autor:

valentina ionita

» » Prajituri

Bezele cu nuca si mac

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Ingrediente
4 albusuri de ou, 250 g zahar pudra, 2 pliculete zahar vanilat, un praf de sare, o lingura zeama de lamaie, unt pentru uns tava, 1-2 linguri nuca macinata, o lingura mac

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

10 voturi

Mod de preparare

Albusurile se bat impreuna cu un praf de sare,zaharul vanilat si zaharul pudra turnat treptat treptat pana se obtine o spuma(bezea) tare.Se adauga si zeama de lamaie.
Pe o tava unsa cu unt se toarna bezele cu lingurita sau cu spritul gramajoare de albus la distanta de 5-6 cm una de cealalta.Se coc la foc moale,iar cand albusul incepe sa se intareasca,se acopera cu o hartie,ca sa nu se rumeneasca.Cand s-su uscat,se scot din cuptor si se aseaza pe platou.

Eu am amestecat o parte din compozitie cu cacao si am presarat deasupra mac, o parte cu scortisoara si am presarat deasupra mac si nuca macinata .
Daca ti-a placut reteta noastra "Bezele cu nuca si mac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Rulada cu crema de mure

Rulada cu crema de mure

Mixati la bain-marie ouale cu un praf de sare si zaharul, pana se umfla si se albesc, aproximativ

4 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Placinta cu mere

Placinta cu mere

Dupa ce cumparati aluatul de foietaj asteptati sa se dezghete, iar apoi il rupeti in jumatate si

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 iunie 2010

    Multumesc mult...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

    Bine mai arata !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

    Va multumesc mult...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

      Intotdeauna mi-au placut bezelele.

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

      Sint minunate!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 februarie 2010

      Dupa ce le pui in tava le pui la foc moale,mic de tot si sa fie cat mai sus in aragaz pentru a mai intra inca o tava un pic mai jos. Cand albusul incepe sa se intareasca,se acopera cu o hartie,ca sa nu se rumeneasca,sa nu se ingalbeneasca si le tii pana se intaresc. Eu le coc cu usa cuptorului inchisa, depinde de cuptor...

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 09 februarie 2010

      coci bezelele cu usa de la cuptor deschisa ? sau daca nu la ce temperatura ?

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010

      Multumesc mult...Inca mai am rabdare.. .nu stie pana cand...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010

      Sunt tare bune,dar recunosc ca nu am rabdare cu ele.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

10 voturi

Ingrediente

  • 4 albusuri de ou
  • 250 g zahar pudra
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • un praf de sare
  • o lingura zeama de lamaie
  • unt pentru uns tava
  • 1-2 linguri nuca macinata
  • o lingura mac

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc mult...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Brownie cu branza si visine