autor:

Vekas

» » Dulciuri diverse

Baton "Rudy"

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 martie 2010

Ingrediente
(pentru 24 bucati), 500g. branza dulce,, 2dl. frisca pentru gatit,, 5 vanilii,, 5 linguri zahar,, 2 linguri amidon alimentar,, coaja rasa de la 1 lamaie,, 100g. unt sau margarina Rama, Pentru glazura:300g. ciocolata de menaj

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

1 vot

Mod de preparare

1.Branza dulce se trece prin sita .Frisca pentru gatit se pune la fiert cu zaharul,vanilia si cu amidonul alimentar.Cand compozitia s-a ingrosat, se ia de pe foc.
2.Se spala lamaia si se rade, apoi coaja rasa se amesteca cu branza ,cu untul si cu amestecul de frisca , racit.
3.Cu mana uda se fa fac mici batone din compozitia de branza si fiecare separat se impacheteaza in folie , se pun pe o tava si se tin la frigider 2-3 ore , pana se intaresc.
4.Ciocolata de menaj se pune la topit cu o lingurita de apa si , cand este topita, se ia de pe foc si se trec prin ea batoanele de branza, care se aseaza pe o tava captusita cu hartie de copt si se lasa sa se usuce.
Nota:
1.Pentru ca gustul batoanelor sa fie si mai bun, in ciocolata de menaj se poate adauga 1 lingurita de scortisoara macinata\'
2.In compozitia de branza se pot pune stafide sau fructe confiate , taiate foarte fin;
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Baton "Rudy"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Placinta cu gutui

Placinta cu gutui

Aluatul: Se pun toate ingredientele intr-un vas, se framanta bine aluatul, eventual se pune putin

15 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Rulada cu mere si stafide in foi de placinta

Rulada cu mere si stafide in foi de placinta

Lasam la inmuiat in apa calduta stafidele. Intre timp se spala merele, se curata de coaja si seminte

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 mai 2010

    Delicios si rapid!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

    Foarte bune, am salvat reteta, sper sa pot prepara.

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

    Cred ca sunt foarte bune daca plac nepotelului tau. Stie el ce stie.

    • Fara foto

      Vekas Maria , 24 martie 2010

      Da, sunt identice cu cele din magazinele din Ungaria.Nepotelul meu este fan al acestor batoane "Rudy", ca atare am reusit sa obtin reteta de la o cunostiinta si o fac mereu.Este un desert usor si foarte bun.

    • jsabrina

      jsabrina (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

      Suna foarte interesant.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

1 vot

Ingrediente

  • (pentru 24 bucati)
  • 500g. branza dulce,
  • 2dl. frisca pentru gatit,
  • 5 vanilii,
  • 5 linguri zahar,
  • 2 linguri amidon alimentar,
  • coaja rasa de la 1 lamaie,
  • 100g. unt sau margarina Rama
  • Pentru glazura:300g. ciocolata de menaj

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Delicios si rapid!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Foi de post cu bulion