autor:

burdulea maria elena

» » Dulciuri diverse

Bile colorate cu rom

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 ianuarie 2010

Ingrediente
La aceasta reteta, am aplicat spusele lui Lavoisier(nimic nu se pierde, ci totul se transforma). Pt ca mi-a ramas pandispan de la niste figurine si nu am vrut sa renunt la el, m-am gandit sa-l folosesc intrun anumit mod, la aceste bilute colorate. Pt ca pandispanul era putin, am folosit si un pachet mic de biscuiti petit beurre. Daca nu aveti pandispan, puteti folosi de la inceput biscuiti(1 pachetel mic=140 g). Daca doriti o cantitate mai mare de bilute, mariti cantitatile de ingrediente. Este o reteta usoara si usor de adaptat, nu se poate sa nu reuseaca. Deci avem nevoie de 280 g biscuiti sau pandispan (sau cele 2 ingrediente amestecate, dar sa fie aprox 280 g), 1/4 pachet margarina, 2 linguri cacao, 1 sau 2 linguri zahar pudra, 1 esenta rom, sirop preparat dintro cescuta de apa la care am adaugat 1 lingura de zahar, 2 bomboane de menta si 2 de lapte pt aroma, la foc mic pana la dizolvarea bomboanelor (fiindca nu am avut zahar vanilat), coaja de la o mandarina(mie mi se pare mai aromata), nuca de cocos colorata.

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

20 voturi

Mod de preparare

Am zdrobit pandispanul si biscuitii, am adaugat margarina, cacao, zaharul pudra, coaja de mandarina, esenta de rom si desigur siropul racorit putin. Am omogenizat bine compozitia(daca nu este destul de elasica, mai adaugati putina margarina sau sirop), dupa care am format bilute de marimea unei nuci si le-am tavalit in nuca de cocos colorata. Am obtinut cam 24 bilute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bile colorate cu rom" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Crema de zahar ars in miniforme

Crema de zahar ars in miniforme

Mai intai punem 1/2 cana zahar cu o lingura de apa pe foc si il caramelizam, cu mare atentie sa nu

6 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mere si bezea de nuca

Prajitura cu mere si bezea de nuca

Se face blatul-In oala mixerului batem galbenusele cu zaharul pana devine o spuma mai deschisa adaugam

4 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine):

    Am pregatit si eu,am combinat biscuiti cu un rest de cozonac ,in rest am folosit indicatiile tale.Rezultatul a fost super !

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 iulie 2010

    Silvia inveselesc un platou si nu este o reteta pretentioasa.

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 10 iulie 2010

    Tare bune si ce frumos le-ai colorat.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 iunie 2010

    Constanta, ma bucur ca ai incercat reteta. Anastacia, e dragut si mie imi place.

    • Anastasia

      Anastasia (Chef de cuisine) , 07 iunie 2010

      Lenuta, i-mi place platoul :)) ce bine s-ar potrivi la un tort :) pup si fur o biluta de pofta !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

      O bunatate !

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 12 februarie 2010

      Foarte bune!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2010

      Multumesc pt incredere sunt usor de realizat, nu dau gres.

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2010

      Foarte simple si desigur delicioase.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

      Mariela, foarte ingenioasă reţetă şi o notă e culoare uşor de obţinut! Felicitări!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

      Ce bine arataaaa!!! Felicitari!

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 07 ianuarie 2010

      sunt tare aspectoase si economice! Eu adaug si nuca visine din visinata

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

35 min

20 voturi

Ingrediente

  • La aceasta reteta
  • am aplicat spusele lui Lavoisier(nimic nu se pierde
  • ci totul se transforma). Pt ca mi-a ramas pandispan de la niste figurine si nu am vrut sa renunt la el
  • m-am gandit sa-l folosesc intrun anumit mod
  • la aceste bilute colorate. Pt ca pandispanul era putin
  • am folosit si un pachet mic de biscuiti petit beurre. Daca nu aveti pandispan
  • puteti folosi de la inceput biscuiti(1 pachetel mic=140 g). Daca doriti o cantitate mai mare de bilute
  • mariti cantitatile de ingrediente. Este o reteta usoara si usor de adaptat
  • nu se poate sa nu reuseaca. Deci avem nevoie de 280 g biscuiti sau pandispan (sau cele 2 ingrediente amestecate
  • dar sa fie aprox 280 g)
  • 1/4 pachet margarina
  • 2 linguri cacao
  • 1 sau 2 linguri zahar pudra
  • 1 esenta rom
  • sirop preparat dintro cescuta de apa la care am adaugat 1 lingura de zahar
  • 2 bomboane de menta si 2 de lapte pt aroma
  • la foc mic pana la dizolvarea bomboanelor (fiindca nu am avut zahar vanilat)
  • coaja de la o mandarina(mie mi se pare mai aromata)
  • nuca de cocos colorata.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    11 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

12 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Silvia inveselesc un platou si nu este o reteta pretentioasa.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Prajitura cu prune si bezea