autor:

mariana scarlat

» » Dulciuri diverse

Bezele

Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 octombrie 2009

Ingrediente
6 albuşuri, zeama de la 1/2 lămâie, 6 ceşcute zahăr pudră, (opţional miez de nucă, coajă rasă de lămâie, ciocolată rasă)

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

0 voturi

Mod de preparare

Zahărul şi albuşurile se pun într-un vas care se aşază în alt vas mai mare cu apă fierbinte pe foc. Se bat cu mixerul până când încep să se întărească. Se scoate vasul din apa fierbinte şi se lasă la loc rece să se răcescă bine.

Se adaugă apoi miezul de nucă, coaja de lămâie rasă sau ciocolata rasă. În cazul când nu se pune nimic, se stoarce în spuma de ou cu zahăr, 1/2 de lămâie. Cu linguriţa se pun pe tava de copt, aşternută cu hârtie unsă, grămăjoare distanţate.

Se coc la foc foarte slab.

Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Bezele" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Bezele cu fulgi de cocos

Bezele cu fulgi de cocos

Se bat albuşurile spumă cu un praf de sare. Trebuie batute fără zahăr minim 5 minute, apoi se

2 voturi    4 comentarii
2h
Prajituri
Bezele cu ciocolata

Bezele cu ciocolata

Se incinge cuptorul la 130⁰C.Se tapeaza 2 tavi cu foaie de copt.Se aseaza albusurile intr-un vas

14 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Spume si creme dulci

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 13 octombrie 2009

    Multumesc,fetelor!

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 13 octombrie 2009

    Uite o metoda pe care nu o stiam,eu nu le bat la aburi.Se coc in cuptor cam 1 ora,sa se usuce bine.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 octombrie 2009

    mmm ce bune sunt!

    • iuliana tarnoveanu

      iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 10 octombrie 2009

      O bunatate,felicitari Maria!

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 08 octombrie 2009

      Ce bune.....mi ai facut pofta,nu am facut de mult.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 08 octombrie 2009

      Delicioase bezele..

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

0 voturi

Ingrediente

  • 6 albuşuri
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • 6 ceşcute zahăr pudră
  • (opţional miez de nucă
  • coajă rasă de lămâie
  • ciocolată rasă)

Raporteaza reteta

Retete
de mariana scarlat
Figaro Dobroiu

Figaro Dobroiu

Se freacă margarina cu 1/4kg de zahăr şi se adaugă treptat 5 gălbenuşuri şi un ou întreg.

6 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pr�jitura chinezeasc�

Pr�jitura chinezeasc�

Blatul Se freacă untul cu 200g de zahăr,se adaugă nucile măcinate, făina cu praful de copt

3 voturi    12 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitură cu marmeladă de caise

Prajitură cu marmeladă de caise

Se freacă puţin gălbenuăurile cu zahărul şi se adaugă smântâna, vanilia şi bicarbonatul,

1 vot    5 comentarii
45 min
Prajituri

mariana scarlat (Chef de cuisine)

Multumesc,fetelor!

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Crema de zahar ars