Blatul:
-mixam albusurile cu zaharul fin pana devin o compozitie matasoasa si dura;
-separat mixam galgalbenusurile pana devin crema si dubleaza volumul:
Amestecam cele doua compozitii,adaugam amidonul amestecat cu cacao;
Compozitia obtinuta o turnam intr-o tava tapetata cu faina si unt si introducem in cuptorul cald 180°C pentru 15 minute;
Crema bavarese:
Mixam capsunii cu zaharul si vodka pana se omogenizeaza bine;
Trecem compozitia prin sita ,jumatate din compozitie o incalzim pe foc mic,adaugam gelatina inmuiata in prealabil in apa rece,dam compozitia de pe foc,adaugam restul compozitiei si omogenizam;
Dupa racirea completa adaugam frisca batuta,amestecam cu atentie si o tinem in frigider
Pregatim glasura:amestecam apa si zaharul,adaugam capsunii,amestecam bine pe flacara mica pana ce incepe sa se ingroase;
Mixam compozitia ,o trecem prin sita,o punem din nou pe foc si adaugam gelatina inmuiata,Lasam la racit;
Asamblarea:Blatul obtinut racit il asezam in tava in care l-am copt cu hartie de pergament,deasupra turnam compozitia de capsuni si frisca ,iar deasupra glazura de capsuni;
punem totul la frigider cam 3 ore,ornam cu frisca batuta si servim!!
Pofta buna!!
Reteta de cartofi wedges. Cartofi wedges la cuptor cu boia, usuroi, piper, sare si ulei de masline. Retete de cartofi wedges...
Cartofi wedgesPapricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...
Papricas de pui cu galuste de fainaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii