Baton "Rudy"

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • (pentru 24 bucati)
  • 500g. branza dulce,
  • 2dl. frisca pentru gatit,
  • 5 vanilii,
  • 5 linguri zahar,
  • 2 linguri amidon alimentar,
  • coaja rasa de la 1 lamaie,
  • 100g. unt sau margarina Rama;
  • Pentru glazura:300g. ciocolata de menaj;

Mod de preparare

1.Branza dulce se trece prin sita .Frisca pentru gatit se pune la fiert cu zaharul,vanilia si cu amidonul alimentar.Cand compozitia s-a ingrosat, se ia de pe foc.

2.Se spala lamaia si se rade, apoi coaja rasa se amesteca cu branza ,cu untul si cu amestecul de frisca , racit.

3.Cu mana uda se fa fac mici batone din compozitia de branza si fiecare separat se impacheteaza in folie , se pun pe o tava si se tin la frigider 2-3 ore , pana se intaresc.

4.Ciocolata de menaj se pune la topit cu o lingurita de apa si , cand este topita, se ia de pe foc si se trec prin ea batoanele de branza, care se aseaza pe o tava captusita cu hartie de copt si se lasa sa se usuce.

Nota:

1.Pentru ca gustul batoanelor sa fie si mai bun, in ciocolata de menaj se poate adauga 1 lingurita de scortisoara macinata\'

2.In compozitia de branza se pot pune stafide sau fructe confiate , taiate foarte fin;

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise