Beghrir - clatite marocane

Reteta de Beghrir-clatite marocane. Beghrir-clatite marocane reteta simpla si delicioasa.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Beghrir - clatite marocane

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 1 cana si jumatate de gris de grau dur (semolina)
  • o jumatate de cana faina alba de grau
  • o jumatate de lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 2 lingurite praf de copt
  • 3 cani + 2 linguri de apa calduta
  • 1 plic drojdie uscata
  • vanilie, coaja de lamaie sau apa de flori de portocal

Mod de preparare

Reteta de Beghrir- clatite marocane sau clatite cu 1000 de gauri.

Cana folosita pentru ingrediente are 240 ml.

Se pune apa cu drojdia in blender si se amesteca la viteza mica.

Intr-un castron se amesteca ingredientele uscate, se adauga in blender, se adauga si aroma pe care ati ales-o si se mixeaza aproximativ un minut (se poate folosi si mixerul/ telul).

Aluatul format se pune intr-un castron acoperit cu folie alimentara sa stea la dospit in jur de 1 ora.

Se incalzeste o tigaie la foc mediu si se toarna un polonic din aluat in centrul tigaii. Aluatul se va intinde singur sub forma de cerc. NU se rasuceste tigaia ca la clatitele obisnuite si NU se coc decat pe o parte.

Pe masura ce clatita se coace, aceasta va forma pe suprafata foarte multe gaurele. Dupa 2-3 minute, cand pe suprafata clatitei nu mai apare aluat necopt, clatita este gata.

Clatitele coapte se aseaza pe un prosop de bucatarie intr-un singur strat pana se racesc, pentru a nu se lipi intre ele.

Le puteti servi in varianta sarata cu unt topit, crema de branza, ciuperci sau orice altceva va place. Sau, in varianta dulce cu dulceata, crema de vanilie/ ciocolata sau miere.

Aceste Beghrir-clatite marocane sunt delicioase si va recomand sa le incercati macar o data. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise