Puneti gelatina la inmuiat in apa rece cu o jumatate de ora prima de prepararea desertului. Laptele cu zaharul vanilat se pun la incalzit. Galbenusurile se bat spuma cu zaharul pina acesta se topeste. In laptele caldut se adauga compozitia de galbenusuri amestecind bine si cu grija si se pun pe foc amestecand bine pina dau in fiert, se dau la o parte iar cind incep sa se racoreasca putin se adauga gelatina amestecind incontinuu. Se bate frisca nu foarte tare si se amesteca la compozitia racita si se ajunge paharelul de cognac. Se ia o forma de tort sau forme mai mici, se rastoarna compozitia si se pun in congelator, iar inaintea servirii cu o ora se pun in frigider. Este un dulce ft rapid, iar odata cu venirea verii inlocuieste inghetata. Eu ornamentez cu fructe de sezon: capsuni, zmeura, kiwi etc sau cu ciocolata topita sau cu culis de capsuni (se pun capsunile cu zahar si putina apa la fiert, se fierb pina se desfac, iar apoi se mixeaza).
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii