Bile colorate cu rom

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa
Bile colorate cu rom

Ingrediente

  • La aceasta reteta
  • am aplicat spusele lui Lavoisier(nimic nu se pierde
  • ci totul se transforma). Pt ca mi-a ramas pandispan de la niste figurine si nu am vrut sa renunt la el
  • m-am gandit sa-l folosesc intrun anumit mod
  • la aceste bilute colorate. Pt ca pandispanul era putin
  • am folosit si un pachet mic de biscuiti petit beurre. Daca nu aveti pandispan
  • puteti folosi de la inceput biscuiti(1 pachetel mic=140 g). Daca doriti o cantitate mai mare de bilute
  • mariti cantitatile de ingrediente. Este o reteta usoara si usor de adaptat
  • nu se poate sa nu reuseaca. Deci avem nevoie de 280 g biscuiti sau pandispan (sau cele 2 ingrediente amestecate
  • dar sa fie aprox 280 g)
  • 1/4 pachet margarina
  • 2 linguri cacao
  • 1 sau 2 linguri zahar pudra
  • 1 esenta rom
  • sirop preparat dintro cescuta de apa la care am adaugat 1 lingura de zahar
  • 2 bomboane de menta si 2 de lapte pt aroma
  • la foc mic pana la dizolvarea bomboanelor (fiindca nu am avut zahar vanilat)
  • coaja de la o mandarina(mie mi se pare mai aromata)
  • nuca de cocos colorata.

Mod de preparare

Am zdrobit pandispanul si biscuitii, am adaugat margarina, cacao, zaharul pudra, coaja de mandarina, esenta de rom si desigur siropul racorit putin. Am omogenizat bine compozitia(daca nu este destul de elasica, mai adaugati putina margarina sau sirop), dupa care am format bilute de marimea unei nuci si le-am tavalit in nuca de cocos colorata. Am obtinut cam 24 bilute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise