autor:

Vekas

» » Dulciuri diverse

BILUTE CU ROM

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 septembrie 2009

Ingrediente
140g.nuci sau alune, , 120g.napolitane cu vanilie, , 55g.zahar, , 12g.cacao, , 2 linguri sirop de visine, , 60ml.rom, Pentru ornat:, 60g.zahar praf

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

(pentru 30 buc.)
1.Se preincalzeste cuptorul la 170*C.Se prajesc nucile cca. 8 minute in cuptor, intr-o tava captusita cu hartie de copt.Se scot, se lasa sa se raceasca, apoi se macina.
2.Se faramiteaza napolitanele ,se pun intr-un bol cu nucile macinate,zaharul si praful de cacao.Se adauga siropul si romul.Se fac bilute,cca. 30 de bucati ,care se trec prin zahar praf ,se pun intr-o caserola inchisa si se pastreaza la frigider.Se servesc la temperatura camerei ,asemanator bomboanelor de ciocolata.
Nota:Bilutele se pot trece prin zahar tos, cacao sau nuci macinate.
Daca ti-a placut reteta noastra "BILUTE CU ROM" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajiturele din branza cu amestec de gem

Prajiturele din branza cu amestec de gem

Incalzim cuptorul la 150 de grade si tapetam o tava de muffins. Intr-un bol amestecam faina de biscuiti

5 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Chek

Chek

Se separa albusul de galbenus. Se bate albusul spuma, se adauga zaharul cate putin pana se topeste.

3 voturi    1 comentariu
40 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Vekas

    Vekas (Chef de cuisine) , 06 februarie 2013

    Da, Maria, mereu le fac nepotului meu, le adora...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 februarie 2013

    De desert delicios!

  • Fara foto

    v magdalena (Chef de cuisine) , 17 septembrie 2009

    Cei mici indragesc acest fel de dulce.Desi adulta, imi plac bilutele cu rom.

    • Vekas

      Vekas (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

      Multumesc, cely, pentru aprecieri.Nu este ceva extra, dar rapid si gustos pentru toata familia.

    • Fara foto

      Vekas Maria , 09 septembrie 2009

      Bilutele se pot prepara si cu biscuiti,mai ales cu cei faramiciosi , cu cacao.Indiferent ca sunt cu biscuiti sau napolitane, constituie un deliciu pentru nepotelul meu.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

      Imi place foarte mult acest gen de prajiturica,iar eu in loc de napolitane folosesc biscuiti....

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

      Cred ca sunt foarte bune.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2009

      Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 140g.nuci sau alune
  • 120g.napolitane cu vanilie
  • 55g.zahar
  • 12g.cacao
  • 2 linguri sirop de visine
  • 60ml.rom
  • Pentru ornat:
  • 60g.zahar praf

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Vekas (Chef de cuisine)

Da, Maria, mereu le fac nepotului meu, le adora...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Petits chinois