autor:

Monica_Horoiu

» » , Aperitive cu brinza, Retete de Craciun

Bilute de branza

Autor: Monica_Horoiu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 ianuarie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Monica_Horoiu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 ianuarie 2017

Ingrediente
300 gr branza (de orice fel va place, eu am facut inclusiv cu branza de vaci proaspata),, 2 oua, 1/2 plic praf de copt, sare, piper, faina (aprox. 300 gr)

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

4 voturi

Mod de preparare

Sfaramam branza sau o dam pe razatoare (daca folosim cascaval, telemea sau orice alt fel de branza mai tare). Se pot folosi si mai multe feluri de branza in acelasi timp.



Adaugam ouale si faina amestecata cu praful de copt si trecem la framantat.



Cand obtinem un aluat destul de tare, formam bilute pe care le punem la prajit in ulei incins.



Uleiul trebuie sa acopere bilutele.

Aluatul trebuie sa fie destul de tare, altfel riscati ca la copt, bilutele sa se desfaca si sa se faca precum o omleta, asa ca nu va zgarciti la faina.



Cand se desprind de pe fundul ceaunului si se ridica la suprafata, scoatem bilutele cu o paleta si le punem pe un prosop de hartie pentru a absorbi surplusul de ulei.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bilute de branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Prajitura cu bilute de branza si cocos

Prajitura cu bilute de branza si cocos

Pentru bilutele de cocos amestecam toate ingredientele si modelam cu mainile bilute de marimea unei

9 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri
BILUTE DE BRANZA IN INVELIS DE CONDIMENTE

BILUTE DE BRANZA IN INVELIS DE CONDIMENTE

Este un aperitiv gustos, variat , usor si rapid de preparat.Totul depinde de gusturi si de ce aveti

3 voturi    2 comentarii
20 min
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

35 min

4 voturi

Ingrediente

  • 300 gr branza (de orice fel va place
  • eu am facut inclusiv cu branza de vaci proaspata),
  • 2 oua
  • 1/2 plic praf de copt
  • sare
  • piper
  • faina (aprox. 300 gr)

Raporteaza reteta

Retete
de Monica_Horoiu
Tarta cu mazare

Tarta cu mazare

Preparare: Aluatul. Cernem faina intr-un castron si adaugam untul taiat cubulete. Presaram sarea

4 voturi    5 comentarii
50 min
Aperitive
Curcan umplut, la cuptor cu lemne

Curcan umplut, la cuptor cu lemne

Preparare: Intr-un vas mare (in care sa incapa curcanul) am pregatit marinata din toate ingredientele

10 voturi    3 comentarii
4h 15 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu visine si cirese amare

Prajitura cu visine si cirese amare

Spalam fructele si le scoatem samburii si le stropim cu zeama de lamanie. Intr-un vas punem

1 vot    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete

din Retete de Craciun

Fursecuri cu unt si gem de capsuni Fursecuri cu unt si gem de capsuni

Păstrăm untul o oră la temperatura camerei. Într-un vas, mixăm untul cu 50 gr zahăr vanilat, un praf de sare. Eu folosesc

1 vot    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu crema de branza si ciocolata si gem de afine Prajitura cu crema de branza si ciocolata si gem de afine

Albusurile se bat spuma tare, cu un praf de sare. Se adauga pe rand, zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Dulciuri diverse
Biscuiti cu unt