Beghrir - clatite marocane

Reteta de Beghrir-clatite marocane. Beghrir-clatite marocane reteta simpla si delicioasa.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Beghrir - clatite marocane

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 1 cana si jumatate de gris de grau dur (semolina)
  • o jumatate de cana faina alba de grau
  • o jumatate de lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 2 lingurite praf de copt
  • 3 cani + 2 linguri de apa calduta
  • 1 plic drojdie uscata
  • vanilie, coaja de lamaie sau apa de flori de portocal

Mod de preparare

Reteta de Beghrir- clatite marocane sau clatite cu 1000 de gauri.

Cana folosita pentru ingrediente are 240 ml.

Se pune apa cu drojdia in blender si se amesteca la viteza mica.

Intr-un castron se amesteca ingredientele uscate, se adauga in blender, se adauga si aroma pe care ati ales-o si se mixeaza aproximativ un minut (se poate folosi si mixerul/ telul).

Aluatul format se pune intr-un castron acoperit cu folie alimentara sa stea la dospit in jur de 1 ora.

Se incalzeste o tigaie la foc mediu si se toarna un polonic din aluat in centrul tigaii. Aluatul se va intinde singur sub forma de cerc. NU se rasuceste tigaia ca la clatitele obisnuite si NU se coc decat pe o parte.

Pe masura ce clatita se coace, aceasta va forma pe suprafata foarte multe gaurele. Dupa 2-3 minute, cand pe suprafata clatitei nu mai apare aluat necopt, clatita este gata.

Clatitele coapte se aseaza pe un prosop de bucatarie intr-un singur strat pana se racesc, pentru a nu se lipi intre ele.

Le puteti servi in varianta sarata cu unt topit, crema de branza, ciuperci sau orice altceva va place. Sau, in varianta dulce cu dulceata, crema de vanilie/ ciocolata sau miere.

Aceste Beghrir-clatite marocane sunt delicioase si va recomand sa le incercati macar o data. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise