1. Se bate untul/margarina cu zaharul pana acesta se inmoaie. Se adauga grisul si branza si se framanta cu mana pana se omogenizeaza. Se adauga esenta, galbenusul si se amesteca pana la omogenizare. Se incorporeaza faina si se amesteca pana la obtinerea aluatului. Se da aluatul la frigider 10 minute.
2. Se pune o oala plina cu apa la fiert.
3. Intr-o tigaie se topeste untul/margarina, apoi se adauga pesmetul si macul si se prajeste la foc mediu, amestecand continuu pana pesmetul e usor prajit, aprox. 3 minute. Se adauga zaharul si scortisoara, se mai lasa 1 minut, apoi se ia de pe foc.
4. Se desfac prunele in doua pana la jumatate si se scoate samburele. In locul lui se pune cate 1 cubulet de zahar.
5. Pe masa de lucru presarata cu faina, se taie aluatul in 12 bucati egale, apoi fiecarei bucate i se da forma de bila.
6. Se aplatizeaza usor fiecare bila de aluat si se aseaza o caisa in centru, apoi se ridica marginile si se inchide aluatul in jurul prunei. Fiecarei bucati de aluat cu pruna i se da forma de bila din nou.
7. Se pun bilele in apa care fierbe si se lasa sa fiarba pana se ridica la suprafata.
8. Se scot bilele cu spumiera, se dau prin pesmet, apoi se servesc.
:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitati blogul http://lauradfood.blogspot.com/

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii