Incalzim cuptorul la 90C si tapetam 2 tavi cu hartie de copt.
Punem zaharul, albusurile si vanilia intr-un bol pe baie de aburi la foc mic si amestecam cu o spatula pana se dizolva toate granulele de zahar (nu se mai simt daca luam putina compozitie intre degete). Bolul nu trebuie sa atinga apa fierbinte, iar albusurile trebuie sa fie caldute, nu sa fiarba deoarece se coaguleaza. Le luam de pe aburi si batem compozitia 7-8 minute pe viteza mare. La final adaugam si cateva picaturi de colorant alimentar.
Punem compozitia intr-un pos cu dui de stea si formam trandafirasii in tavile pregatite pentru copt. Uscam bezelele in cuptor aproximativ 3 ore, apoi le lasam la racit. Rezista o saptamana intr-o cutie inchisa ermetic, la temperatura camerei. Pofta buna!
Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructeIn tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.
Varza noua calita in tuciRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii