Bile cu prune, capsuni sau caise

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Bile cu prune, capsuni sau caise

Ingrediente

  • Papanasi
  • • 12 prune, capsuni sau caise
  • • 250 gr branza de vaci
  • • 50 gr unt sau maragrina Rama
  • • 1 lingura zahar
  • • 50 gr gris
  • • 1 lingurita esenta vanilie
  • • 1 galbenus
  • • 60 gr faina
  • • 12 cubulete de zahar
  • Pesmet
  • • 100 gr pesmet
  • • 50 gr unt sau margarina Rama
  • • 2 linguri mac
  • • 2 linguri zahar brun
  • • 1 lingurita scortisoara

Mod de preparare

1. Se bate untul/margarina cu zaharul pana acesta se inmoaie. Se adauga grisul si branza si se framanta cu mana pana se omogenizeaza. Se adauga esenta, galbenusul si se amesteca pana la omogenizare. Se incorporeaza faina si se amesteca pana la obtinerea aluatului. Se da aluatul la frigider 10 minute.

2. Se pune o oala plina cu apa la fiert.

3. Intr-o tigaie se topeste untul/margarina, apoi se adauga pesmetul si macul si se prajeste la foc mediu, amestecand continuu pana pesmetul e usor prajit, aprox. 3 minute. Se adauga zaharul si scortisoara, se mai lasa 1 minut, apoi se ia de pe foc.

4. Se desfac prunele in doua pana la jumatate si se scoate samburele. In locul lui se pune cate 1 cubulet de zahar.

5. Pe masa de lucru presarata cu faina, se taie aluatul in 12 bucati egale, apoi fiecarei bucate i se da forma de bila.

6. Se aplatizeaza usor fiecare bila de aluat si se aseaza o caisa in centru, apoi se ridica marginile si se inchide aluatul in jurul prunei. Fiecarei bucati de aluat cu pruna i se da forma de bila din nou.

7. Se pun bilele in apa care fierbe si se lasa sa fiarba pana se ridica la suprafata.

8. Se scot bilele cu spumiera, se dau prin pesmet, apoi se servesc.

:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitati blogul http://lauradfood.blogspot.com/

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pariziene cu branza dulce

Pariziene cu branza dulce

Reteta de pariziene cu branza dulce. Pariziene cu branza dulce reteta simpla. Reteta de cornuri pariziene cu umplutura de...

Pariziene cu branza dulce
Chiftelute aperitiv

Chiftelute aperitiv

Reteta de chiftelute aperitiv. Chiftelute aperitiv reteta simpla. Reteta de chiftelute pentru platourile cu aperitive....

Chiftelute aperitiv
Prajitura cu nuci si ciocolata

Prajitura cu nuci si ciocolata

Reteta de prajitura cu ciocolata si nuci. Prajitura cu nuci si ciocolata reteta pas cu pas. Retete de prajituri cu nuci....

Prajitura cu nuci si ciocolata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise