autor:

Anca Bunea

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Beghrir - clatite marocane

Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Maroc


    Reteta postata pe: 22 ianuarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
Specific:  

Maroc


Reteta postata pe: 22 ianuarie 2015

Ingrediente
Ingrediente:, 1 ½ cani gris, ¾ cani faina alba de grau, ½ lingurita sare, 1 lingurita zahar, 2 lingurite praf de copt, 3 cani + 2 linguri de apa calduta, 1 plic drojdie uscata

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

4 voturi

Mod de preparare

Cana folosita pentru ingrediente are 240 ml.

Se pune apa cu drojdia in blender si se amesteca la viteza mica.

Intr-un castron se amesteca ingredientele uscate, se adauga in blender si se mixeaza aproximativ 1 minut (se poate folosi si mixerul/ telul).

Aluatul format se pune intr-un castron acoperit cu folie alimentara sa stea la dospit in jur de 1 ora.

Se incalzeste o tigaie la foc mediu si se toarna un polonic din aluat in centrul tigaii. Aluatul se va intinde singur sub forma de cerc. NU se rasuceste tigaia ca la clatitele obisnuite si NU se coc decat pe o parte.

Pe masura ce clatita se coace, aceasta va forma pe suprafata foarte multe gaurele. Dupa 2-3 minute, cand pe suprafata clatitei nu mai apare aluat necopt, clatita este gata.

Clatitele coapte se aseaza pe un prosop de bucatarie intr-un singur strat pana se racesc, pentru a nu se lipi intre ele.

Le puteti servi in varianta sarata cu crema de branza, ciuperci sau orice altceva va place sau in varianta dulce cu dulceata, crema de vanilie/ ciocolata, etc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Beghrir - clatite marocane" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura marmorata cu visine si bezea

Prajitura marmorata cu visine si bezea

Separam galbenusurile de albusuri si le batem cu zaharul pana devin ca o crema. Adaugam coaja de

4 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Tarta de ciocolata fara gluten

Tarta de ciocolata fara gluten

Crusta: Se preincalzeste cuptorul la 170 g C. Se amesteca in blender faina de migdale si cocosul,

0 voturi    0 comentarii
20 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

4 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 1 ½ cani gris
  • ¾ cani faina alba de grau
  • ½ lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 2 lingurite praf de copt
  • 3 cani + 2 linguri de apa calduta
  • 1 plic drojdie uscata

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Bunea
Chec marmorat

Chec marmorat

Forma pe care am folosit-o are diametrul de 27 cm, volum de 2 l si este din silicon. Se unge

41 voturi    29 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta cu branza si zmeura

Tarta cu branza si zmeura

Se framanta aluatul (sau se prepara cu ajutorul robotului de bucatarie) amestecand faina cu untul

22 voturi    19 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Galuste cu prune

Galuste cu prune

Se fierb cartofii nedecojiti in apa cu putina sare, se curata de coaja si se paseaza cat sunt fierbinti,

15 voturi    8 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura desteapta cu dovleac Prajitura desteapta cu dovleac

Dovleacul a fost spalat, sters cu prosop de bucatarie, taiat in felii groase, scos miezul cu samburi si copt in tava tapetata cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Guguluf de toamna cu dovleac si pere Guguluf de toamna cu dovleac si pere

Se spala perele, se usuca cu prosop de bucatarie, se scot semintele si coditele si se taie in felii grose de aproximativ 0,5 cm. Adica

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Rasturnica cu mere