1. Punem albusurile intr-un vas si le mixam cu sarea pana cand spuma formeaza creste moi.
2. Adaugam treptat zaharul, cate 2 linguri odata, si mixam de fiecare data pana cand se dizolva complet fiecare transa. Adaugam otetul si mixam compozitia pana cand se formeaza creste tari.
3. Inglobam nuca de cocos in compozitie cu ajutorul unei linguri.
4. Tapetam o tava cu hartie de copt, punem compozitia intr-un pos si formam bezele. (eu am facut si in forma de inima si de cosulete)
5. Introducem in cuptor pentru 30-40 min la 120 grade Celsius. Oprim focul si lasam tava in cuptor pana cand se raceste complet.
Daca le faceti sub forma de cosulete, le puteti umple cu frisca, fructe sau orice va mai trece prin cap.
Nota!
Albusurile trebuie sa fie la temperatura camerei.
Vasul folosit sticla sau inox trebuie foarte bine spalat, uscat si apoi degresat cu un servet inmuiat in otet.
In locul otetului puteti folosi zeama de lamaie.
Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.
Orez cu carne de porcReteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.
Jeleu de zmeura
Comentarii
Adaugă comentariu