Cana folosita pentru ingrediente are 240 ml.
Se pune apa cu drojdia in blender si se amesteca la viteza mica.
Intr-un castron se amesteca ingredientele uscate, se adauga in blender si se mixeaza aproximativ 1 minut (se poate folosi si mixerul/ telul).
Aluatul format se pune intr-un castron acoperit cu folie alimentara sa stea la dospit in jur de 1 ora.
Se incalzeste o tigaie la foc mediu si se toarna un polonic din aluat in centrul tigaii. Aluatul se va intinde singur sub forma de cerc. NU se rasuceste tigaia ca la clatitele obisnuite si NU se coc decat pe o parte.
Pe masura ce clatita se coace, aceasta va forma pe suprafata foarte multe gaurele. Dupa 2-3 minute, cand pe suprafata clatitei nu mai apare aluat necopt, clatita este gata.
Clatitele coapte se aseaza pe un prosop de bucatarie intr-un singur strat pana se racesc, pentru a nu se lipi intre ele.
Le puteti servi in varianta sarata cu crema de branza, ciuperci sau orice altceva va place sau in varianta dulce cu dulceata, crema de vanilie/ ciocolata, etc.
Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.
Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeuraIncingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Comentarii
Adaugă comentariu