autor:

Dachman Laura

» » , , , , Aluaturi si Foietaje, Aperitive, Aperitive, Dulciuri diverse, Prajituri

Bile cu prune, capsuni sau caise

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 iulie 2009

Ingrediente
Papanasi, •12 prune, capsuni sau caise, •250 gr branza de vaci, •50 gr unt sau maragrina Rama, •1 lingura zahar, •50 gr gris, •1 lingurita esenta vanilie, •1 galbenus, •60 gr faina, •12 cubulete de zahar, Pesmet, •100 gr pesmet, •50 gr unt sau margarina Rama, •2 linguri mac, •2 linguri zahar brun, •1 lingurita scortisoara

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

14 voturi

Mod de preparare

1. Se bate untul/margarina cu zaharul pana acesta se inmoaie. Se adauga grisul si branza si se framanta cu mana pana se omogenizeaza. Se adauga esenta, galbenusul si se amesteca pana la omogenizare. Se incorporeaza faina si se amesteca pana la obtinerea aluatului. Se da aluatul la frigider 10 minute.
2. Se pune o oala plina cu apa la fiert.
3. Intr-o tigaie se topeste untul/margarina, apoi se adauga pesmetul si macul si se prajeste la foc mediu, amestecand continuu pana pesmetul e usor prajit, aprox. 3 minute. Se adauga zaharul si scortisoara, se mai lasa 1 minut, apoi se ia de pe foc.
4. Se desfac prunele in doua pana la jumatate si se scoate samburele. In locul lui se pune cate 1 cubulet de zahar.
5. Pe masa de lucru presarata cu faina, se taie aluatul in 12 bucati egale, apoi fiecarei bucate i se da forma de bila.
6. Se aplatizeaza usor fiecare bila de aluat si se aseaza o caisa in centru, apoi se ridica marginile si se inchide aluatul in jurul prunei. Fiecarei bucati de aluat cu pruna i se da forma de bila din nou.
7. Se pun bilele in apa care fierbe si se lasa sa fiarba pana se ridica la suprafata.
8. Se scot bilele cu spumiera, se dau prin pesmet, apoi se servesc.

:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitati blogul http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Bile cu prune, capsuni sau caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Betisoare de Berlin

Betisoare de Berlin

Pt.aluat,se freaca faina cu untul(bucatele),se adauga celelalte ingrediente si se framinta bine.Din

20 voturi    9 comentarii
2h
Prajituri
Negresa cu glazura de ciocolata

Negresa cu glazura de ciocolata

Se pune laptele cu zaharul si cacaoua, intr-o craticioara se amesteca bine si punem pe foc, la foc

286 voturi    56 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Liliana Costache , 06 iulie 2013

    :)))...se aseaza o caisa in centru, apoi se ridica marginile si se inchide aluatul in jurul prunei. Oricum reteta e grozava. Abia astept sa fac si eu. Cu caise!!

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2010

    Laura minunata reteta ta ! La noi se umplu doar cu prune si li se spune "gombotzi cu prune" Dupa ce se fierb se dau prin gris prajit....

  • zana b.

    zana b. (Chef de cuisine) , 08 august 2009

    Sunt super bune.Bravooooo!

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 08 august 2009

      Sunt asa numitele galuste cu fructe.Stiu ca se umplu si cu prune si se numesc gombos intr-una din zonele tarii noastre-nu stiu exact in care-.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 05 august 2009

      Super reteta, am sa fac si eu,cred ca sunt tare delicioase.Felicitari.

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 05 august 2009

      Delicios...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 31 iulie 2009

      E o idee buna!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

14 voturi

Ingrediente

  • Papanasi
  • •12 prune
  • capsuni sau caise
  • •250 gr branza de vaci
  • •50 gr unt sau maragrina Rama
  • •1 lingura zahar
  • •50 gr gris
  • •1 lingurita esenta vanilie
  • •1 galbenus
  • •60 gr faina
  • •12 cubulete de zahar
  • Pesmet
  • •100 gr pesmet
  • •50 gr unt sau margarina Rama
  • •2 linguri mac
  • •2 linguri zahar brun
  • •1 lingurita scortisoara

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

Sidy (Chef de cuisine)

Laura minunata reteta ta ! La noi se umplu doar cu prune si li se spune "gombotzi cu prune" Dupa ce se fierb se dau prin gris prajit....

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Prăjitură cu ciocolată, merișoare și ghimbir