Blatul:
-mixam albusurile cu zaharul fin pana devin o compozitie matasoasa si dura;
-separat mixam galgalbenusurile pana devin crema si dubleaza volumul:
Amestecam cele doua compozitii,adaugam amidonul amestecat cu cacao;
Compozitia obtinuta o turnam intr-o tava tapetata cu faina si unt si introducem in cuptorul cald 180°C pentru 15 minute;
Crema bavarese:
Mixam capsunii cu zaharul si vodka pana se omogenizeaza bine;
Trecem compozitia prin sita ,jumatate din compozitie o incalzim pe foc mic,adaugam gelatina inmuiata in prealabil in apa rece,dam compozitia de pe foc,adaugam restul compozitiei si omogenizam;
Dupa racirea completa adaugam frisca batuta,amestecam cu atentie si o tinem in frigider
Pregatim glasura:amestecam apa si zaharul,adaugam capsunii,amestecam bine pe flacara mica pana ce incepe sa se ingroase;
Mixam compozitia ,o trecem prin sita,o punem din nou pe foc si adaugam gelatina inmuiata,Lasam la racit;
Asamblarea:Blatul obtinut racit il asezam in tava in care l-am copt cu hartie de pergament,deasupra turnam compozitia de capsuni si frisca ,iar deasupra glazura de capsuni;
punem totul la frigider cam 3 ore,ornam cu frisca batuta si servim!!
Pofta buna!!
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii