autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Bilute din curmale

Autor: Mirela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mirela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 aprilie 2009

Ingrediente
150-200 g curmale fara samburi, coaja rasa de lamaie, 2-3 lingurite de rom, putina scortisoara, miere dupa gust, 4 linguri lapte, grau fiert, nuca macinata sau alune pisate

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Curmalele se taie marunt si se amesteca cu coaja rasa de lamaie, laptele, mierea, romul. Din aceasta compozitie pe o plaseta din lemn se pun cu lingurita mici movilite. Fiecare gramajoara se modeleaza adaugandu-se putin grau fiert daca a iesit prea moale compozitia. Bilutele se tavalesc prin nuca sau alune pisate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bilute din curmale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Muffins cu nutella

Muffins cu nutella

Intr-un vas amestecam faina,zaharul,praful de copt si bicarbonatul; Intr-un alt vas amestecam ouale

4 voturi    1 comentariu
30 min
Prajituri
Prajitura  tic_tac

Prajitura tic_tac

Mixam ouale cu zaharul pana se tripleaza in volum , adaugam, iaurtul si mai mixam 2~3 minute, adaugam

2 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 150-200 g curmale fara samburi
  • coaja rasa de lamaie
  • 2-3 lingurite de rom
  • putina scortisoara
  • miere dupa gust
  • 4 linguri lapte
  • grau fiert
  • nuca macinata sau alune pisate

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Spirale cu mere si stafide Spirale cu mere si stafide

Cernem faina intr-un castron (eu am framantat intr-o covata pe care am achizitionat-o anul acesta de la Targul Olarilor, si de care

1 vot    0 comentarii
3h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Poale-n brau Poale-n brau

Se fărâmă drojdia şi se dizolvă în puţin lapte călduţ cu zahărul, se adaugă apoi ouăle, restul de lapte, untul

5 voturi    1 comentariu
2h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta de visine