Bavarese cu crema de capsuni

Timp pregatire
270 minute
Complexitate
redusa
Bavarese cu crema de capsuni

Ingrediente

  • Blatul:
  • 3 galbenusuri
  • 40g zahar fin
  • 4 albusuri
  • 70g zahar fin
  • 15g cacao
  • 20g amidon
  • Crema:
  • 300g capsuni
  • 300g zahar
  • 20g vodka-optional
  • 20g gelatina
  • 300ml frisca
  • Glazura:
  • 100g capsuni
  • 35g zahar
  • 60ml apa
  • 7g gelatina

Mod de preparare

Blatul:

-mixam albusurile cu zaharul fin pana devin o compozitie matasoasa si dura;

-separat mixam galgalbenusurile pana devin crema si dubleaza volumul:

Amestecam cele doua compozitii,adaugam amidonul amestecat cu cacao;

Compozitia obtinuta o turnam intr-o tava tapetata cu faina si unt si introducem in cuptorul cald 180°C pentru 15 minute;

Crema bavarese:

Mixam capsunii cu zaharul si vodka pana se omogenizeaza bine;

Trecem compozitia prin sita ,jumatate din compozitie o incalzim pe foc mic,adaugam gelatina inmuiata in prealabil in apa rece,dam compozitia de pe foc,adaugam restul compozitiei si omogenizam;

Dupa racirea completa adaugam frisca batuta,amestecam cu atentie si o tinem in frigider

Pregatim glasura:amestecam apa si zaharul,adaugam capsunii,amestecam bine pe flacara mica pana ce incepe sa se ingroase;

Mixam compozitia ,o trecem prin sita,o punem din nou pe foc si adaugam gelatina inmuiata,Lasam la racit;

Asamblarea:Blatul obtinut racit il asezam in tava in care l-am copt cu hartie de pergament,deasupra turnam compozitia de capsuni si frisca ,iar deasupra glazura de capsuni;

punem totul la frigider cam 3 ore,ornam cu frisca batuta si servim!!

Pofta buna!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor