Bilute de branza

Sfaramam branza.

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa
Bilute de branza

Ingrediente

  • 300 gr branza (de orice fel va place, eu am facut inclusiv cu branza de vaci proaspata),
  • 2 oua
  • 1/2 plic praf de copt
  • sare
  • piper
  • faina (aprox. 300 gr)

Mod de preparare

Sfaramam branza sau o dam pe razatoare (daca folosim cascaval, telemea sau orice alt fel de branza mai tare). Se pot folosi si mai multe feluri de branza in acelasi timp.

Adaugam ouale si faina amestecata cu praful de copt si trecem la framantat.

Cand obtinem un aluat destul de tare, formam bilute pe care le punem la prajit in ulei incins.

Uleiul trebuie sa acopere bilutele.

Aluatul trebuie sa fie destul de tare, altfel riscati ca la copt, bilutele sa se desfaca si sa se faca precum o omleta, asa ca nu va zgarciti la faina.

Cand se desprind de pe fundul ceaunului si se ridica la suprafata, scoatem bilutele cu o paleta si le punem pe un prosop de hartie pentru a absorbi surplusul de ulei.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Castraveti murati la soare

Castraveti murati la soare

Reteta de castraveti murati la soare. Castraveti murati de vara, reteta simpla si delicioasa.

Castraveti murati la soare
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Rulada cu dulceata de afine

Rulada cu dulceata de afine

Rulada cu dulceata de afine