autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Bilute din curmale

Autor: Mirela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mirela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 aprilie 2009

Ingrediente
150-200 g curmale fara samburi, coaja rasa de lamaie, 2-3 lingurite de rom, putina scortisoara, miere dupa gust, 4 linguri lapte, grau fiert, nuca macinata sau alune pisate

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Curmalele se taie marunt si se amesteca cu coaja rasa de lamaie, laptele, mierea, romul. Din aceasta compozitie pe o plaseta din lemn se pun cu lingurita mici movilite. Fiecare gramajoara se modeleaza adaugandu-se putin grau fiert daca a iesit prea moale compozitia. Bilutele se tavalesc prin nuca sau alune pisate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bilute din curmale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Noire

Prajitura Noire

Si apai acum, dragilor, na! sa va povestesc cum am facut prajitura Noire. Era o zi cu nu prea mult

63 voturi    18 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Biscuiti cu ciocolata

Biscuiti cu ciocolata

Tapeteaza o tava cu foaie de copt.Bate untul cu zaharul.Adauga galbenusurile si amesteca.Adauga faina,

8 voturi    10 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 150-200 g curmale fara samburi
  • coaja rasa de lamaie
  • 2-3 lingurite de rom
  • putina scortisoara
  • miere dupa gust
  • 4 linguri lapte
  • grau fiert
  • nuca macinata sau alune pisate

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Prajitura Morena