Bilute din piscoturi, nuca si ciocolata

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa
Bilute din piscoturi, nuca si ciocolata

Ingrediente

  • 8 piscoturi Savoiardi
  • 1 foaie napolitana mica
  • 5 biscuiti digestivi cu ovaz
  • 100 gr nuca maruntita
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 100 gr unt
  • 1 lingurita ulei
  • 2 linguri zahar
  • 1 varf lingurita sare

Mod de preparare

Punem untul cu uleiul, ciocolata rupta, putina sare si zaharul intr-un vas, la foc incet pana se dilueaza totul.

Amestecam bine ingredientele pe foc sa nu se lipeasca si sa se omogenizeze, apoi dam vasul deoparte sa se raceasca putin compozitia rezultata. Rupem foaia de napolitana in bucati mici, la fel procedam si cu piscoturile si cu biscuitii si punem totul in robot. Adaugam si nuca si le macinam, dar nu prea fin, invartim doar de 2-3 ori sa ramana totusi nuca mai mare, sa o simtim la rontait.

Rasturnam totul intr-un bol si adaugam compozitia cu ciocolata si unt, calduta cat sa suporte degetele. Amestecam totul bine si incepem sa formam bilute in palme, pe care le vom aseza pe hartii de briose si le vom da la rece 20-30 de minute pana se intaresc.

Sunt foarte bune si de efect!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Cartofi boieresti cu sunculita afumata

Cartofi boieresti cu sunculita afumata

Se curata, se spala si se taie cartofii cubulete.

Cartofi boieresti cu sunculita afumata
Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca

Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca

Spalam cartofii, îi intepam din loc in loc cu furculita și-i bagam la cuptor, la copt.

Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca
Desert cu spuma de capsuni

Desert cu spuma de capsuni

Desert cu spuma de capsuni