Bezele cu nuca de cocos

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Bezele cu nuca de cocos

Ingrediente

  • 3 albusuri de la oua mari (112 g)
  • 160 g zahar tos
  • 7 picaturi de otet
  • un praf de sare
  • 15 g nuca de cocos fin maruntita

Mod de preparare

1. Punem albusurile intr-un vas si le mixam cu sarea pana cand spuma formeaza creste moi.

2. Adaugam treptat zaharul, cate 2 linguri odata, si mixam de fiecare data pana cand se dizolva complet fiecare transa. Adaugam otetul si mixam compozitia pana cand se formeaza creste tari.

3. Inglobam nuca de cocos in compozitie cu ajutorul unei linguri.

4. Tapetam o tava cu hartie de copt, punem compozitia intr-un pos si formam bezele. (eu am facut si in forma de inima si de cosulete)

5. Introducem in cuptor pentru 30-40 min la 120 grade Celsius. Oprim focul si lasam tava in cuptor pana cand se raceste complet.

Daca le faceti sub forma de cosulete, le puteti umple cu frisca, fructe sau orice va mai trece prin cap.

Nota!

Albusurile trebuie sa fie la temperatura camerei.

Vasul folosit sticla sau inox trebuie foarte bine spalat, uscat si apoi degresat cu un servet inmuiat in otet.

In locul otetului puteti folosi zeama de lamaie.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure