autor:

Anca Rm

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Betivul Izodor

Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 noiembrie 2014

Ingrediente
Blat:, , 150 gr zahar (5 linguri), 150 gr unt nesarat, 4 oua, 130 gr faina (6-7 linguri), 1/2 plic praf de copt, 1 lingura cacao, , Umplutura :, , 250 gr nuci (12 linguri), 100 gr zahar pudra (3 linguri), 100 ml rom, 75-100 ml apa, , Crema:, , 3 galbensuri, 200 gr zahar (6 -7linguri), 250 ml lapte, 1 lingura faina sau amidon, extract de vanilie sau esenta rom, , Glazura:, , 150 gr ciocolata neagra, 2 linguri lapte

Dificultate: Medie Timp: 1h

18 voturi

Mod de preparare

Umplutura:



Nucile macinate le amestecam cu zaharul, romul si cu apa, amestecam si acoperim castronul cu o folie alimentara. Lasam sa traga nuca toate lichidele.



Blat:



Untul la temperatura camerei il frecam cu zaharul pana cand devine ca o spuma si nu se mai simt granulele de zahar ( se poate folosi zahar pudra), dupa care adaugam ouale amestecand dupa fiecare. Amestecam, iar ulterior adaugam treptat faina, lingura de cacao si praful de copt.

Compozitia astfel obtinuta o turnam intr-o tava tapetata cu faina (20x30cm) si o dam la cuptorul incins la 180 grade pana trece testul cu scobitoarea, aproximativ 20-25 minute.



Crema:



Intr-un vas amestecam galbenusurile cu zaharul si aromele , punem si faina si laptele si amestecam cu un tel in forma de para sa nu se faca gogoloase. Punem vasul pe foc mic si amestecam pana se ingroasa si se face ca si o budinca. Acoperim cu folie si lasam la racit.



Asamblare:



Blatul copt si racit il asezam intr-o tava , punem peste nuca amestecata cu alcoolul si apa si nivelam. Turnam si crema rece si nivelam din nou si dam tava la frigider pentru 1-2 ore sa se raceasca bine.



Glazura:



Ciocolata o rupem bucati si o topim impreuna cu laptele.



Scoatem tava din frigider si turnam glazura peste prajitura. Nivelam si dam din nou la frigider sa se intareasca putin dupa care putem sa portionam si sa servim.
Daca ti-a placut reteta noastra "Betivul Izodor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor Se freaca intr-un castron brinza de vaci cu ouale, grisul si

15 voturi    4 comentarii
40 min
Prajituri
Clafoutis cu visine

Clafoutis cu visine

Se spala visinele,se scot samburii si se aseaza intr-un vas yena uns cu unt. Pentru prepararea aluatului,

23 voturi    0 comentarii
50 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Nicoleta Nicoll , 29 martie 2015

    delicioasa

Dificultate

Medie

Timp

1h

18 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 150 gr zahar (5 linguri)
  • 150 gr unt nesarat
  • 4 oua
  • 130 gr faina (6-7 linguri)
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 lingura cacao
  • Umplutura :
  • 250 gr nuci (12 linguri)
  • 100 gr zahar pudra (3 linguri)
  • 100 ml rom
  • 75-100 ml apa
  • Crema:
  • 3 galbensuri
  • 200 gr zahar (6 -7linguri)
  • 250 ml lapte
  • 1 lingura faina sau amidon
  • extract de vanilie sau esenta rom
  • Glazura:
  • 150 gr ciocolata neagra
  • 2 linguri lapte

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Rm
Flan de portocale

Flan de portocale

Se spala foarte bine portocalele cu o perie si apa calduta, una dintre ele se curata de coaja, iar

47 voturi    15 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Chocolate cake by Julia Child

Chocolate cake by Julia Child

Tapetam cu unt si faina o forma de tort cu diametrul de 20 de centimetri. Ciocolata o topim

2 voturi    2 comentarii
40 min
Torturi
Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Blat: Pregatim o tava mica (25x20 cm), o tapetam cu faina sau punem hartie de copt si pornim cuptorul

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec rapid de ciocolata si orez expandat Chec rapid de ciocolata si orez expandat

Intr-un bol punem ciocolatile taiate bucati, adaugam margarina taiata bucati-si punem bolul pe o cratita cu apa fierbinte, amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cremsnit cu foi de pandispan Cremsnit cu foi de pandispan

Intr-un bol batem bine 3 oua cu 3 linguri de zahar si 1 lingurita de zahar vanilat pana compozitia devine spumoasa si mai deschisa

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Dulciuri diverse
Mousse de ciocolata alba si neagra