Albusurile se bat impreuna cu un praf de sare,zaharul vanilat si zaharul pudra turnat treptat treptat pana se obtine o spuma(bezea) tare.Se adauga si zeama de lamaie.
Pe o tava unsa cu unt se toarna bezele cu lingurita sau cu spritul gramajoare de albus la distanta de 5-6 cm una de cealalta.Se coc la foc moale,iar cand albusul incepe sa se intareasca,se acopera cu o hartie,ca sa nu se rumeneasca.Cand s-su uscat,se scot din cuptor si se aseaza pe platou.
Eu am amestecat o parte din compozitie cu cacao si am presarat deasupra mac, o parte cu scortisoara si am presarat deasupra mac si nuca macinata .

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii