Se incalzeste cuptorul in prealabil la 180°C. Se
coc migdalele si semintele de susan 5-7 minute sau
pâna când migdalele sunt aromate si susanul este
aunu.
Se pun migdalele si semlntele de susan intr-un
robot de bucatarie. Se adauga faina, zaharul pudra si
sarea; se macina pâna devin pudra. Se adauga uleiul
de susan si coaja de portocala si se amesteca pâna
se uniformizeaza.
Se preseaza amestecul pentru crusta intr-o tava
de copt patrata cu latura de 23 cm. Se inteapa
aluatul peste tot cu dintii de la furculita si se coace
20 de minute. Se raceste pe un gratar.
Cât se coace crusta, intr-un castron se amesteca
smochinele, morcovii, sucul de portocale, sucul de
lamâie si cardamomul; se pun la fiert la foc potrivit.
Când dau in clocot, se face focul mic, se acopera si
se fierb 20 de minute sau pana când smochinele si
morcovil sunt moi si lichidul a fost absorbit aproape
tOl. Se racesc la temperatura camerei.
Se pune amestecul de smochine si morcovi
Într-un robot de bucatarie. Se adauga vanilia si se
amesteca pâna se obtine un piure nu foarte fin.
Amestecul obtinut se Întinde peste crusta si se
coace 20 de minute. Se raceste in tava pe un gratar
Înainte de a fi taiat În 32 de bucati.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii