autor:

Anca Rm

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Betivul Izodor

Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 noiembrie 2014

Ingrediente
Blat:, , 150 gr zahar (5 linguri), 150 gr unt nesarat, 4 oua, 130 gr faina (6-7 linguri), 1/2 plic praf de copt, 1 lingura cacao, , Umplutura :, , 250 gr nuci (12 linguri), 100 gr zahar pudra (3 linguri), 100 ml rom, 75-100 ml apa, , Crema:, , 3 galbensuri, 200 gr zahar (6 -7linguri), 250 ml lapte, 1 lingura faina sau amidon, extract de vanilie sau esenta rom, , Glazura:, , 150 gr ciocolata neagra, 2 linguri lapte

Dificultate: Medie Timp: 1h

18 voturi

Mod de preparare

Umplutura:



Nucile macinate le amestecam cu zaharul, romul si cu apa, amestecam si acoperim castronul cu o folie alimentara. Lasam sa traga nuca toate lichidele.



Blat:



Untul la temperatura camerei il frecam cu zaharul pana cand devine ca o spuma si nu se mai simt granulele de zahar ( se poate folosi zahar pudra), dupa care adaugam ouale amestecand dupa fiecare. Amestecam, iar ulterior adaugam treptat faina, lingura de cacao si praful de copt.

Compozitia astfel obtinuta o turnam intr-o tava tapetata cu faina (20x30cm) si o dam la cuptorul incins la 180 grade pana trece testul cu scobitoarea, aproximativ 20-25 minute.



Crema:



Intr-un vas amestecam galbenusurile cu zaharul si aromele , punem si faina si laptele si amestecam cu un tel in forma de para sa nu se faca gogoloase. Punem vasul pe foc mic si amestecam pana se ingroasa si se face ca si o budinca. Acoperim cu folie si lasam la racit.



Asamblare:



Blatul copt si racit il asezam intr-o tava , punem peste nuca amestecata cu alcoolul si apa si nivelam. Turnam si crema rece si nivelam din nou si dam tava la frigider pentru 1-2 ore sa se raceasca bine.



Glazura:



Ciocolata o rupem bucati si o topim impreuna cu laptele.



Scoatem tava din frigider si turnam glazura peste prajitura. Nivelam si dam din nou la frigider sa se intareasca putin dupa care putem sa portionam si sa servim.
Daca ti-a placut reteta noastra "Betivul Izodor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Chec cu sticksuri din dovleac

Chec cu sticksuri din dovleac

-Se curata un dovleac placintar si se taie sub forma de sticksuri,care se vor folosi la chec. -Se

2 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Prajitura cu struguri si mere

Prajitura cu struguri si mere

Se separa ouale. Se bat albusurile spuma. Se adauga si zaharul. Pe urma se adauga galbenusurile.

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mirela , 09 noiembrie 2018

    Grozava

  • Fara foto

    Frida , 08 noiembrie 2018

    Extraordinar de buna

  • Fara foto

    Nicoleta Nicoll , 29 martie 2015

    delicioasa

Dificultate

Medie

Timp

1h

18 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 150 gr zahar (5 linguri)
  • 150 gr unt nesarat
  • 4 oua
  • 130 gr faina (6-7 linguri)
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 lingura cacao
  • Umplutura :
  • 250 gr nuci (12 linguri)
  • 100 gr zahar pudra (3 linguri)
  • 100 ml rom
  • 75-100 ml apa
  • Crema:
  • 3 galbensuri
  • 200 gr zahar (6 -7linguri)
  • 250 ml lapte
  • 1 lingura faina sau amidon
  • extract de vanilie sau esenta rom
  • Glazura:
  • 150 gr ciocolata neagra
  • 2 linguri lapte

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Rm
Flan de portocale

Flan de portocale

Se spala foarte bine portocalele cu o perie si apa calduta, una dintre ele se curata de coaja, iar

47 voturi    15 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Chocolate cake by Julia Child

Chocolate cake by Julia Child

Tapetam cu unt si faina o forma de tort cu diametrul de 20 de centimetri. Ciocolata o topim

2 voturi    2 comentarii
40 min
Torturi
Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Blat: Pregatim o tava mica (25x20 cm), o tapetam cu faina sau punem hartie de copt si pornim cuptorul

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri

Mirela

Grozava

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu piure de castane si crusta de nuci