autor:

vera

» » , Dulciuri diverse, Torturi

Bavarese cu crema de capsuni

Autor: vera (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 august 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vera (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 august 2010

Ingrediente
Blatul:, 3 galbenusuri, 40g zahar fin, 4 albusuri, 70g zahar fin, 15g cacao, 20g amidon, Crema:, 300g capsuni, 300g zahar, 20g vodka-optional, 20g gelatina, 300ml frisca, Glazura:, 100g capsuni, 35g zahar, 60ml apa, 7g gelatina

Dificultate: Redusa Timp: 4h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Blatul:
-mixam albusurile cu zaharul fin pana devin o compozitie matasoasa si dura;
-separat mixam galgalbenusurile pana devin crema si dubleaza volumul:
Amestecam cele doua compozitii,adaugam amidonul amestecat cu cacao;
Compozitia obtinuta o turnam intr-o tava tapetata cu faina si unt si introducem in cuptorul cald 180°C pentru 15 minute;
Crema bavarese:
Mixam capsunii cu zaharul si vodka pana se omogenizeaza bine;
Trecem compozitia prin sita ,jumatate din compozitie o incalzim pe foc mic,adaugam gelatina inmuiata in prealabil in apa rece,dam compozitia de pe foc,adaugam restul compozitiei si omogenizam;
Dupa racirea completa adaugam frisca batuta,amestecam cu atentie si o tinem in frigider
Pregatim glasura:amestecam apa si zaharul,adaugam capsunii,amestecam bine pe flacara mica pana ce incepe sa se ingroase;
Mixam compozitia ,o trecem prin sita,o punem din nou pe foc si adaugam gelatina inmuiata,Lasam la racit;
Asamblarea:Blatul obtinut racit il asezam in tava in care l-am copt cu hartie de pergament,deasupra turnam compozitia de capsuni si frisca ,iar deasupra glazura de capsuni;
punem totul la frigider cam 3 ore,ornam cu frisca batuta si servim!!
Pofta buna!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Bavarese cu crema de capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de brânză

Tort de brânză

Cuptorul se preincălzeşte la cca.170 grade. O formă rotundă de tort, cu diametrul de 24 cm se

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Torturi
torturi cu fantezie

torturi cu fantezie

mierea, untul sau margarina, zaharul, laptele se topesc la baia cu aburi amestecindu-se permanent

10 voturi    2 comentarii
30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

4h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Blatul:
  • 3 galbenusuri
  • 40g zahar fin
  • 4 albusuri
  • 70g zahar fin
  • 15g cacao
  • 20g amidon
  • Crema:
  • 300g capsuni
  • 300g zahar
  • 20g vodka-optional
  • 20g gelatina
  • 300ml frisca
  • Glazura:
  • 100g capsuni
  • 35g zahar
  • 60ml apa
  • 7g gelatina

Raporteaza reteta

Retete
de vera
Pasta alla carbonara

Pasta alla carbonara

Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti galbenusurile cu smantina si cu parmezanul,

46 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Paste alla matriciana

Paste alla matriciana

Intr-o tigaie se pun uleiul, usturoiul, patrunjelul si ceapa, amestecind cu atentie. Cind ceapa a

10 voturi    4 comentarii
15 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata amara

Tort de ciocolata amara

Ciocolata + untul se pun intr-un vas care la rindul lui vine pus intr-o cratita cu apa (bagno-maria)

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
tortuletul meu de Paste