Bile cu ciocolata

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Bile cu ciocolata

Ingrediente

  • Papanasi
  • • 100 gr ciocolata cu lapte, amaruie sau alba
  • • 250 gr branza de vaci
  • • 50 gr unt sau margarina Rama
  • • 1 lingura zahar
  • • 50 gr gris
  • • 1 lingurita esenta vanilie
  • • 1 galbenus
  • • 60 gr faina
  • • 100 ml rom (optional)
  • Pesmet
  • • 100 gr pesmet
  • • 50 gr unt sau margarina Rama
  • • 2 linguri cacao
  • • 3 linguri zahar
  • • 1 lingurita scortisoara

Mod de preparare

1. Se bate untul/margarina cu zaharul pana acesta se inmoaie. Se adauga grisul si branza si se framanta cu mana pana se omogenizeaza. Se adauga esenta, galbenusul si se amesteca pana la omogenizare. Se incorporeaza faina si se amesteca pana la obtinerea aluatului. Se da aluatul la frigider 10 minute.

2. Se pune o oala plina cu apa la fiert. Daca doriti, adaugati rom in apa.

3. Intr-o tigaie se topeste untul.margarina, apoi se adauga pesmetul si cacaoa si se prajeste la foc mediu, amestecand continuu pana pesmetul e usor prajit, aprox. 3 minute. Se adauga zaharul si scortisoara, se mai lasa 1 minut, apoi se ia de pe foc.

4. Pe masa de lucru presarata cu faina, se taie aluatul in 12 bucati egale, apoi fiecarei bucate i se da forma de bila.

5. Se aplatizeaza usor fiecare bila de aluat si se aseaza 2 cubulete de ciocolata in centru (sau se pot combina bucatile de ciocolata), apoi se ridica marginile si se inchide aluatul in jurul ciocolatei. Fiecarei bucati de aluat cu ciocolata i se da forma de bila din nou.

6. Se pun bilele in apa care fierbe si se lasa sa fiarba pana se ridica la suprafata.

7. Se scot bilele cu spumiera, se dau prin pesmet, apoi se servesc.

:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitati blogul http://lauradfood.blogspot.com/

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Albinita cu foi cu miere si crema de gris – reteta clasica, simpla si delicioasa

Prajitura Albinita cu foi cu miere si crema de gris – reteta clasica, simpla si delicioasa

Prepara reteta clasica de prajitura Albinita, cu foi fragede cu miere, crema gustoasa de gris si gem acrisor. Simpla,...

Prajitura Albinita cu foi cu miere si crema de gris – reteta clasica, simpla si delicioasa
Supa crema de dovleac, cu gutuie si jambon

Supa crema de dovleac, cu gutuie si jambon

Se curata de coaja feliile de dovleac placintar, cartoful la fel, se spala si gutuia si se dau prin razatoarea mica.

Supa crema de dovleac, cu gutuie si jambon
Rulouri din pulpe de pui umplute cu patrunjel

Rulouri din pulpe de pui umplute cu patrunjel

Pulpele de pui, spalate si zvantate, se subtiaza uniform.

Rulouri din pulpe de pui umplute cu patrunjel
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise