autor:

mihaela idriceanu

» » Dulciuri diverse

Bavareza de portocale

Autor: mihaela idriceanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mihaela idriceanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 septembrie 2010

Ingrediente
Sucul de la 2 portocale, coaja de la jumatate de portocala, 250 ml lapte, 3 oua, 100 g zahar, 250 ml frisca, 15 g gelatina, 10 piscoturi de sampanie, 50 g coaja de citrice zaharisita

Dificultate: Redusa Timp: 1h

64 voturi

Mod de preparare

Bavareza asta e un fel de diplomat de-al nostru,de fapt;se poate face si in forma rotunda,deasemenea se pot inlocui piscoturile cu pandispan.Oricum ar fi,e buna rau!
deci:punem la fiert laptele cu coaja de portocala rasa,batem spuma galbenusurile cu zahar,adaugam laptele fierbinte strecurat si punem iar pe foc mic,amestecand continuu,pana se ingroasa putin.
Luam de pe foc,adaugam gelatina lasata in prealabil la hidratat timp de 10 minute si amestecam pana cand aceasta se dizolva.Cand s-a racit complet,punem sucul de portocala,amestecam,apoi frisca batuta si la urma albusurile spuma(eu am pus doar 2 albusuri)si coaja de citrice(bucati).
Rasturnam compozitia intr-o tava de chec mai lunga captusita cu folie transparenta si deasupra asezam frumos piscoturile inmuiate in putin lapte sau suc de portocale,unul langa altul pe latimea tavii(mi-au intrat fix 10).
dam la rece,minim 3 ore,rasturnam pe platou si ornam cu ce avem:)
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Bavareza de portocale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cheesecake cu fructe de padure

Cheesecake cu fructe de padure

Pisam biscutii cat mai marunt,(acest proces se poate face, folosind un robot de bucatarie). Amestecam

19 voturi    19 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Fursecuri cu ciocolata

Fursecuri cu ciocolata

Intr-un castron, mixam untul zaharul si semintele de vanilie. Mixam pana se topeste zaharul, apoi

22 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 7 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Flory (Bucatar sef):

    Eu am schimbat doar,un lucru am pus mai putina gelatina adică 9g, si mi-a esit foarte buna si gustoasa;)

  • Sorina_Ge

    Sorina_Ge (Maestru bucatar):

    Asa cum am promis, revin cu reteta modificata. Am dublat cantitatile, in jumatate punand cacao. Delicioasa! Uitati ce a iesit!

  • Oana Ionela_Pintilie

    Oana Ionela_Pintilie (Bucatar sef):

    O prajitura pe gustul tuturor!!

    • Sorina_Ge

      Sorina_Ge (Maestru bucatar):

      Am incercat-o si eu si uitati ce mi-a iesit...bunaaaaa..data viitoare o sa modific putin reteta ( jumatate cu cacao)..

    • Bianca

      Bianca (Chef de cuisine):

      Am pregatit si eu aceasta reteta pentru Craciun. A iesit foarte buna si singurul lucru pe care l-am modificat a fost cantitatea de gelatina. Am pus 20 de gr in loc de 15 pentru ca m-am temut ca nu se va inchega. Dar a iesit perfect. Eu nu am mai decorat-o:P

    • draguta

      draguta (Chef de cuisine):

      Am pregatit astazi aceasta reteta si a iesit fenomenala.Pot spune ca aceasta este prajitura mea preferata.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine):

      Aceasta prajitura arata atat de minunat ca abia am asteptat sa am timp sa o incerc. Este foarte aromata si piscoturile daca sunt inmuiate in suc de portocala sunt foarte gustoase. Eu nu am avut timp sa o decorez asa de frumos ca Mihaela, dar a iesit super gustoasa. Multumesc pentru reteta; e foarte practica mai ales pentru gospodine care lucreaza ore lungi ca mine si de asemenea vara nefiind necesara folosirea cuptorului. Mihaela11

  • Afiseaza mai multe comentarii
  • 33 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Flory Cumpanici , 09 noiembrie 2014

    Eu am făcut-o foarte buna!!!

  • Fara foto

    Nela Barbu , 18 august 2014

    da ,gelatina trebuie pusa in prajitura calduta..!!

  • Fara foto

    Daniela Lepadatu , 16 august 2014

    E super,azi am refacut-o si iar ...succes!Multumim de reteta!!!

    • Fara foto

      Nadina Toia , 13 iunie 2014

      Tot ce poti gresi la reteta asta tine de incalzirea gelatinei, daca ai fiert-o sau ai pus-o pe cand crema era foarte fierbinte, ai ratat reteta!

    • Fara foto

      Irimia Doina , 28 martie 2014

      dragele mele,ca sa/ti iasa o prajitura conform retetei trebuie sa ai o experienta si niste ani adaugati la varsta ta.la inceput nimic nu/ti iese cum ar trebui dar dupa un timp daca te preocupa ceea ce faci ies toate ,de nu poti sa crezi...e drept ca sunt explicatii pe larg in aceste retete nu sunt date in detaliu si in amanunt.deci nu va speriati trebuie doar sa vreti sa faceti ceva bun si totul v/a iesi perfect in final...acest -bun- de care vb, trebuie facut in casa .e mult mai sigur, decat bunul de cumpart...toate bune!!!

    • Fara foto

      Nora Nora , 04 februarie 2014

      Eu am făcut-o foarte buna!!!

    • Fara foto

      Corina Lit , 03 februarie 2014

      arata bine

    • Fara foto

      Bianca Carmen Toader , 10 ianuarie 2014

      Super!!!

    • Fara foto

      Onu Onu , 30 decembrie 2013

      Eu am făcut-o foarte buna!!!

    • Fara foto

      Ileana Reisnauer , 27 decembrie 2013

      arata bine cred ca e si buna

    • Fara foto

      Adriana Adriana , 25 octombrie 2013

      Eu am făcut-o foarte buna!!!

    • Fara foto

      Anca Vlad Leahu , 24 octombrie 2013

      ff buna reteta.. a iesit delicios

    • Fara foto

      Sanda Voicu , 19 iunie 2013

      Eu am făcut-o foarte buna!!!

    • Fara foto

      Palcut Sighisorean Denise Aaura , 19 iunie 2013

      Eu am făcut-o foarte buna!!!

    • Fara foto

      Sanda Voicu , 18 iunie 2013

      Am promis ca revin see you un comentariu la ceea ce mi-a iesit! Ei bine , mi-a iesit o "varza"! se vede treaba ca nu sunt prea tare in ale bucataritului , desi am urmat pasii intocmai ca in reteta!

    • Fara foto

      Sanda Voicu , 17 iunie 2013

      Eu am făcut-o foarte buna!!!

    • Fara foto

      Sorina Reed , 17 iunie 2013

      Eu am făcut-o foarte buna!!!

    • Fara foto

      Sanda Voicu , 16 iunie 2013

      Acum l-am facut-o! Sa vad ce o sa iasa ca nu am priceput bine cu frisca, eu am batut-o f tare! Am sa revin un comentariu dupa ce o degustam!

    • Fara foto

      Baruta Luci , 11 iunie 2013

      Arata bine, abia astept sa o incerc.

    • Fara foto

      Raduna Steluta , 11 iunie 2013

      super reteta!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 22 iulie 2012

      Foarte frumoasa!

    • doru simona

      doru simona (Chef de cuisine) , 25 octombrie 2010

      minunataa praji. am salvat sa o prepar si eu

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 01 octombrie 2010

      Azi am facut prajiturica ta si s-a topit!!!!!!!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2010

      Minunata.*****

    • vio.vio

      vio.vio (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2010

      arata foarte bine felicitari

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2010

      frumoasa ...si buna si eu folosesc pandispan dar cind sint pe fuga apelez tot la piscoturi

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 26 septembrie 2010

      Foarte bine arata.....salvat*****

    • prisecaru monica

      prisecaru monica (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2010

      suna foarte delicios!am sa o incerc cat de curand de ziua sotului meu!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2010

      Imi plac toate prajiturile cu frisca ,sunt o bunatate !

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2010

      O bunãtate!!!felicitãri:)

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 24 septembrie 2010

      Foarte ispititoare!*****

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 24 septembrie 2010

      Aici,peste putin timp,vor fi,in piata,munti de portocale. Reteta asta,e minunata.Am salvat-o. Eu fac diplomatul din pandispan.

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 24 septembrie 2010

      super forte buna

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

64 voturi

Ingrediente

  • Sucul de la 2 portocale
  • coaja de la jumatate de portocala
  • 250 ml lapte
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 250 ml frisca
  • 15 g gelatina
  • 10 piscoturi de sampanie
  • 50 g coaja de citrice zaharisita

Raporteaza reteta

Retete
de mihaela idriceanu
prajitura cu ananas

prajitura cu ananas

Din 180 g zahar se face zahar ars.Dupa ce s-a racit se pun deasupra feliile de de ananas taiate in

17 voturi    4 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Oul se bate cu 150 de grame de zahar si praful de sare.Adaugam faina,alternand cu laptele,astfel

13 voturi    4 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura cu cocos si ricotta

Prajitura cu cocos si ricotta

Se bat ouale cu zahar cateva minute, se adauga ricotta, nuca de cocos si la urma laptele sau lichiorul.

4 voturi    2 comentarii
1h 5 min
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte frumoasa!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Crema de zahar ars