Sfaramam branza.
Sfaramam branza sau o dam pe razatoare (daca folosim cascaval, telemea sau orice alt fel de branza mai tare). Se pot folosi si mai multe feluri de branza in acelasi timp.
Adaugam ouale si faina amestecata cu praful de copt si trecem la framantat.
Cand obtinem un aluat destul de tare, formam bilute pe care le punem la prajit in ulei incins.
Uleiul trebuie sa acopere bilutele.
Aluatul trebuie sa fie destul de tare, altfel riscati ca la copt, bilutele sa se desfaca si sa se faca precum o omleta, asa ca nu va zgarciti la faina.
Cand se desprind de pe fundul ceaunului si se ridica la suprafata, scoatem bilutele cu o paleta si le punem pe un prosop de hartie pentru a absorbi surplusul de ulei.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii