se pun intr-un bol si se amesteca cu untul topit pentru 30 de secunde

3 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 27 %
299.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1/2 cana migdale naturale (cu pielita)
  • 1 lingura seminte de susan
  • 1 cana faina
  • 1/3 cana zahar pudra
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/3 cana ulei de susan
  • Închis
  • 1 1/2 lingurita coaja rasa de portocala
  • 1 cana smochine uscate
  • taiate bucati
  • mari
  • 2 morcovi
  • taiati felii foarte subtiri
  • 3/4 cana suc de portocale
  • 2 linguri suc proaspat de lamâie
  • 3/4 lingurita cardamom macinat
  • 1 lingurita esenta de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Tarta cu banane Tarta cu banane

Untul il topim si il lasam sa se raceasca Intre timp macinam biscuitii sau ii zdrobim bine si ii amestecam cu zaharul pudra si cu ciocolata

23 voturi    1 comentariu
30 min
Prajituri
Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu visine si crema de ciocolata Ank