autor:

Lia Maria

» » Dulciuri diverse

Bezele

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 februarie 2011

Ingrediente
200g albus, 200g zahar tos, 200g zahar farin, ½ lingurita suc de lamaie, Un farf cutit sare

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

14 voturi

Mod de preparare

Albusele tinute la temperature camerei, le batem bine, bine cu zaharul tos, cand compozitia este foarte tare, adaugam zaharul farin, sarea si lamaia si continuam sa batem inca cateva minute.
Tapetam doua tavi cu hartie de copt si pornim cuptorul aragazului.
Punem compozitia intr-un pos si formam bezele de marimea dorita, direct in tava de copt, lasand putin spatiu intre ele.
Punem tavile in cuptor ( eu le-am pus pe amandoua odata, vezi foto), dam focul la mic si cu usa cuptorului intre-deschisa, coacem bezelele timp de 2h, apoi stingem flacara si le lasam in continuare, in cuptor, pana se racesc de tot.
Eu le-am rostogolit prin zahar foarte fin, dupa ce s-au racit, dar aceasta etapa a fost optiunea mea si nu este neaparat necesara.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Bezele" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Bezele cu bomboane

Bezele cu bomboane

Se incinge cuptorul la 130⁰C.Se tapeaza 2 tavi cu foaie de copt.Se aseaza albusurile intr-un vas

3 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Spume si creme dulci
Medalioane de pui cu bezele de cartofi

Medalioane de pui cu bezele de cartofi

Pieptul de pui se spala, se taie pe lung si apoi in trei fiecare jumatate. Se toaca marunt usturoiul

6 voturi    10 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine):

    Am facut-o, am lasat cuptorul inchis o ora si jumatate, au iesit superbe. Defect: dispar foarte repede! :)

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 30 decembrie 2014

    acum ma apuc sa o fac

  • Fara foto

    Lucia Cretu , 12 aprilie 2014

    Bernicu Ovidiu MULTUMESC

  • Fara foto

    Bernicu Ovidiu , 12 aprilie 2014

    Bernicu Ovidiu MULTUMESC

    • Fara foto

      Lucia Cretu , 12 aprilie 2014

      2 ORE LA CUPTOR...?....

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 20 februarie 2011

      Delicioase, dar foarte pretentioase. Mie imi plac atat simple, cat si lipite cate doua cu o crema de ciocolata sau fineti cu unt. Ti-au reusit foarte bine.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 18 februarie 2011

      Sidy, Adelina,Ramona, Camelia va multumesc pentru aprecierile voastre. Eu inca tot caut o reteta buna de ceva dulce la care sa folosesc bezelele...dar daca mai dureaza mult ha,ha,ha, raman fara bezele, intelegeti voi de ce ha,ha,ha. Pupici si un weekend placut tuturor!

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 18 februarie 2011

      Imi plac tare mult bezelele. Nu am mai mancat demult si ale tale arata tare bine si imi fac o pofta...

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 18 februarie 2011

      Drãgãlase!!! felicitãri :)

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 17 februarie 2011

      Faine tare! Cu un ganaş de ciocolată si lipite câte două e cea mai fină reţetă, după a mea părere!

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 17 februarie 2011

      Ce bine arata...eu nu am facut niciodata....trebuie sa incerc si eu sa fac... Bravo!*****

    • dora

      dora (Chef de cuisine) , 17 februarie 2011

      SUPER!!!!!!!!!!!!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 17 februarie 2011

      Cred ca au iesit tare bune, asa-i ? Imi plac mult bezelele....aveam chiar o reteta de tort cu bezele...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

14 voturi

Ingrediente

  • 200g albus
  • 200g zahar tos
  • 200g zahar farin
  • ½ lingurita suc de lamaie
  • Un farf cutit sare

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

10 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

mira (Chef de cuisine)

acum ma apuc sa o fac

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu mere si aluat foietaj Tarta cu mere si aluat foietaj

Placintele cu mere nu se numara printre deserturile mele preferate si mi se par adesea banale, dar poate ca frumusetea sta tocmai in

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Soricei din flori de salcam