autor:

autor

» » Prajituri

Bezele

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
4 albusuri proaspete, 1 pahar zahar pudra sau zahar tos, marunt

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

113 voturi

Mod de preparare

Se bat cu telul albusurile pina formeaza o spuma tare. Se adauga zahar pudra sau zahar tos batind mereu. Albusurile batute cu zahar se pot pune cu lingurita pe o foaie alba intinsa pe tava de tabla sau se mai pot aseza cu un cornet de hirtie, dindu-le diferite forme.

Se coc la foc potrivit. Bezelele trebuie sa se usuce bine si de aceea se tin in cuptorul cald pina a doua zi. Prajiturile scoase de pe hirtie trebuie pastrate la loc uscat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bezele" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Bezele

Bezele

Albusurile trebuie sa fie la temperatura camerei. Se adauga un praf de sare si 3-4 picaturi de zeama

4 voturi    11 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Bezele cu nuci

Bezele cu nuci

Se bat bine albusurile cu un praf de sare pana ce devin tari. Se adauga zaharul si se bate in continuare

18 voturi    10 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    baltoi valentina , 07 februarie 2010

    numi plac eu am facut altele din mintea mea si au fost delicioase

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 februarie 2010

    Sunt delicioase...Pe o tava unsa cu unt se toarna bezele cu lingurita sau cu spritul gramajoare de albus la distanta de 5-6 cm una de cealalta.Se coc la foc moale,iar cand albusul incepe sa se intareasca,se acopera cu o hartie,ca sa nu se rumeneasca.Cand s-su uscat,se scot din cuptor si se aseaza pe platou.

  • Fara foto

    lorena (Bucatar) , 02 septembrie 2009

    Cat timp se tin bezelele la cuptor la copt? Ca eu le-am tinut 20 min si au inceput sa se ingalbeneasca si au ramas moi? De ce?

    • Fara foto

      ida , 05 iunie 2008

      de ce refuza albusul sa devina spuma tare?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

113 voturi

Ingrediente

  • 4 albusuri proaspete
  • 1 pahar zahar pudra sau zahar tos
  • marunt

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

102 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

baltoi valentina

numi plac eu am facut altele din mintea mea si au fost delicioase

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu gutui Prajitura cu gutui

Gutuile le spalam de puf, le curatam si le razuim sau le taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Fanta Prajitura Fanta

Mod de preparare pentru blat: Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa. Se amesteca faina

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu foi de napolitana