autor:

autor

» » Prajituri

Bezele

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
4 albusuri proaspete, 1 pahar zahar pudra sau zahar tos, marunt

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

113 voturi

Mod de preparare

Se bat cu telul albusurile pina formeaza o spuma tare. Se adauga zahar pudra sau zahar tos batind mereu. Albusurile batute cu zahar se pot pune cu lingurita pe o foaie alba intinsa pe tava de tabla sau se mai pot aseza cu un cornet de hirtie, dindu-le diferite forme.

Se coc la foc potrivit. Bezelele trebuie sa se usuce bine si de aceea se tin in cuptorul cald pina a doua zi. Prajiturile scoase de pe hirtie trebuie pastrate la loc uscat.
Se bat cu telul albusurile pina formeaza o spuma tare. Se adauga zahar pudra sau zahar tos batind mereu. Albusurile batute cu zahar se pot pune cu lin
Daca ti-a placut reteta noastra "Bezele" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Prajituri
Bezele lipicioase si cremoase

Bezele lipicioase si cremoase

Se incalzeste zaharul si se incorporeaza in albusuri, putin cate putin, in timp ce acestea se bat

2 voturi    4 comentarii
30 min
Prajituri
Bezele fructate

Bezele fructate

Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul treptat si praful de copt. Cand s-a obtinut o spuma tare,

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    baltoi valentina , 07 februarie 2010

    numi plac eu am facut altele din mintea mea si au fost delicioase

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 februarie 2010

    Sunt delicioase...Pe o tava unsa cu unt se toarna bezele cu lingurita sau cu spritul gramajoare de albus la distanta de 5-6 cm una de cealalta.Se coc la foc moale,iar cand albusul incepe sa se intareasca,se acopera cu o hartie,ca sa nu se rumeneasca.Cand s-su uscat,se scot din cuptor si se aseaza pe platou.

  • Fara foto

    lorena (Bucatar) , 02 septembrie 2009

    Cat timp se tin bezelele la cuptor la copt? Ca eu le-am tinut 20 min si au inceput sa se ingalbeneasca si au ramas moi? De ce?

    • Fara foto

      ida , 05 iunie 2008

      de ce refuza albusul sa devina spuma tare?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

113 voturi

Ingrediente

  • 4 albusuri proaspete
  • 1 pahar zahar pudra sau zahar tos
  • marunt

Raporteaza reteta

Tort Pavlova cu ciocolata

Tort Pavlova cu ciocolata

Incepeti cu bezeaua – ea este una frantuzeasca. Pentru fiecare foaie de bezea bateti 150gr

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Pandispan

Pandispan

Se bat galbenusurile de oua cu zaharul pina se face o crema, apoi se adauga faina, zaharul vanilat

202 voturi    10 comentarii
30 min
Prajituri
Tiramisu

Tiramisu

1.Mixezi galbenusurile cu jumatate din zahar pana se topeste tot,apoi adaugi mascarpone si omogenizezi

296 voturi    24 comentarii
30 min
Prajituri

baltoi valentina

numi plac eu am facut altele din mintea mea si au fost delicioase

Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura Iute cu Ghimbir

Prajitura Iute cu Ghimbir

- Se bate untul cu zahărul pudră până devine spumos; - Se adaugă oul și se mixează bine; - Acum se adaugă ghimbirul,

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Prajitura festiva caramel

Prajitura festiva caramel

Se bat albusurile cu zaharul pana se obtine o bezea tare, se amesteca cu nucile macinate.Praful de copt se amesteca cu faina si se toarna

0 voturi    0 comentarii
1h 5 min
Dulciuri diverse