autor:

vera

» » , Budinci, Dulciuri diverse

Bavarese cu fructe de sezon

Autor: vera (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vera (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 mai 2009

Ingrediente
-9 galbenusuri, -500ml lapte, -500ml frisca, -zahhar vanilat, -10g de gelatina-, -125g zahar, -un paharel mic de cognac

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Puneti gelatina la inmuiat in apa rece cu o jumatate de ora prima de prepararea desertului. Laptele cu zaharul vanilat se pun la incalzit. Galbenusurile se bat spuma cu zaharul pina acesta se topeste. In laptele caldut se adauga compozitia de galbenusuri amestecind bine si cu grija si se pun pe foc amestecand bine pina dau in fiert, se dau la o parte iar cind incep sa se racoreasca putin se adauga gelatina amestecind incontinuu. Se bate frisca nu foarte tare si se amesteca la compozitia racita si se ajunge paharelul de cognac. Se ia o forma de tort sau forme mai mici, se rastoarna compozitia si se pun in congelator, iar inaintea servirii cu o ora se pun in frigider. Este un dulce ft rapid, iar odata cu venirea verii inlocuieste inghetata. Eu ornamentez cu fructe de sezon: capsuni, zmeura, kiwi etc sau cu ciocolata topita sau cu culis de capsuni (se pun capsunile cu zahar si putina apa la fiert, se fierb pina se desfac, iar apoi se mixeaza).
Daca ti-a placut reteta noastra "Bavarese cu fructe de sezon" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tort de migdale cu crema de lamaie

Tort de migdale cu crema de lamaie

Se amestecă 100 g unt şi 150 g zahăr până se obţine o cremă spumoasă. Se adaugă apoi, încetul

14 voturi    3 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Pere in sos de vin

Pere in sos de vin

Spalam perele, le decojim si unde sunt patate le taiem. Intr-un vas mai inalt punem vinul impreuna

6 voturi    11 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • titza

    titza (Chef de cuisine) , 24 iulie 2009

    Vera, imi pare bine ca ai editat reteta si ca ai tinut cont de indicatiile mele. Acum e corect iar reteta e interesanta, o voi proba si eu.

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 15 iulie 2009

    Delicioasa si frumos prezentat produsul final.

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 09 mai 2009

    Eu pregatesc sceasta bavarese si cu ciocolata topita, pusa deasupra, sau cu culis de capsuni si ornata cu frisca, e delicioasa!!!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • -9 galbenusuri
  • -500ml lapte
  • -500ml frisca
  • -zahhar vanilat
  • -10g de gelatina-
  • -125g zahar
  • -un paharel mic de cognac

Raporteaza reteta

Retete
de vera
Spaghete Carbonara reţetă simplă

Spaghete Carbonara reţetă simplă

Spaghete Carbonara rețeta simplă Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti

46 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Paste alla matriciana

Paste alla matriciana

Intr-o tigaie se pun uleiul, usturoiul, patrunjelul si ceapa, amestecind cu atentie. Cind ceapa a

10 voturi    4 comentarii
15 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata amara

Tort de ciocolata amara

Ciocolata + untul se pun intr-un vas care la rindul lui vine pus intr-o cratita cu apa (bagno-maria)

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

titza (Chef de cuisine)

Vera, imi pare bine ca ai editat reteta si ca ai tinut cont de indicatiile mele. Acum e corect iar reteta e interesanta, o voi proba si eu.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Tort cu margarete