autor:

andy andreea

» » , , Aperitive, Aperitive, Aperitive

Bilute de cartofi

Autor: andy andreea (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 august 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: andy andreea (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 08 august 2012

Ingrediente
500 g cartofi, 50 g unt, 3 galbenusuri, piper, sare, nucsoara, 50 g frunze de spanac, 100 g sunca, 50 g cascaval, 2 oua, faina, pesmet, ulei de prajit

Dificultate: Redusa Timp: 55 min

2 voturi

Mod de preparare

Se fierb carofi in apa cu sare, se scurg, se curata de coaja si se piseaza bine.Se adauga untul topit, galbenusurile si se omogenizeaza.Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara, dupa gust, si se lasa sa se raceasca.

Frunzele de spanac se spala bine, se oparesc in apa clocotita, dupa care se taie marunt.Cascavalul si sunca se atie bucati mici si se adauga impreuna cu spanacul si piureul de cartofi.

Se formeaza din compozitia de cartofi bilute, se tavalesc prin faina, apoi prin ouale batute si in cele din urma se tavalesc prin pesmet.Se prajesc in ulei incins pe ambele parti, se scot pe prosoape absorbante si se servesc ca atare sau ca garnitura la friptura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bilute de cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Cartofi umpluti

Cartofi umpluti

Cartofii se curata de coaja, se taie pe lungime in jumatati si se scobesc cu o lingurita. Ceapa se

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Conopida cu maioneza

Conopida cu maioneza

Un aperitiv deosebit de gustos ce poate fi servit pe felii de paine prajita. Conopida se spala

17 voturi    7 comentarii
20 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

55 min

2 voturi

Ingrediente

  • 500 g cartofi
  • 50 g unt
  • 3 galbenusuri
  • piper
  • sare
  • nucsoara
  • 50 g frunze de spanac
  • 100 g sunca
  • 50 g cascaval
  • 2 oua
  • faina
  • pesmet
  • ulei de prajit

Raporteaza reteta

Retete
de andy andreea
Cotlete cu ierburi aromate

Cotlete cu ierburi aromate

Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt, se marunteste si verdeata si apoi si amesteca toate

0 voturi    1 comentariu
1h
Fripturi
Cozonac cu trei umpluturi

Cozonac cu trei umpluturi

Se dizolva drojdia cu o lg de zahar, putin lapte caldut, o lg de faina si se lasa sa creasca intr-un

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Conopida a'la Austria

Conopida a'la Austria

Se curata conopida, se desface in bucatele, se lasa 15 min in apa cu sare, apoi se spala.Se acopera

5 voturi    1 comentariu
58 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Chifle cu legume si carnaciori