autor:

Alina

» » , Retete de Pasti, Dulciuri diverse

Bezele cu nuca de cocos

Autor: Alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 aprilie 2014

Ingrediente
3 albusuri de la oua mari (112 g), 160 g zahar tos, 7 picaturi de otet, un praf de sare, 15 g nuca de cocos fin maruntita

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

7 voturi

Mod de preparare

1. Punem albusurile intr-un vas si le mixam cu sarea pana cand spuma formeaza creste moi.
2. Adaugam treptat zaharul, cate 2 linguri odata, si mixam de fiecare data pana cand se dizolva complet fiecare transa. Adaugam otetul si mixam compozitia pana cand se formeaza creste tari.
3. Inglobam nuca de cocos in compozitie cu ajutorul unei linguri.
4. Tapetam o tava cu hartie de copt, punem compozitia intr-un pos si formam bezele. (eu am facut si in forma de inima si de cosulete)
5. Introducem in cuptor pentru 30-40 min la 120 grade Celsius. Oprim focul si lasam tava in cuptor pana cand se raceste complet.
Daca le faceti sub forma de cosulete, le puteti umple cu frisca, fructe sau orice va mai trece prin cap.

Nota!
Albusurile trebuie sa fie la temperatura camerei.
Vasul folosit sticla sau inox trebuie foarte bine spalat, uscat si apoi degresat cu un servet inmuiat in otet.
In locul otetului puteti folosi zeama de lamaie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bezele cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Tocanita de miel cu legume pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Tocanita de miel cu legume pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

*Pentru inceput pregatim carnea de miel. 1.Spalam carnea, o zvantam si o taiem in cubulete marunte. 2.Punem

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Retete de Pasti
Marinata simpla cu usturoi si cimbrisor la aparatul de marinat Food Saver

Marinata simpla cu usturoi si cimbrisor la aparatul de marinat Food Saver

Pisam usturoiul, apoi il punem intr-un bol cu ulei si suc de lamaie. Pregatim aparatul de marinat

0 voturi    0 comentarii
20 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Lucia Bara , 09 septembrie 2015

    De ce mie nu mi se usuca??raman moi bezelele!

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

7 voturi

Ingrediente

  • 3 albusuri de la oua mari (112 g)
  • 160 g zahar tos
  • 7 picaturi de otet
  • un praf de sare
  • 15 g nuca de cocos fin maruntita

Raporteaza reteta

Retete
de Alina
Mancare de Vinete

Mancare de Vinete

Se curata vinetele partial de coaja si se spala, se pun apoi in apa cu sare pentru 20 minute. Se

2 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paine cu mei si seminte

Paine cu mei si seminte

1. Preparam maiaua astfel: dizolvam drojdia in apa calduta si amestecam cu lingurita de zahar si

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile

1 vot    0 comentarii
45 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Prajitura Kati Prajitura Kati

Se pune faina cu untura si se amesteca, se adauga zaharul, sarea, praful de copt, ouale si smantana si se framanta pana se obtine un

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Tocanita persana de miel cu ierburi pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver Tocanita persana de miel cu ierburi pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Carnea de miel se amesteca bine cu sucul de lime, sarea, piperul si ierburile uscate. Daca aveti, puteti folosi si ierburi proaspete. Se

0 voturi    0 comentarii
4h 15 min
Retete de Pasti
Pasca poloneza