Reteta de Beghrir-clatite marocane. Beghrir-clatite marocane reteta simpla si delicioasa.
Reteta de Beghrir- clatite marocane sau clatite cu 1000 de gauri.
Cana folosita pentru ingrediente are 240 ml.
Se pune apa cu drojdia in blender si se amesteca la viteza mica.
Intr-un castron se amesteca ingredientele uscate, se adauga in blender, se adauga si aroma pe care ati ales-o si se mixeaza aproximativ un minut (se poate folosi si mixerul/ telul).
Aluatul format se pune intr-un castron acoperit cu folie alimentara sa stea la dospit in jur de 1 ora.
Se incalzeste o tigaie la foc mediu si se toarna un polonic din aluat in centrul tigaii. Aluatul se va intinde singur sub forma de cerc. NU se rasuceste tigaia ca la clatitele obisnuite si NU se coc decat pe o parte.
Pe masura ce clatita se coace, aceasta va forma pe suprafata foarte multe gaurele. Dupa 2-3 minute, cand pe suprafata clatitei nu mai apare aluat necopt, clatita este gata.
Clatitele coapte se aseaza pe un prosop de bucatarie intr-un singur strat pana se racesc, pentru a nu se lipi intre ele.
Le puteti servi in varianta sarata cu unt topit, crema de branza, ciuperci sau orice altceva va place. Sau, in varianta dulce cu dulceata, crema de vanilie/ ciocolata sau miere.
Aceste Beghrir-clatite marocane sunt delicioase si va recomand sa le incercati macar o data. Pofta buna!
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajCarnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant.
Rulada de miel umpluta cu legumeDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii