Bezele

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Bezele

Ingrediente

  • 200g albus
  • 200g zahar tos
  • 200g zahar farin
  • ½ lingurita suc de lamaie
  • Un farf cutit sare

Mod de preparare

Albusele tinute la temperature camerei, le batem bine, bine cu zaharul tos, cand compozitia este foarte tare, adaugam zaharul farin, sarea si lamaia si continuam sa batem inca cateva minute.

Tapetam doua tavi cu hartie de copt si pornim cuptorul aragazului.

Punem compozitia intr-un pos si formam bezele de marimea dorita, direct in tava de copt, lasand putin spatiu intre ele.

Punem tavile in cuptor ( eu le-am pus pe amandoua odata, vezi foto), dam focul la mic si cu usa cuptorului intre-deschisa, coacem bezelele timp de 2h, apoi stingem flacara si le lasam in continuare, in cuptor, pana se racesc de tot.

Eu le-am rostogolit prin zahar foarte fin, dupa ce s-au racit, dar aceasta etapa a fost optiunea mea si nu este neaparat necesara.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Sarmale cu hrisca si ghebe

Sarmale cu hrisca si ghebe

Sarmale cu hrisca si ghebe
Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida
Gogosi cu ciocolata

Gogosi cu ciocolata

Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.

Gogosi cu ciocolata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor